"Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται μία πραγματική επενδυτική... επανάσταση" - Karfitsa.gr
Οικονομία

“Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται μία πραγματική επενδυτική… επανάσταση”

"Πρώτο μέλημα της Ν.Δ. παραμένει η δημιουργία πλούτου και όχι η μοιρασιά της φτώχειας" είπε ο Κ. Μητσοτάκης σε συνέδριο του...

ΝΔ

«Ζήσαμε πρώτοι την ανευθυνότητα ενός λαϊκίστικου μορφώματος που θρυμμάτισε την εύθραυστη σταθερότητα που είχαμε οικοδομήσει με θυσίες του ελληνικού λαού»

“Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται μία πραγματική επενδυτική επανάσταση. Επιβάλλεται να προσεγγίσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 20%. Ως «μανούβρα πολιτικής επιβίωσης και παραμονής της κυβέρνησης στην εξουσία” χαρακτήρισε την υπογραφή της συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συνέδριο του Economist, στην Αθήνα, ενώ καταλόγισε στους εταίρους ότι συμφώνησαν «σε μια ακατανόητη αύξηση φόρων». Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η χώρα «γύρισε τουλάχιστον τρία χρόνια πίσω», χρόνος που, όπως είπε, «κοστίζει 21 δισ. ΑΕΠ για τη διετία 2015-16». «Πληρώνουμε τον λογαριασμό ενός ποδηλάτη που σταμάτησε να ποδηλατεί στον ανήφορο» συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση.

Ως «μεγαλύτερη ζημιά», ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε τον «κλονισμό στην εμπιστοσύνη πολιτών και επενδυτών στην αξιοπιστία της χώρας». Εν συνεχεία, ανέφερε ότι το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης «βασίζεται στην αύξηση κάθε είδους φόρου» και, απευθυνόμενος στους εταίρους, είπε ότι συμφώνησαν «σε μια ακατανόητη αύξηση των φόρων αντί μιας λελογισμένης μείωσης δαπανών». «Αν αυτή η φορολογική πολιτική όμως δεν πετύχει, και είναι δεδομένο, θα σημάνει περισσότερο κόστος», σημείωσε. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι πρώτο μέλημα της Ν.Δ. παραμένει «η δημιουργία πλούτου και όχι η μοιρασιά της φτώχειας».  Αναφερόμενος στο βρετανικό δημοψήφισμα, είπε πως, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, η Ευρώπη οφείλει να κοιτάξει τον εαυτό της στον καθρέφτη. «Χρειάζεται ένα νέο ευρωπαϊκό αφήγημα, που θα τονώσει την πίστη των πολιτών», πρόσθεσε.

«Τσουνάμι του αντιευρωπαϊκού λαϊκισμού»

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «τσουνάμι αντιευρωπαϊκού λαϊκισμού» και τόνισε ότι στην Ελλάδα «ζήσαμε πρώτοι την ανευθυνότητα ενός λαϊκίστικου μορφώματος που θρυμμάτισε την εύθραυστη σταθερότητα που είχαμε οικοδομήσει με θυσίες του ελληνικού λαού». Ανέφερε επιπλέον ότι η Ελλάδα «αδυνατισμένη από τη δημοσιονομική προσαρμογή βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από μια ανερμάτιστη πολιτική» και, σε ό,τι αφορά τη Ν.Δ., υπογράμμισε ότι «το διαζύγιο με τον λαϊκισμό είναι οριστικό».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε επίσης ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα έμεινε ατελές, ενώ πρόσθεσε ότι η δημιουργία του κοινού νομίσματος δεν συνοδεύτηκε από μεταρρυθμίσεις εμβάθυνσης της δημοσιονομικής πολίτικης.‪

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ