Επιστρέφει πιο αποφασισμένος ο «κροκοδειλάκιας»!

ÑÅÈÕÌÍÏ - ÅÐÉ×ÅÉÑÇÓÇ ÃÉÁ ÔÇÍ ÐÁÃÉÄÅÕÓÇ ÔÏÕ ÊÑÏÊÏÄÅÉËÏÕ ÓÔÏ ÖÑÁÃÌÁ ÔÙÍ ÐÏÔÁÌÙÍ(EUROKINISSI)

Εδώ και μήνες ο διάσημος κροκόδειλος της Κρήτης σουλατσάρει στα νερά του Φράγματος Ποταμών στο Ρέθυμνο.

Όλες οι προσπάθειες που έχουν γίνει από την αρχή του καλοκαιριού έως και σήμερα έχουν πέσει στο… κενό με τον Σήφη να βολτάρει αμέριμνος στην περιοχή βγάζοντας πολλές φορές κοροϊδευτικά τη γλώσσα σε όσους προσπάθησαν να τον πλησιάσουν.

Τελευταία όμως φαίνεται ότι οι ειδικοί κι οι θηρευτές έχουν βάλει σκοπό όλη αυτή η ιστορία να τελειώσει μέχρι το τέλος του μήνα.

«Δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτή η ιστορία. Σε λίγο καιρό θα χειμωνιάσει για τα καλά και θα είναι αδύνατο να πλησιάσουμε την λίμνη και τον κροκόδειλο. Γι’ αυτό και μέχρι τέλος του μήνα θα τον έχουμε πιάσει», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο διευθυντής διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλης Μαμαγκάκης.

Φεύγουν τα δολώματα, επιστρέφει ο Μπερά

Από τις 29 Αυγούστου που έφυγε από τη Κρήτη ο διάσημος γητευτής των κροκοδείλων, Ολιβιέ Μπερά, οι ειδικοί άλλαξαν το μενού στον Σήφη σύμφωνα με τις οδηγίες που έλαβαν.

«Θα πρέπει να αλλάζουν κάθε δύο με τρεις ημέρες τα δολώματα και να μην χρησιμοποιούνται κοτόπουλα αλλά πιο ζουμερά κρέατα όπως π.χ. συκώτι», είχε πει τότε ο κ. Μπερά στους εμπλεκόμενους φορείς. Οι οδηγίες ακολουθήθηκαν κατά γράμμα ενώ έφτιαξαν και πλεούμενες παγίδες που ήταν ακόμα πιο ελκυστικές. Ωστόσο, ακόμα και με αυτά τα μέτρα που πήραν ο Σήφης παρέμεινε… φυγάς.

Πλέον αποφασίστηκε οι παγίδες να φύγουν, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο cretapost ο κ. Μαμαγκάκης δηλώνοντας ότι αναμένεται για μία ακόμα φορά η επίσκεψη του Ολιβιέ Μπερά.

«Υπάρχουν άνθρωποι καθημερινά που βρίσκονται στο Φράγμα και βλέπουν τον κροκόδειλο που πλησιάζει στις παγίδες αλλά δεν πιάνεται. Σε λιγάκι θα τις βγάλουμε και περιμένουμε για μία ακόμα – ελπίζουμε τελική – προσπάθεια του κ. Μπερά», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Μαμαγκάκης ο οποίος ανέφερε ότι ο διάσημος «κροκοδειλάκιας» θα έρθει στο νησί πιθανότατα τέλος του μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπερά έκανε τρεις προσπάθειες για να πιάσει τον Σήφη και μάλιστα ήταν ο μόνος που έφτασε πολύ κοντά στην… επιτυχία.

 

Πηγή: cretapost.gr