, Τετάρτη
22 Μαρτίου 2023

Καθαρίζουν οι… μόνιμοι υπάλληλοι

Περισσότερα από 15 απορριμματοφόρα οχήματα έχουν βγει στους δρόμους της πόλης προκειμένου μέσα σε τρεις περίπου ημέρες να απαλλάξουν τη Θεσσαλονίκη από τους λόφους των σκουπιδιών, την ώρα που ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης τονίζει ότι, πλέον, η συνδρομή του ιδιώτη είναι… απαραίτητη (και οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν προσφορές) φωτο Σάββας Αυγητίδης
Όπως είπαν στην karfitsa εκπρόσωποι των εργαζομένων στον δρόμο έχουν βγει μόνο οι… μόνιμοι υπάλληλοι. Τα απορριμματοφόρα εκτιμάται ότι θα αποσυμφορήσουν σημεία, όπως η συμβολή των Τσιμισκή-Αγίας Σοφίας ή Γεωργίου Σταύρου-Καρόλου Ντηλ αλλά η εικόνα δεν θα αλλάξει δια μαγείας σε λίγες ώρες… Συνολικά θα βγουν σε όλες τις βάρδιες 26 απορριμματοφόρα. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του δήμου Θωμά Ψαρρά και αρμόδιο και για την αποκομιδή των σκουπιδιών χθες συγκεντρώθηκαν… παραπάνω από 350  τόνους σκουπιδιών.
Στο μεταξύ κατατέθηκαν προσφορές από ιδιώτες -μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αποκομιδή- ενώ μια εταιρεία η ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙΡΙΔΗΣ ΑΕ προσφέρθηκε να βοηθήσει… χωρίς κόστος στον καθαρισμό της πόλης, με δικά της απορριμματοφόρα, όπως κάνει σε άλλες περιοχές της χώρας στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
Σήμερα η  Οικονομική Επιτροπή αναμένεται να κατακυρώσει την προσφορά προκειμένου να ξεκινήσει η αποκομιδή.  Χθες ο δήμαρχος Μπουτάρης ζήτησε από τους εργαζόμενους – συμβασιούχους, να σταματήσουν για λίγο την απεργία και μαζί με τον ιδιώτη να καθαρίσουν προκειμένου να ανασάνει η πόλη. Διαφορετικά, όπως ανέφερε “όχι για τρεις αλλά για δεκατρείς ημέρες θα είναι ο ιδιώτης…” Οι συμβασιούχοι διαμαρτυρήθηκαν στον δήμαρχο Μπουτάρη ο οποίος κατέθετε τη συγκεκριμένη πρόταση. Την ώρα που μιλούσε στο Δημοτικό Συμβούλιο φώναζαν συνθήματα σε βάρος του μεταξύ των οποίων ότι είναι  “χειρότερος και από τον… Παπαγεωργόπουλο”