Σε κατάσταση συναγερμού ο Έβρος

evros_staumi708
Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει ο οικισμός του Πυθείου σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από την Π.Ε. Έβρου, αφού τα νερά εξακολουθούν να βρίσκονται πάνω από το όριο.
Χθες το απόγευμα, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, άνοιξαν θηροφράγματα στο ανάχωμα του Πυθείου ώστε να εκτονωθούν οι μεγάλοι υδάτινοι όγκοι.
Επιπλέον, με χιονισμένο σκηνικό στη περιοχή του Ιβαίλοβγκραντ της Βουλγαρίας, φαίνεται σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες πως η κατάσταση εκτονώνεται αφού μειώνεται σταδιακά ο υδάτινος όγκος.
Προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν όμως, και στους δήμους Σουφλίου & Διδυμοτείχου, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής.
Ο δήμαρχος Σουφλίου μίλησε για τρεις επιχειρήσεις από υπαλλήλους και μηχανήματα με τις οποίες αποκαταστάθηκαν ζημιές στο ανάχωμα της Κορνοφωλιάς.
Αξίζει να αναφερθεί πως χθες Δευτέρα, έσπασε και ένα ανάχωμα στο Σουφλί, με συνέπεια να πλημμυρίσει ο κάμπος της περιοχής και να γίνει διακοπή των δρομολογίων του ΟΣΕ.
Από την άλλη πλευρά ο Παρασκευάς Πατσουρίδης, δήμαρχος Διδυμοτείχου είναι φανερά ανήσυχος για τη στάθμη των υδάτων του Ερυθροποτάμου.
Όπως είπε ο ίδιος, το ανάχωμα μεταξύ Μάνης και Καρωτής, το οποίο επισκευάστηκε φέτος δε μπόρεσε να συγκρατήσει τις μεγάλες ποσότητες νερού, ενώ σημειώθηκαν προβλήματα και στη πόλη του Διδυμοτείχου χωρίς όμως να σημειωθούν καταστροφές σε οικίες και επιχειρήσεις.