Ποιος βουλευτής χαρακτηρίζει την ελληνική οικονομία… «μπονζάι» - Karfitsa.gr
Karfitsomata

Ποιος βουλευτής χαρακτηρίζει την ελληνική οικονομία… «μπονζάι»

Την τεχνική του μπονζάι υποστηρίζει

giatagana11Την τεχνική του μπονζάι υποστηρίζει σε άρθρο της η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χρυσούλα Γιαταγάνα ότι εφαρμόζουν στην οικονομική τους πολιτική ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Στουρνάρας.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, «περιορίζουμε στο ελάχιστο το ριζικό σύστημα, δίνουμε ελάχιστο χώρο για ανάπτυξη και κλαδεύουμε σκληρά.

Έτσι καταφέρνουμε να φτιάξουμε ένα φυτό καχεκτικό στρεβλό και πρόωρα γερασμένο, χωρίς δυνατότητα παραγωγής καρπών. Αυτή την ιδιαίτερη ικανότητα φαίνεται να εζήλωσαν οι κ.κ. Σαμαράς και Στουρνάρας. Την εφαρμόζουν δε με ζήλο στην χάραξη της οικονομικής πολιτικής (εκτός κι αν εφαρμόζουν κατά γράμμα ότι τους προστάζουν οι ξένοι εντολείς τους και η ικανότητα είναι των ιθυνόντων της Ντόϊτσε μπανκ)», ανα φέρει χαρακτηριστικά η κ. Γιαταγάνα.

Αναλυτικά το άρθρο της κ. Γιαταγάνα:

Μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης «Μπονζάϊ»

Είναι καλλιτεχνία και θέλει ιδιαίτερες γνώσεις η δημιουργία φυτών «μπονζάϊ». Περιορίζουμε στο ελάχιστο το ριζικό σύστημα, δίνουμε ελάχιστο χώρο για ανάπτυξη και κλαδεύουμε σκληρά.

Έτσι καταφέρνουμε να φτιάξουμε ένα φυτό καχεκτικό στρεβλό και πρόωρα γερασμένο, χωρίς δυνατότητα παραγωγής καρπών.

            Αυτή την ιδιαίτερη ικανότητα φαίνεται να εζήλωσαν οι κ.κ. Σαμαράς και Στουρνάρας. Την εφαρμόζουν δε με ζήλο στην χάραξη της οικονομικής πολιτικής (εκτός κι αν εφαρμόζουν κατά γράμμα ότι τους προστάζουν οι ξένοι εντολείς τους και η ικανότητα είναι των ιθυνόντων της Ντόϊτσε μπανκ).

            Βλέπουμε άγρια φοροεπιδρομή στους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, αφαίμαξη μισθωτών και συνταξιούχων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των πελατών δηλαδή των μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Δεν χρειάζεται εδώ να αναπτύξω το αυτονόητο ότι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι οι ρίζες και ο κορμός της Ελληνικής οικονομίας.

Λοιπόν αυτές οι ρίζες και ο κορμός έχουν υποστεί συρρίκνωση από την βάρβαρη επιβολή λιτότητας κατά 30% και πλέον σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Η πραγματικότητα μοιάζει ακόμα φρικτότερη. Γι’ αυτό εκρήγνυται η Ανεργία, οι δείκτες ύφεσης είναι πάντα υψηλότεροι από τα προβλεπόμενα και η ανάπτυξη έχει γίνει κακόγουστο αστείο.

            Μετά την φοροαφαίμαξη έρχεται το άγριο κλάδεμα της γραφειοκρατίας. Κυκεώνας  διατάξεων για κάθε διάταξη δεκάδες εφαρμοστικές εγκύκλιοι, πολλές φορές η μία να αναιρεί άλλες με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι υπάλληλοι να μην γνωρίζουν πώς να προωθήσουν ένα θέμα.

Σε κάθε σημείο περιορισμοί και απαγορεύσεις, δεκάδες πόρτες και πίσω από κάθε μία ένας γραφειοκράτης να σου βάλει προσκόμματα και να σε καθυστερήσει. Μέχρι του σημείου πολλές καινοτόμες ιδέες να πνιγούν, κάθε υγιείς αναπτυξιακή πρωτοβουλία να κουτσουρευτεί. Σε πάνω από 16 δις ευρώ υπολογίζεται το κόστος της γραφειοκρατίας στην Ελλάδα ετησίως. Στο νούμερο αυτό δεν αποτυπώνεται η ζημιά από τις αποτυχίες ιδεών που εμποδίστηκαν να ξεκινήσουν και τελικά δεν υπάρχουν στο σύστημα.

            Ίσως τελικά να έχουμε παρεξηγήσει τον κ. Σαμαρά όταν μιλάει για «success story», ίσως να αναφέρεται στην επίτευξη «Μπονζαοποίησης» της Ελληνικής οικονομίας, την μεγαλύτερη εν καιρώ ειρήνης συρρίκνωση οικονομίας που έχει καταγραφεί. Την στείρωση – εξαφάνιση ενός ιστορικού έθνους του Ελληνικού χωρίς πολεμικές επιχειρήσεις.

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ