Πλέον τα χάπια μας θα τα... τυπώνουμε! (ΦΩΤΟ) - Karfitsa.gr
Karfitsomata Τεχνολογία

Πλέον τα χάπια μας θα τα… τυπώνουμε! (ΦΩΤΟ)

Η ανακάλυψη που θα κάνει... θραύση!

pills

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε την κυκλοφορία του πρώτου χαπιού που παράγεται με εκτύπωση τριών διαστάσεων. Χάρη στην πορώδη υφή του, το χάπι διαλύεται αμέσως στο στόμα με μια γουλιά νερό.

Η εταιρεία Aprecia Pharmaceuticals, με έδρα το Οχάιο, ανακοίνωσε ότι το χάπι Spritam εγκρίθηκε για την αντιμετώπιση της επιληψίας σε παιδιά και ενήλικες.

H Aprecia εξασφάλισε αποκλειστικά δικαιώματα στην τεχνολογία ZipDose που αναπτύχθηκε στο MIT και επιτρέπει την εκτύπωση χαπιών από αλλεπάλληλα στρώματα της δραστικής ουσίας λεβετιρασετάμης.

Εκτός του ότι διαλύεται αμέσως στο στόμα, το νέο χάπι περιέχει περισσότερη δραστική ουσία σε σχέση με ένα συμβατικό χάπι ίδιου μεγέθους -μέχρι και ένα γραμμάριο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το πορώδες χάπι είναι ιδανικό για ηλικιωμένους και παιδιά που δυσκολεύονται στην κατάποση, ενώ η υψηλή δόση μειώνει τον αριθμό των χαπιών που πρέπει να λαμβάνουν σε καθημερινή βάση οι ασθενείς.

Έπειτα από το πράσινο φως της FDA, η Aprecia σκοπεύει να αξιοποιήσει το ZipDose και σε άλλα προϊόντα. Το Spritam, το οποίο αναμένεται στην αγορά το 2016, «είναι το πρώτο σε μια σειρά προϊόντων για το κεντρικό νευρικό σύστημα που σχεδιάζουμε να παρουσιάσουμε» ανακοίνωσε η εταιρεία.

Στο απώτερο μέλλον, η τεχνολογία 3D εκτύπωσης θα μπορούσε να επιτρέψει την παραγωγή χαπιών προσαρμοσμένων στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενή.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ