15:23, Σάββατο
21 Μαΐου 2022

H ατμοσφαιρική ρύπανση για το 2015 στη Θεσσαλονίκη

550_334_3285Περιορισμένα ήταν φέτος τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε αιωρούμενα σωματίδια όπως προκύπτει από τη συνολική εικόνα των δικτύων παρακολούθησης για το χειμώνα που διανύουμε.
Το γεγονός αυτό αποδίδεται από την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης στις μετεωρολογικές συνθήκες που επικράτησαν μέχρι τώρα, την αύξηση χρήσης του φυσικού αερίου και την πτωτική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.
Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν μετά από σύσκεψη της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου με εκπροσώπους των δήμων Θεσσαλονίκης και Δέλτα, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Θεοφάνη Παπά, και υπηρεσιακών παραγόντων.
Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν τα αποτελέσματα των μετρήσεων που λαμβάνουν οι σταθμοί του δικτύου παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που είναι εγκατεστημένοι εντός και πέριξ του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.
Για τη δυσάρεστη οσμή που είχε παρατηρηθεί σε περιοχές του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου η κ. Πατουλίδου σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί, διερευνάται η πηγή προέλευσης των οσμών.real.gr