«Περιφρονούν τις επενδύσεις μου, υπηρεσίες και... βουλευτές»! - Karfitsa.gr
Οικονομία

«Περιφρονούν τις επενδύσεις μου, υπηρεσίες και… βουλευτές»!

"Τα έχει δει όλα" ο Ιβάν Σαββίδης και ζητάει την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα...

 

Επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλε ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης μετά από διαδοχικές δυσκολίες που συναντά στην προσπάθεια του να επενδύσει στην πατρίδα του! Ο κ. Σαββίδης, που έχει την ΣΕΚΑΠ, το “Μακεδονία Παλάς”, την έκταση του “Ξενία” στο Παλιούρι Χαλκιδικής και τον ΠΑΟΚ, ζητά την παρέμβαση του πρωθυπουργού απέναντι σε κρατικές υπηρεσίες, κυρίως τελωνεία, αλλά και παρεμβάσεις βουλευτών του κόμματος του οι οποίοι με δράσεις τους κωλυσιεργούν και εμποδίζουν τη λειτουργία του εργοστασίου και ξεσηκώνουν ορισμένους συνδικαλιστές!

Ο κ. Σαββίδης αναφέρει ότι ο αγροτικός και βιομηχανικός όμιλος “Agrokom Group” του οποίου ηγείται, πήρε την απόφαση το 2013 να εξαγοράσει από κρατικές εταιρείες (ΣΕΚΕ, ATEbank) το 84,5% του μετοχικού κεφαλαίου του χρεοκοπημένου εργοστασίου ΣΕΚΑΠ, κατόπιν αιτήματος μελών της τότε κυβέρνησης ώστε να σωθεί το καπνεργοστάσιο που βρισκόταν σε δύσκολη θέση λόγω κακής διαχείρισης, εργοστάσιο που θεωρείται ως μια από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις στην περιοχή.

Η απόφαση αυτή, τονίζει στην επιστολή του ο Ιβάν Σαββίδης, δεν είχε εμπορικό χαρακτήρα και αντίφασκε προς την επιχειρηματική λογική, επειδή η τότε ΣΕΚΑΠ δεν παρουσίαζε ενδιαφέρον από την άποψη της ευρωπαϊκής αγοράς καπνού. Παρ’ όλα αυτά, η Agrokom τίμησε όλους τους όρους της συμφωνίας και επένδυσε για τη σωτηρία και ανάπτυξη της επιχείρησης πάνω από 27 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον εκσυγχρόνισε τον εξοπλισμό με επένδυση άνω του 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν σχέδια και για την περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγικής μονάδας.

Σήμερα η ΣΕΚΑΠ είναι σε πορεία οικονομικής εξυγίανσης. Μείωσε τις ζημίες από 25,8 εκατ. ευρώ το 2012, σε 1 εκατ. ευρώ το 2014. Αυξάνει τις πωλήσεις, παράγει νέα προϊόντα, αξιοποιεί νέες αγορές, ενώ στα δύο χρόνια της ιδιοκτησίας Σαββίδη έχει καταβάλλει φόρους και τέλη στο κράτος πάνω από 200 εκατ. ευρώ.
Στη συνέχεια ο επιχειρηματίας αναφέρεται στις δυσκολίες που καθιστούν σχεδόν αδύνατη, την πρόοδο της εταιρείας, «λόγω άμεσης παρέμβασης στις δραστηριότητές της, διαφόρων κρατικών υπηρεσιών» και αναφέρει τις τελωνειακές αρχές. Γράφει μάλιστα χαρακτηριστικά «Υπάρχουν τόσα πολλά παραδείγματα, που είναι δύσκολο να τα αναφέρω σε μια επιστολή».

Ακόμη αναφέρεται οτι «στις διαδικασίες της αποσταθεροποίησης της κατάστασης στο εργοστάσιο, εμπλέκονται ακόμα και τα συνδικάτα, οι ενέργειες των οποίων έχουν καταστροφικές συνέπειες για την επιχείρηση. Οι νόμοι της αγοράς, υποδηλώνουν οτι τη στρατηγική της ανάπτυξης των ιδιωτικών επιχειρήσεων καθορίζουν και διαμορφώνουν μόνον οι μέτοχοί τους, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, και όχι οι ημιπολιτικοί ηγέτες ή βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνώντος κόμματος, για να κερδίσουν πόντους για τον εαυτό τους, θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία της επιχείρησης και δημιουργώντας κοινωνικές εντάσεις στην περιοχή». Και καταλήγει

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, λαμβάνοντας υπόψη τη μεταρρυθμιστική στάση σας για την οικονομική ανάπτυξη, καθώς και την αποφασιστικότητά σας στην εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας, σας καλώ να δώσετε προσοχή στην κατάσταση αυτή, η οποία αποτελεί παράδειγμα κατάφωρης περιφρόνησης συμφερόντων των επενδυτών που επιθυμούν να επενδύσουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας»…

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ