Ποιοι δικαιούνται εκπτώσεις στα σιδηροδρομικά εισιτήρια - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Ποιοι δικαιούνται εκπτώσεις στα σιδηροδρομικά εισιτήρια

Με μειωμένο εισιτήριο...

trainoseΜε μειωμένο εισιτήριο (12 ευρώ) θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν για τέταρτη συνεχή χρονιά οι κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων στο σιδηροδρομικό άξονα Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης, καθώς και στην απευθείας γραμμή Αθήνα-Καλαμπάκα, μετά την ανανέωση της συμφωνίας μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Αναλυτικότερα, η συμφωνία προβλέπει:
– Τη διάθεση στους κατόχους της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων συνολικά 3.000 θέσεων ανά μήνα στην ειδική εκπτωτική τιμή των 12 ευρώ για τη μετακίνησή τους σε επιλεγμένες αμαξοστοιχίες Intercity στις γραμμές Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη, καθώς και στην απευθείας γραμμή Αθήνα-Καλαμπάκα με τους όρους που γίνεται, μέχρι σήμερα, η διαχείριση των εκπτωτικών προσφορών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

– Οι εκπτωτικές τιμές θα καλύπτουν όλο το φάσμα των αμαξοστοιχιών για τις οποίες ισχύει κράτηση θέσης στις παραπάνω γραμμές και θα είναι διαθέσιμες μέχρι και 48 ώρες πριν από την αναχώρηση της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν πωληθεί. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου, οι συγκεκριμένες θέσεις θα διατίθενται στο επιβατικό κοινό στην κανονική τους κατά περίπτωση τιμή.

– Οι εκπτωτικές τιμές θα είναι διαθέσιμες μόνο μέσω θυρίδων πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όπου υπάρχει μηχανογραφημένο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων. Στα σημεία αυτά θα ελέγχονται απαραίτητα τα στοιχεία της κάρτας του αιτούντος σε συνδυασμό με την αστυνομική του ταυτότητα και, στη συνέχεια, θα εκδίδεται το εκπτωτικό εισιτήριο, σύμφωνα με τις οδηγίες του ηλεκτρονικού συστήματος και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ