, Κυριακή
23 Μαρτίου 2025

search icon search icon

76χρονος συνελήφθη επειδή πυροβόλησε σκύλο γείτονα

OPLO-SKYLOS-PYROVOLISE
Ένας 76χρονος συνελήφθη εχθές επειδή πυροβόλησε και τραυμάτισε σκύλο. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε χωριό του Έβρου, με τον ηλικιωμένο άνδρα να χρησιμοποιεί κυνηγετικό όπλο με σκοπό να σκοτώσει τον σκύλο 87χρονου συγχωριανού.
Έπειτα από καταγγελία, συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα και του νόμου περί όπλων.
Κατασχέθηκαν το όπλο και ένας κάλυκας κυνηγετικού όπλου, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο του συμβάντος.
Η αστυνομία κάνει επισημάνσεις για ανάλογα περιστατικά:
«Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδος ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές.
Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.