, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο σκύλος ροχαλίζει – Πότε πρέπει να ανησυχήσω;

Το ροχαλητό δεν είναι μόνο ανθρώπινο χαρακτηριστικό. Οι σκυλί ροχαλίζουν και μάλιστα κάποιοι από αυτούς πολύ δυνατά. Πότε θα πρέπει να θεωρούμε το ροχαλητό κάτι φυσιολογικό και πότε θα πρέπει να ανησυχήσουμε;
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ο σκύλος σας μπορεί να ροχαλίζει. Ας δούμε μερικούς:
1. Μπορεί να έχει κάποια φλεγμονή στην ρινική περιοχή. Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού είναι κάτι συχνό στα σκυλιά. Επίσης μία αλλεργία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ροχαλητό.
2. Ο σκύλος μας μπορεί να έχει κολλήσει μύκητες (Aspergillosis). Οι μύκητες αυτοί μπορούν να βρεθούν στο κομμένο γκαζόν και το σανό. Εάν δεν ακολουθήσει θεραπεία ο σκύλος, μπορεί να παρουσιάσει συμπτώματα όπως δυσφορία, απώλεια όρεξης και άλλα προβλήματα υγείας.
3. Κάποιο ξένο σώμα που έχει εισχωρήσει στην ρινική οδό του σκύλο μπορεί να προκαλέσει ροχαλητό.
4. Εάν το σκυλί σας είναι παχύσαρκο μπορεί να ροχαλίζει συχνά.
5. Φυλές σκύλων όπως Pekingese, Pugs, Boston terriers, Bulldogs, Boxers, Shih tzus, English toy spaniels και Chow chows έχουν την τάση να ροχαλίζουν λόγω της ανατομίας του ρινικού συστήματος.
6. Τέλος, ροχαλητό μπορεί να προκληθεί από την ύπαρξη κάποιου όγκου στη ρινική περιοχή.
7. Υπάρχουν κάποια φάρμακα τα οποία μπορούν να ενισχύσουν την τάση του σκύλου σας να ροχαλίζει όπως τα μυοχαλαρωτικά, αντισταμινικά και παυσίπονα.
Μία στο τόσο όλα τα σκυλιά ροχαλίζουν. Εάν το ροχαλητό γίνει έντονο ή πιο συχνό καλό είναι να επισκεφτείτε τον κτηνίατρο σας.
petsonly.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.