«Περιμένουμε βία- Οι απελπισμένοι άνθρωποι τείνουν να είναι βίαιοι» - Karfitsa.gr
Karfitsomata Πολιτική

«Περιμένουμε βία- Οι απελπισμένοι άνθρωποι τείνουν να είναι βίαιοι»

Όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στον Βρετανικό Observer...

Γιώργος Κυρίτσης

«Περιμένουμε βία. Οι απελπισμένοι άνθρωποι τείνουν να είναι βίαιοι», δηλώνει ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στον Βρετανικό Observer, «η όλη φιλοσοφία της συμφωνίας είναι να αποτρέψει τη διακίνηση ανθρώπων στην Ευρώπη από τις τουρκικές ακτές, αλλά θα είναι δύσκολο και προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε μία ήπια προσέγγιση. Είναι άνθρωποι που διέφυγαν από τον πόλεμο. Δεν είναι εγκληματίες».

Μεταξύ άλλων, το άρθρο του Observer αναφέρει ότι «οι εξεγέρσεις των χιλιάδων εγκλωβισμένων στην Ελλάδαπροσφύγων έχουν ενισχύσει τους φόνους της Αθήνας για την πρακτικότητα της εφαρμογής της συμφωνίας, η οποία έχει ήδη προκαλέσει ανησυχία για τη νομιμότητά της. Τα νησιά έχουν γίνει σημεία «ανάφλεξης», ενώ 800 άνθρωποι απέδρασαν από το κέντρο κράτησης στη Χίο την περασμένη Παρασκευή».

Παράλληλα, στο άρθρο επισημαίνεται ότι: «Ακόμη περιμένουμε νομικούς και μεταφραστές που θα έπρεπε να έχουν στείλει. Ακόμη και το προσωπικό της Frontex δεν έχει φτάσει ακόμα. Αλλά και η ανθρωπιστική βοήθεια που προοριζόταν για την Ελλάδα έχει καθυστερήσει»..paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ