, Τετάρτη
21 Φεβρουαρίου 2024

Αποχετεύσεις εκβάλουν στο… Σέιχ Σου

pefka-vothrolumataΈνα ακόμα περιστατικό παράνομης παροχέτευσης βοθρολυμάτων στο δάσος αποκαλύφτηκε χθες το μεσημέρι στη Δ.Ε. Πεύκων, όπου συνεργείο του δήμου «ξεσκέπασε» αγωγό μέσω του οποίου παροχετεύονταν βοθρολύματα στον Ξηροπόταμο, στις παρυφές του περιαστικού δάσους, που προέρχεται από παρακείμενο συγκρότημα κατοικιών, και μάλιστα σε ελάχιστη απόσταση από νηπιαγωγείο.

Η αποκάλυψη έγινε παρουσία του αντιδημάρχου Πρασίνου Αλέκου Σιμητόπουλου και αστυνομικών, για να ακολουθήσει χθες στο Α.Τ. Νεάπολης η υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου, ενώ παράλληλα θα ασκηθούν παρεμβάσεις και σε άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες (υγειονομικό, πολεοδομία).

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρά την κατασκευή μεγάλου δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή και τη σύνδεση κατοικιών με αυτό, που -σε συνδυασμό με τους διαρκείς ελέγχους του δήμου- συνέβαλε στη μείωση τέτοιων κρουσμάτων, υπάρχουν ακόμη κάποιοι ιδιοκτήτες που επιμένουν να ρυπαίνουν μ’ αυτόν τον τρόπο το περιβάλλον. Το γεγονός αυτό διατηρεί τις υπηρεσίες του δήμου σε πλήρη ετοιμότητα για τον εντοπισμό των υπευθύνων και την πάταξη των φαινομένων χάριν της προστασίας της δημόσιας υγείας από τις εστίες μόλυνσης που δημιουργούνται, αλλά και του περιβάλλοντος από τις πηγές ρύπανσης που το υποβαθμίζουν αισθητά.