Πληρώνουν όσο-όσο για να «συλλάβουν» τον Σήφη (τον κροκόδειλο)

notia-afriki-krokodeiloi-5
του Βαγγέλη Στολάκη
Έτοιμες να δαπανήσουν… όσα χρήματα χρειάζεται προκειμένου να «πιάσουν» τον κροκόδειλο που τις τελευταίες μέρες έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα όλης της χώρας είναι οι αρχές της Κρήτης.
Ο Σήφης, όπως ονόμασαν τον κροκόδειλο στο facebookοπαδοί του που μάλιστα δημιούργησαν και σχετική σελίδα εμφανίστηκε και οι φωτογραφίες του στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο έχουν κάνει το γύρο της Ελλάδας και όχι μόνο.
Οι τοπικές αρχές θεωρούν πως η πρώτη επιχείρηση «σύλληψής» του αναμένεται να γίνει μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο αφού πρώτα, δηλαδή αύριο, αναμένεται να πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη στο Ηράκλειο με τη παρουσία εκπροσώπων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, του Πανεπιστημίου Κρήτης της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Περιοχής, της ΕΜΑΚ, της Διεύθυνσης Δασών και του ειδικού ερπετολόγου κ. Λυμπεράκη από το Μουσείο Σύγχρονης Ιστορίας Κρήτης. Ο τελευταίος έλειπε στο εξωτερικό και αναμένεται να επιστρέψει στο νησί από ώρα σε ώρα ώστε να κάνει τις εκτιμήσεις του για τον τρόπο με τον οποίο το ερπετό θα… πιαστεί.
Μιλώντας στο karfitsa.gr ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τονίζει πως «ο τουρισμός του νησιού εξαιτίας της παρουσίας του κροκοδείλου κάθε άλλο από μεγάλη πληγή έχει υποστεί». Ο ίδιος υποστηρίζει μάλιστα πως «δεν εκτιμά ότι η επιχείρηση… σύλληψής του θα έχει μεγάλο κόστος».
Από την πλευρά του, ο Στέφανος Σημαντήρας, δήμαρχος Αμαρίου – στο δήμο δηλαδή όπου ανήκει το Φράγμα Ποταμών εκεί δηλαδή όπου έκανε την εμφάνισή του ο Σήφης – λέει πως «προς το παρών δεν έχει απαιτηθεί κάτι δαπανηρό. Μόνο κάποια σημεία του Φράγματος που έπρεπε να κλείσουν για να μην πηγαίνουν κοντά άνθρωποι τα ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης». Ο ίδιος συμπληρώνει ωστόσο, πως οι Αρχές είναι έτοιμες να συνδράμουν με όσα χρειαστεί προκειμένου το ερπετό να αιχμαλωτιστεί και να απομακρυνθεί από το Φράγμα. Εκφράζει δε την εκτίμηση πως στο Φράγμα μπορεί να ζουν δυο και όχι ένας, κροκόδειλοι.
Δημοσιογράφοι του Ρεθύμνου με τους οποίους επικοινώνησε το karfitsa.gr θεωρούν πως το… κροκοδειλάκι έχει γίνει πόλος έλξης καθώς όλο και περισσότεροι ντόπιοι αλλά και τουρίστες επισκέπτονται την περιοχή μήπως το δουν και το… αποθανατίσουν στο φωτογραφικό τους φακό.