Ποιες καθημερινές συνήθειες δημιουργούν πρόβλημα στη... στύση; - Karfitsa.gr
Κοσμικά

Ποιες καθημερινές συνήθειες δημιουργούν πρόβλημα στη… στύση;

Για να έχετε ηθικό... ακμαιότατο!

peos1_607_402_577_324

Ένα πρόβλημα στύσης είναι η ανικανότητα να έχετε ή να διατηρήσετε μια στύση που να είναι αρκετή για ικανοποιητική σεξουαλική επαφή. Ενδέχεται να μην μπορείτε να έχετε καθόλου στύση, ή μπορεί να χάνετε τη στύση στη διάρκεια της επαφής. Εάν η κατάσταση επιμένει, ο ιατρικός όρος είναι στυτική δυσλειτουργία.

Εναλλακτικές Ονομασίες

Στυτική δυσλειτουργία, ανικανότητα, σεξουαλική δυσλειτουργία – άντρας

Γενικές Πληροφορίες

Τα προβλήματα στύσης είναι συνήθη στους ενήλικες άντρες. Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλοι οι άντρες βιώνουν περιστασιακά δυσκολία στο να έχουν ή να διατηρήσουν μια στύση. Σε πολλές περιπτώσεις, είναι μια προσωρινή κατάσταση που θα φύγει με μικρή ή καμία αντιμετώπιση. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να αποτελεί ένα συνεχές πρόβλημα που μπορεί να βλάψει την αυτοεκτίμηση ενός άντρα και να χαλάσει τη σχέση του με την σύντροφό του, και έτσι απαιτεί αντιμετώπιση.
Εάν έχετε δυσκολία να έχετε ή να διατηρήσετε μια στύση για περισσότερο από το 25% του χρόνου, τότε θεωρείται πρόβλημα.

Στο παρελθόν τα προβλήματα στύσης θεωρούνταν ότι “βρίσκονταν στο μυαλό του άντρα”. Οι άντρες συχνά δίνουν άχρηστες συμβουλές όπως “μην ανησυχείς” ή “χαλάρωσε και θα φτιάξει μόνο του”. Σήμερα, οι γιατροί πιστεύουν ότι όταν το πρόβλημα δεν είναι προσωρινό ή δεν φεύγει μόνο του, συχνά το αίτιο είναι σωματικοί παράγοντες.

Ένας τρόπος να καταλάβετε εάν το αίτιο είναι σωματικό ή ψυχολογικό είναι να προσδιορίσετε εάν έχετε νυκτερινές στύσεις. Φυσιολογικά, οι άντρες έχουν 3 με 5 στύσεις κάθε νύχτα, κάθε μια από τις οποίες διαρκεί έως 30 λεπτά. Ο γιατρός σας μπορεί να σας εξηγήσει μια δοκιμασία για να βρείτε εάν έχετε τον φυσιολογικό αριθμό νυχτερινών στύσεων.

Στους περισσότερους άντρες, τα προβλήματα στύσης δεν επηρεάζουν την σεξουαλική ορμή τους.
Η πρόωρη εκσπερμάτιση (όταν ο οργασμός έρχεται πολύ γρήγορα) δεν είναι το ίδιο με την ανικανότητα. Μαζί με το σύντροφό σας, θα πρέπει να αναζητήσετε βοήθεια για το πρόβλημα αυτό, που συνήθως οφείλετε σε ψυχολογικούς παράγοντες.

Η αντρική στειρότητα είναι επίσης αρκετά διαφορετική από την ανικανότητα. Ένας άντρας που δεν μπορεί να διατηρήσει μια στύση μπορεί να είναι ιδιαιτέρως ικανός να παράγει σπέρμα που να μπορεί να γονιμοποιήσει ένα ωάριο. Ένας στείρος άντρας συνήθως μπορεί να διατηρήσει μια στύση, αλλά δύναται να μην μπορεί να κάνει παιδιά εξαιτίας προβλημάτων με τον αριθμό των σπερματοζωαρίων ή άλλους παράγοντες.

Αίτια

Μια στύση απαιτεί την αλληλεπίδραση του εγκεφάλου, των νεύρων, των ορμονών και των αιμοφόρων αγγείων. Οτιδήποτε παρεμβαίνει στις φυσιολογικές διαδικασίες μπορεί να οδηγήσει σε πρόβλημα.

Κοινά αίτια των προβλημάτων στύσης περιλαμβάνουν:

  • Νόσοι και παθήσεις, όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιοπάθειες ή θυρεοειδοπάθειες, πτωχή αιματική ροή, κατάθλιψη ή νευρολογικές διαταραχές (όπως πολλαπλή σκλήρυνση ή νόσος Parkinson)
  • Φάρμακα, όπως φάρμακα για την πίεση (ιδιαίτερα β-αναστολείς), φάρμακα για την καρδιά (όπως η διγοξίνη), κάποια φάρμακα για το πεπτικό έλκος, υπνωτικά και αντικαταθλιπτικά
  • Νευρική βλάβη σε χειρουργείο προστάτη
  • Νικοτίνη, αλκοόλ ή χρήση κοκαΐνης
  • Φτωχή επικοινωνία με το σύντροφό σας
  • Επαναλαμβανόμενα αισθήματα αμφιβολίας και αποτυχίας ή αρνητική επικοινωνία που ενισχύει το πρόβλημα στύσης
  • Τραυματισμός σπονδυλικής στήλης
  • Στρες, φόβος, άγχος ή θυμός
  • Ανεδαφικές σεξουαλικές προσδοκίες, που καθιστούν το σεξ μια εργασία παρά μια ευχαρίστηση

Τα προβλήματα στύσης τείνουν να γίνονται περισσότερο συχνά όσο μεγαλώνετε, αλλά μπορούν να επηρεάσουν άντρες κάθε ηλικίας και σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής τους. Τα σωματικά αίτια είναι περισσότερο συνήθη σε μεγαλύτερους άντρες, ενώ τα ψυχολογικά αίτια είναι συνηθέστερα σε νεότερους.

Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης σπάνια οδηγούν σε προβλήματα στύσης, αλλά μπορεί να μειώσουν τη σεξουαλική ορμή ενός άντρα.

iatronet.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ