, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μειώθηκε το φυτοπλαγκτόν από τον Θερμαϊκό-Κανονικά τα δρομολόγια με τα καραβάκια (ΦΩΤΟ)

Της Ελένης Τσαλκατίδου
Αισθητή βελτίωση παρουσιάζει η εικόνα του Θερμαϊκού Κόλπου σήμερα, καθώς ένα μεγάλο μέρος από το φυτοπλαγκτόν που είχε απλωθεί κατά μήκος του παραλιακού μετώπου έχει απομακρυνθεί.
Στα σημεία που εντοπίζεται σήμερα αρκετό φυτοπλαγκτόν είναι στο ύψος του Λευκού Πύργου, στην Μπότσαρη και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Μπροστά από τον Ναυτικό Όμιλο τοποθετήθηκε φράχτης ούτως ώστε να περιορίσουν το «καφέ πέπλο» και να το συγκεντρώσουν με μεγαλύτερη ευκολία. Μάλιστα, σήμερα βγήκε για πρώτη φορά σκάφος με ειδικό γερανό για να το ρουφάει.

Όπως είχαν πει στο Karfitsa.gr υπεύθυνοι το αργότερο μέχρι την Τρίτη η θάλασσα θα έχει καθαριστεί.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των «Αγίου Γεωργίου« και «Κωνσταντή».«Ευτυχώς το πρόβλημα με το φυτοπλαγκτόν στο Θερμαϊκό κόλπο δεν έχει επηρεάσει την επιβατική κίνηση σε αυτά, αφού οι κοντινές παραλίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών είναι καθαρές και μπορεί ο κόσμος να κολυμπήσει με ασφάλεια», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας, Νίκος Τσαμασλής.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.