«Πικρά» είναι φέτος τα καρπούζια και τα πεπόνια - Karfitsa.gr
Karfitsomata Οικονομία

«Πικρά» είναι φέτος τα καρπούζια και τα πεπόνια

Διαβάστε γιατί τα καρπούζια και τα πεπόνια είναι ακριβά!

20150626_123030 - ΑντίγραφοΤου Ηλία Μπουρμπούλα

Από εχθές λιγότερη είναι η κίνηση του κόσμου στην αγορά. Ο κόσμος πλέον έχει κόψει και τις βόλτες στην αγορά δηλώνουν οι έμποροι. Το Karfitsa.gr επισκέφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την αγορά Μοδιάνο. Αυτή τη φορά ρωτήσαμε τους εμπόρους των φρούτων για τις τιμές των προϊόντων, τον τόπο προέλευσης τους καθώς και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Οι τιμές που υπάρχουν στα φρούτα εποχής έχουν ως εξής: Η τιμή των πεπονιών διαμορφώνεται στα 0.70 λεπτά και φτάνει το 1 ευρώ το κιλό όταν πέρυσι η τιμή ήταν στα 0,70λεπτά του ευρώ. Η τιμή των καρπουζιών διαμορφώνεται στα 0.59 λεπτά το κιλό όταν πέρυσι την ίδια περίοδο βρισκόταν στα 0.32 λεπτά του ευρώ το κιλό. Οι τιμές των κερασιών κυμαίνονται από 1 έως και 3,5 ευρώ το κιλό όταν η αντίστοιχη περσινή μέση τιμή ήταν στα 2,5 ευρώ  το κιλό. Τα νεκταρίνια κυμαίνονται από 0.75 λεπτά έως 1 ευρώ το κιλό με αντίστοιχη περσινή τιμή στα 1,10 ευρώ το κιλό. Οι τιμές στα βερίκοκα κυμαίνονται από  1 έως και 1,5 ευρώ το κιλό με την αντίστοιχη περσινή τιμή να βρίσκεται στα 1,20 ευρώ. Οι φράουλες αυτή την περίοδο από 1 ευρώ έως και 2 ευρώ το κιλό. Τα στοιχεία για τις περσινές τιμές των φρούτων προέρχονται από την ιστοσελίδα της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης.

20150626_123307«Τα φρούτα εποχής (κεράσια, ροδάκινα, βερίκοκα, φράουλες, καρπούζια και πεπόνια) είναι όλα εγχώρια κανείς στην αγορά δεν έχει προϊόντα εισαγωγής. Ο κόσμος στις αγορές του είναι πολύ φοβισμένος και για αυτό σκέφτεται ακόμη που θα ξοδέψει το τελευταίο 50λεπτο. Οι πολιτικές εξελίξεις έχουν άμεσο αντίκρισμα στην αγορά» δηλώνει ο ιδιοκτήτης μανάβικου Παναγιώτης Αλγέρης.

«Ο κόσμος στις αγορές του είναι πολύ διστακτικός» αναφέρει ο ιδιοκτήτης μανάβικου Μιχάλης  Πακλατζής και συμπληρώνει ότι ενώ υπάρχουν πολύ καλής ποιότητας φρούτα στην αγορά ο κόσμος δεν αγοράζει γιατί είναι άφραγκος».

20150626_123241«Τα περισσότερα μαγαζιά στην αγορά έχουν ελληνικής προέλευσης φρούτα υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης μανάβικου  Χρήστος Χατζηδαμιανός και συμπληρώνει ότι «όλα τα φρούτα εποχής υπάρχουν σε αφθονία στην αγορά εκτός από τα καρπούζια και τα πεπόνια διότι εξαιτίας των απότομων αλλαγών του καιρού τα φυτά είναι αδύνατον να αναπτυχθούν. Για αυτό και δεν υπάρχει μεγάλη ποσότητα και οι τιμές τους είναι αυξημένες. Επίσης ένα σημαντικό πρόβλημα είναι ότι πλέον ο κόσμος δεν κάνει ούτε την βόλτα του στην αγορά. Οι καταναλωτές είναι φοβισμένοι  από τις οικονομικές εξελίξεις και είναι πολύ σκεπτικοί στις αγορές τους».

«Όλα τα φρούτα που διαθέτουμε είναι εγχώριας προέλευσης» τονίζει ο ιδιοκτήτης μανάβικου Ευσταθιάδης Νικόλαος. Εξαιτίας όμως της οικονομικής κρίσης  έχει μειωθεί δραματικά η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών».

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ