, Τετάρτη
30 Νοεμβρίου 2022

Νεκρό ένα από τα πιο σπάνια ψάρια στον κόσμο μετά από επίθεση μεθυσμένων(ΒΙΝΤΕΟ)

psa140516Για τον θάνατο ενός από τα πιο σπάνια ψάρια στον κόσμο κατηγορούνται τρεις άνδρες από τη Νεβάδα των ΗΠΑ, οι οποίοι μετά από μια ξέφρενη νύχτα με μπόλικο αλκοόλ είχαν την φαεινή ιδέα να κάνουν το μπάνιο τους στο μοναδικό μέρος παγκοσμίως που ζει το συγκεκριμένο είδος.
 Το περιστατικό συνέβη στα τέλη Απριλίου στο εθνικό πάρκο Death Valley. Οι τρεις άνδρες σε κατάσταση μέθης, εισέβαλαν σε προστατευόμενη περιοχή του πάρκου και ένας εξ αυτών γδύθηκε και έπεσε στην μικρή λιμνούλα, που αποτελεί το σπίτι του ψαριού Devils Hole. Τα καμώματα τους εντός του πάρκου βιντεοσκοπήθηκαν από τις κάμερες που υπάρχουν, με τον δράστη να φαίνεται να μπαίνει αδέξια στη ρηχή λίμνη και να διώχνει από πάνω του με κλωτσιές την άλγη. Στο σημείο βρέθηκαν ένα βρώμικο εσώρουχο, τρία κουτάκια μπίρας, ίχνη εμετού και ένα νεκρό ψάρι.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι άνδρες πήγαν στο πάρκο μετά από μια βραδιά κυνηγιού κουνελιών, οπλισμένοι με ένα κυνηγετικό όπλο. Πήδησαν τον φράχτη και πυροβόλησαν τουλάχιστον 10 φορές τις κλειδαριές της πύλης, τις κάμερες παρακολούθησης και τους ηλεκτρονικούς αισθητήρες. Αφαίρεσαν, επίσης, καλώδια από τις κάμερες ασφαλείας και κατέστρεψαν επιστημονικό εξοπλισμό.
Οι αρχές θεωρούν ότι οι τρεις αυτοί άνδρες ευθύνονται για τον θάνατο των σπάνιων ψαριών, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει σαφές ποια είναι τα ακριβή αίτια. Να σημειωθεί ότι στην τελευταία καταμέτρηση, που έγινε τον Απρίλιο, υπήρχαν μόνο 115 ψάρια Devils Hole σε όλο τον κόσμο.

“Στο βίντεο καταγράφηκε ένας άνθρωπος να περπατάει στα ρηχά της λίμνης και πιθανόν συνέθλιψε τα ψάρια, που είναι αργοκίνητα, καθώς δεν έχουν εχθρούς στη φύση. Υπάρχουν υποψίες ότι ο εισβολέας διατάραξε σε μεγάλο βαθμό τις συνήθειες τους”, δήλωσε η Εθνική Υπηρεσία Πάρκων, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ανησυχίες για σύνθλιψη των αυγών τους, καθώς η περίοδος ωοτοκίας είναι τον Απρίλιο και τον Μάιο.Τα συγκεκριμένα ψάρια, χρώματος μπλε, έχουν μήκος μόλις 2,5 εκατοστά και πιστεύεται ότι έχουν διασωθεί στην ίδια τοποθεσία στην έρημο Mojave για δεκάδες χιλιάδες χρόνια σε ένα “σκληρό” περιβάλλον, στο οποίο δεν είναι συνηθισμένο να ζουν ψάρια.

Οι δράστες έχουν ταυτοποιηθεί και θα τους αποδοθούν κατηγορίες σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Κατηγορούνται για συνωμοσία για τη διάπραξη εγκλήματος, θανάτωση απειλούμενου με εξαφάνιση είδους, καταστροφή και καταπάτηση του χώρου του. news247.gr