, Κυριακή
04 Δεκεμβρίου 2022

Βρέχει αράχνες – Χωράφια καλύφθηκαν από ιστούς(φωτο-video)

Στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, οι κάτοικοι βρέθηκαν μπροστά από ένα αλλόκοτο θέαμα. Για την ακρίβεια είδαν μια ”βροχή” από μικρές αράχνες αλλά και πολλά λιβάδια να έχουν καλυφθεί από ιστούς.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι κάτι αλλόκοτο αλλά ένα σπάνιο φαινόμενο που έχει την ονομασία ”Μαλλιά Αγγέλου” και πρόκειται για μια τεχνική μετανάστευσης ενός είδους μικροσκοπικών αραχνών. Κατά τη διάρκεια αυτού του φαινομένου τα μικρά έντομα σκαρφαλώνουν στο ψηλότερο σημείο στο γρασίδι, εκτοξεύουν ιστό και με τη βοήθεια του ανέμου μεταφέρονται μακριά.

Όταν το σπάνιο φαινόμενο λαμβάνει χώρα τότε ο αέρας είναι γεμάτος από πολλές μικρές αράχνες και όποιος το δει νομίζει ότι πρόκειται για μια παράξενη μαύρη βροχή. Ενώ μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία τότε ολόκληρη η περιοχή καλύπτεται από ιστούς , που μοιάζουν με πέπλο πλεγμένο από… αράχνες.
Πάντως αυτό το είδος αραχνών  δεν είναι επικίνδυνο  αλλά και μόνο να βλέπεις μια βροχή από χιλιάδες έντομα έναν φόβο τον έχεις. Φόβο φαίνεται ότι είχε και ένας κάτοικος της περιοχής που μπορεί να γνώριζε για το φαινόμενο αλλά δεν έδειχνε και ιδιαίτερα ήρεμος.

Δείτε το βίντεο που δείχνει τη βροχή από αράχνες :

dailymail.co.uk/news247.gr