02:51, Δευτέρα
15 Αυγούστου 2022

Θεσσαλία: Ανοίγουν τρία νέα καταδυτικά πάρκα στον Παγασητικό

Με στόχο την ανάδειξη και ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, η Περιφέρεια Θεσσαλίας εγκαινιάζει τρία νέα καταδυτικά πάρκα στον Δυτικό Παγασητικό Κόλπο, καθιστάμενη ως «η πρώτη περιφέρεια στη χώρα με επισκέψιμα Υποθαλάσσια Μουσεία».

Όπως διευκρίνισε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, «ζητάμε να στηριχθεί η λειτουργία του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου. Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο τουριστικής προβολής που στηρίζεται στο digital marketing και είναι στοχευμένο στον ποιοτικό θεματικό τουρισμό».

Παράλληλα, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γιάννης Μπουτίνας έθεσε προς το υπουργείο Τουρισμού μια σειρά από θέματα που αφορούν άμεσα τις τουριστικές επιχειρήσεις, όπως η υποστελέχωση προσωπικού στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, η καταπολέμηση του τεράστιου ενεργειακού κόστους, τα επιδοτούμενα προγράμματα για ψηφιοποίηση να συμπεριληφθούν στο νέο ΕΣΠΑ, η πρόσληψη ναυαγοσωστών μέσω ΟΑΕΔ και εποχιακού προσωπικού για πισίνες ξενοδοχείων, η διατήρηση μειωμένου ΦΠΑ στο 13% και η μείωση ΕΝΦΙΑ σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, οι τουριστικές εγκαταστάσεις υπαίθριων δραστηριοτήτων να συμπεριληφθούν στις εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομή και το νομοθετικό πλαίσιο για airbnb με προδιαγραφές ΕΟΤ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL