, Πέμπτη
30 Μαρτίου 2023

Στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας o Σήφης

sifis
Ο Σήφης ο κροκόδειλος, θα παραμείνει σε σημείο, που θεωρείται κατάλληλο, στις όχθες του Φράγματος Ποταμών Αμαρίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί με φυσικό τρόπο η αποσύνθεση και στη συνέχεια οι επιστήμονες θα μεταφέρουν τα οστά του στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ηράκλειο της Κρήτης για μελέτη, δήλωσε ο ερπετολόγος Πέτρος Λυμπεράκης.
Ο Σήφης, ο κροκόδειλος, εντοπίστηκε, από τον φύλακα του φράγματος, να επιπλέει στα νερά κοντά στο ρέμα του Πατσούτο το απόγευμα της Κυριακής.
Ο φύλακας ειδοποίησε τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, όπου κλιμάκιό του έσπευσε στο σημείο μαζί με κτηνίατρο, διαπιστώνοντας ότι το ερπετό επέπλεε νεκρό.
Κλιμάκιο του ΟΑΚ, του Δασαρχείου και επιστημόνων από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας συμμετείχαν στην επιχείρηση ανάσυρσης του ερπετού, που όπως διευκρίνισε ο κ. Λυμπερόπουλος στο cretapost.gr,  ανασύρθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, γεγονός που καταδεικνύει ότι το ζώο είχε καταλήξει πριν από 10 περίπου ημέρες.
Να σημειώσουμε πως ο Σήφης είχε να δώσει σημεία ζωής σαράντα και πλέον ημέρες από τις 14 του Φλεβάρη που τελευταία φορά εντοπίστηκε ζωντανός.