, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Πάνω απο 1.000 δολάρια στους κατοίκους για να πάρουν ηλεκτρικά ποδήλατα!

Την ώρα που η Φινλανδία δίνει επίδομα 600 ευρώ το μήνα σε κάποιους Φινλανδούς απλά για ένα κοινωνικό πείραμα όπου θα καταγράφεται πώς θα αλλάξει η αγοραστική συμπεριφορά τους, η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι προσφέρει 1.200 δολάρια σε κάθε κάτοικο του Όσλο στον αγώνα υπέρ του περιβάλλοντος.
Συγκεκριμένα από την 1η Φεβρουαρίου η νορβηγική κυβέρνηση προσφέρει το ποσό των 1.200 δολαρίων στους κατοίκους της πρωτεύουσας της χώρας για να αγοράσουν ηλεκτρικό ποδήλατο.
Το Όσλο είναι μία από τις πόλεις με την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μόλυνση της ατμόσφαιρας με τις αρχές να θέλουν να κόψουν την εξάρτηση των κατοίκων από το αυτοκίνητο.
perierga.gr - Το Όσλο δίνει 1.200 δολάρια στους κατοίκους του για να πάρουν ηλεκτρικά ποδήλατα
Τα e-ποδήλατα κοστίζουν από $2.500 έως $6.400 με την κυβέρνηση να καλύπτει από το 25% έως το 50% του κόστους. Η κουλτούρα του ποδηλάτου είναι τόσο διαδεδομένη στη Νορβηγία όπου ο κύκλος εργασιών και οι επενδύσεις που σχετίζονται με τα ποδήλατα φτάνουν πανεθνικά το 1 δισ. δολάρια, ενώ υπάρχουν ακόμα και ανελκυστήρες για ποδήλατα στις ανηφόρες των βουνών. Το Όσλο έχει απαγορεύσει ολοκληρωτικά την κυκλοφορία diesel οχημάτων στους δρόμους του κέντρου της πόλης από 2019. Εως το 2030 η νορβηγική κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να είναι «carbon neutral» δηλαδή να έχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Έως το 2020 το Οσλο θα έχει μειώσει στο μισό, σε σχέση με το 1990, τις εκπομπές των αερίων που θεωρούνται υπεύθυνα για το «φαινόμενο του θερμοκηπίου».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.