, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

ΥΠ. Περιβάλλοντος: Υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση στην Αττική- μην ανάβατε τζάκια

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με το οποίο ενημερώνει το κοινό ότι υπάρχει υψηλή συγκέντρωση αιωρουμένων σωματιδίων, σε περιοχές της Αττικής, λόγω των καιρικών συνθηκών.
Ως εκ τούτου το υπουργείο συνιστά να αποφεύγεται η  χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
“Το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατέγραψε στην Αττική, υψηλά επίπεδα αιωρουμένων σωματιδίων ΑΣ10, μεγαλύτερα από 100 μg/m3, για το 24ωρο της 10.12.2016. Συγκεκριμένα στο σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ 120 μg/m3, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 111 μg/m3, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 110 μg/m3.
Με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα 11.12.16 θα επικρατήσουν μετεωρολογικές συνθήκες (άπνοια, θερμοκρασιακή αναστροφή) που ευνοούν τη συσσώρευση ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα.
Συνιστάται στους πολίτες η αποφυγή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας και παρακαλούμε θερμά για τη θετική τους ανταπόκριση στη σύσταση αυτή.
Η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΕΝ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρουμένων σωματιδίων σε 24ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρχει αξιόλογη μεταβολή”.capital.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.