ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη (8/7) σε 5 Περιφέρειες της χώρας

Κατηγορία κινδύνου 4

Γιάννης Κοντογεώργος Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
07/07/2025
Περιβάλλον
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή (4/7) σε 4 Περιφέρειες της χώρας

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο, Τρίτη 08 Ιουλίου, στην Αττική, καθώς και σε περιοχές των περιφερειών Πελοποννήσου, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

– Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

– Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Μεσσηνίας, ΠΕ Λακωνίας)

Related Post

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Φροντίζουμε για τους αστέγους της χώρας»

Λειψυδρία: «Στεγνώνουν» ποτάμια και λίμνες στην Ήπειρο από την απουσία βροχής και χιονιού

Ο Αγγελούδης δεν πατάει σε δύο βάρκες, «οδηγεί» καράβι!

Τον Σεπτέμβριο διαγράφονται οι πρώτοι αιώνιοι φοιτητές – Ρύθμιση με σημαντικά οφέλη, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό

– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας)

– Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας, ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Τρικάλων)

– Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας)

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Συνεπώς, τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Επιπρόσθετα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των παραπάνω περιοχών τίθεται σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Ταυτόχρονα, για αυτές τις περιοχές, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Επιπλέον, η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Tags: κατηγορία κινδύνου 4
Share214Tweet134Send

Σχετικά Άρθρα

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Φροντίζουμε για τους αστέγους της χώρας»
Κοινωνία

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Φροντίζουμε για τους αστέγους της χώρας»

Με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη φροντίδα για τους πλέον ευάλωτους, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας,...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
07/07/2025
Λειψυδρία: «Στεγνώνουν» ποτάμια και λίμνες στην Ήπειρο από την απουσία βροχής και χιονιού
Κοινωνία

Λειψυδρία: «Στεγνώνουν» ποτάμια και λίμνες στην Ήπειρο από την απουσία βροχής και χιονιού

Έντονη ανησυχία προκαλεί στους επιστημονικούς και αυτοδιοικητικούς κύκλους της Ηπείρου η αυξανόμενη ένταση του φαινομένου της λειψυδρίας, το οποίο φέτος...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
07/07/2025
Next Post
Ο Πασκάλ Ντόναχιου επανεξελέγη πρόεδρος του Eurogroup

Ο Πασκάλ Ντόναχιου επανεξελέγη πρόεδρος του Eurogroup

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τηλεφωνική συνομιλία του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Ιταλό ΥΠΕΞ

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Μην φοβάστε τον πλησίον σας, ακόμα κι αν προσεύχεται διαφορετικά»

Ο ΠτΔ κήρυξε την έναρξη των εργασιών 1ης Οικουμενικής Συνδιάσκεψης Ελλήνων Νομικών

Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Διοικητήριο

Nanotexnology 2025: Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινούν τα εργοστάσια 5.0

Ο Πασκάλ Ντόναχιου επανεξελέγη πρόεδρος του Eurogroup

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη (8/7) σε 5 Περιφέρειες της χώρας

Προχωρά και για Πέρεθ ο Άρης

Ξάνθη: Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο 16χρονοι που εξαφανίστηκαν την Κυριακή (6/7)

Κωστής Χατζηδάκης: «Η κυβέρνηση εξασφάλισε χρηματοδοτικό πακέτο 8 δισ. ευρώ»

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Ανάδρομος Ερμής: Αυτά τα ζώδια μπορούν να χαλαρώσουν αυτή την περίοδο – Επηρεάζονται λιγότερο

Από σήμερα βελτιώνεται η καθημερινότητα αυτών των δύο ζωδίων

Αναρτήθηκε από Άννα Παπαδοπούλου
07/07/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa