, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Νέος εξοπλισμός στον σταθμό μέτρησης αέριων ρύπων στο Κορδελιό

Με νέα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα εξοπλίζεται ο σταθμός μέτρησης αέριων ρύπων, στο δημοτικό διαμέρισμα Κορδελιού του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον εντοπισμό της πηγής της δυσοσμίας στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται η τοποθέτηση σύγχρονων αναλυτών, ύψους 131.480 ευρώ, μέσω των οποίων θα είναι δυνατές και οι μετρήσεις δύσοσμων ενώσεων. Τη χρηματοδότηση εξασφάλισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από το Πράσινο Ταμείο.
“Το ταμείο χρηματοδοτεί τέτοιες ad hoc ενέργειες, όταν υπάρχει ανάγκη για κάποια παρέμβαση περιβαλλοντικού χαρακτήρα και δεν υπάρχει άλλο διαθέσιμο χρηματοδοτικό μέσο”, επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου, Γιώργος Πατρίκιος.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι μετά από σχετική πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, ελήφθη απόφαση από το Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου. “Η χρηματοδότηση είναι εγγυημένη. Είμαστε από τους ελάχιστους φορείς που η επιτυχία μας είναι να δίνουμε χρήματα”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε στη δέσμευση της Περιφέρειας, ενώπιον των κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης, να εντοπιστούν οι αιτίες του χρόνιου φαινομένου της έντονης δυσοσμίας που ταλαιπωρεί την περιοχή.
Ανακοινώσεις για το ευρύ πρόγραμμα εντοπισμού της αέριας ρύπανσης στην περιοχή, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προανήγγειλε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, δήλωσε ότι “με την καταγραφή των συγκεκριμένων ρύπων από το σταθμό μέτρησης στο Κορδελιό, δεν θα ψάχνουμε πλέον στα τυφλά” και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα εντοπιστεί η αιτία ώστε στη συνέχεια να μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.