Ποιοι "γαλάζιοι" κάνουν "κουμάντο" στην Κεντρική Μακεδονία; - Karfitsa.gr
Πολιτική

Ποιοι «γαλάζιοι» κάνουν «κουμάντο» στην Κεντρική Μακεδονία;

Οι κομματάρχες και οι πρόεδροι!

galazioi

Της Χρύσας Κυριακού

Με έντονη επαγγελματική, κομματική αλλά και συνδικαλιστική δραστηριότητα οι περισσότεροι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας κλείνουν αυτό το καιρό ένα χρόνο θητείας τους στο τιμόνι των Νομαρχιακών Διοικουσών Επιτροπών. Δικηγόροι ως επί το πλείστον, εκπαιδευτικοί, γιατροί αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες συνθέτουν την εικόνα των «γαλάζιων» που κάνουν «κουμάντο» στα κομματικά δρώμενα της περιοχής. Η «Karfitsa» σας παρουσιάζει το who is who και των δέκα προέδρων, αναφορικά με τις επαγγελματικές τους αλλά και κομματικές τους δραστηριότητες.

ΝΟΔΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κεντρικού τομέα, Τάσος Εμμανουηλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964, είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής και της Σχολής Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του ΑΠΘ. Επίσης, είναι μεταπτυχιακός υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης». Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη του δημάρχου Κ. Κοσμόπουλου ενώ διετέλεσε μεταξύ άλλων μέλος της επιτροπής Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας του δήμου Θεσσαλονίκης (ΔΕΠΘΕ, TV-100, FM-100) ενώ ήταν και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELEXPO ΑΕ. Πιστός  «οπαδός» του κόμματος από μαθητής με αδιάλειπτη παρουσία στην ΟΝΝΕΔ και στη ΝΔ. Έχει διατελέσει αναπληρωτής πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κεντρικού Τομέα της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης.

ΝΟΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Ο νέος πρόεδρος του Ανατολικού Τομέα, Γιάννης Πάιδας, ο οποίος πήρε τη θέση του Θεόδωρου Μητράκα, είναι δάσκαλος και έχει υπηρετήσει από πολλές θέσεις την παιδεία στο νομό Θεσσαλονίκης. Από τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι και σήμερα έχει ενεργή πολιτική και συνδικαλιστική παρουσία με κοινωνικούς αγώνες πάντα δίπλα στον πολίτη. Ο κ. Πάιδας είναι πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος Α.Π.Θ., κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Τμήματος Οργάνωσης- Διοίκησης του Middlesex και πτυχιούχος τριετούς σχολής Δημοσιογραφίας. Με έντονη παρουσία στο χώρο της ΝΔ ο κ. Πάιδας διετέλεσε μεταξύ άλλων πρόεδρος της Δ.Α.Κ.Ε. Δημοσίου Τομέα Ν. Θεσσαλονίκης και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

 

ΝΟΔΕ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα, Κώστας Τσιλώνης, που αντικατέστησε τον Μίλτο Τασούλη, ο οποίος «αποχώρησε» προκειμένου να ασχοληθεί πιο εντατικά με την προεδρία στην ΕΥΑΘ Παγίων, θέση την οποία έχει αναλάβει από τον περασμένο Αύγουστο, γεννήθηκε το 1974 στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υποψήφιος διδάκτωρ Ιατρικής Α.Π.Θ. ενώ διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο ως καρδιολόγος. Ο κ. Τσιλώνης έχει διατελέσει μεταξύ άλλων πρόεδρος Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Νεάπολης, οργανωτικός γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Ο.Ν.ΝΕ.Δ. δυτικού τομέα Θεσσαλονίκης, δημοτικός σύμβουλος Νεαπόλεως  και αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεαπόλεως, καθώς επίσης γενικός γραμματέας ΝΟ.Δ.Ε. Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης.

ΝΟΔΕ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Κυριάκος Λαζός, με μεγάλη εμπειρία στα κομματικά δρώμενα κατάφερε να επανεκλεγεί τον περασμένο Δεκέμβριο στη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Β’ Θεσσαλονίκης, παρά το έντονο παρασκήνιο που υπήρξε προεκλογικά με τον έτερο διεκδικητή της προεδρίας. Ο κ. Λαζός είναι έμπορος και ενεργό μέλος του κόμματος από το 1981. Ξεκίνησε ως πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του Νέου Ρυσίου και στη συνέχεια επί χρόνια εκλεγόταν στη ΝΟΔΕ Β’ Θεσσαλονίκης.

 

ΝΟΔΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας είναι ο δικηγόρος, Στυλιανός Βαλιάνος. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη και μόνιμος κάτοικος  Αρναίας Χαλκιδικής είναι σήμερα 35 ετών. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Αρναίας το 1996 και εισήχθη στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ από την οποία αποφοίτησε το 2002. Το 2003 ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία και το 2004 ορκίστηκε ως Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Χαλκιδικής. Το 2006  εξελέγη αντιπρόεδρος, ενώ το 2008, το 2010 και το 2012 εξελέγη Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρίας Αρναίας, συμβάλλοντας, από τη θέση αυτή, αφενός στη δημιουργία πρωτογενούς πολιτισμού στην περιοχή της Β. Χαλκιδικής και  αφετέρου στη διάσωση και διάδοση της πλούσιας λαογραφικής κληρονομίας της ιδιαίτερης πατρίδας του. Στη διάρκεια της θητείας του, μεταξύ άλλων, ανέπτυξε πρωτοβουλία ώστε η Πολιτιστική Εταιρία να επιτύχει την ανέγερση  ου Πολιτιστικού Κέντρου Αρναίας, έργο πνοής για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Το 2010 εξελέγη αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Χαλκιδικής και Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Αρναίας. Το Δεκέμβριο του 2013 εξελέγη Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Χαλκιδικής. Ασκεί μάχιμη δικηγορία στους τομείς του Αστικού και Ποινικού Δικαίου, διατηρώντας γραφεία στην Αρναία , τον Πολύγυρο και τα Ν. Μουδανιά. Είναι Νομικός Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς και άλλων μεγάλων εταιριών. Ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής με την παράταξη του Γιάννη Ιωαννίδη.

ΝΟΔΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

Ο πρόεδρος της Ν.Ο.Δ.Ε. Ημαθίας, Σάββας Ακριτίδης γεννήθηκε στη Χαρίεσσα του σημερινού δήμου Νάουσας το 1961. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου στην Ημαθία από το έτος 1987. Η κομματική του δράση στο χώρο της Ν.Δ. αρχίζει από τα μαθητικά του χρόνια στο λύκειο της Νάουσας ως μέλος της ΜΑ.ΚΙ και συνεχίστηκε με ένταση και δυναμισμό στα φοιτητικά του χρόνια ως μέλος της ΔΑΠ Νομικής Α.Π.Θ. και ως πρόεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Γεννήσεως του Σωτήρος Θεσ/νίκης. Από το 1987 δραστηριοποιήθηκε στην κομματική οργάνωση της Ν.Δ. στην Ημαθία, όπου εκλέχτηκε σε τρεις συνεχείς εσωκομματικές αναμετρήσεις πρώτος σε σταυρούς προτίμησης. Στις δύο τελευταίες εσωκομματικές διαδικασίες εκλέχτηκε πρόεδρος της οργάνωσης Ημαθίας. Έχει συμμετάσχει στα συνέδρια του κόμματος και της νεολαίας. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ανθεμίων την τετραετία 2002-2006 ενώ τελεί μέλος πολυάριθμων συλλόγων και οργανώσεων. Μεγάλη του αγάπη η Αθλητική Ένωση Χαρίεσσας της οποίας είναι πρόεδρος επί δεκαετία.

ΝΟΔΕ ΚΙΛΚΙΣ

Πρόεδρος στη ΝΟΔΕ Κιλκίς είναι ο μόλις 31 ετών, Τριαντάφυλλος Πέτρογλου, πτυχιούχος της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (Ν.Ο.Π.Ε.) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Είναι πολύ καλός γνώστης της Αγγλικής και Γαλλικής Γλώσσας ενώ είναι μάχιμος δικηγόρος Κιλκίς από τον Φεβρουάριο του 2008 μέχρι και σήμερα. Έχει διατελέσει μέλος της ΔΑΠ/ΝΔΦΚ της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (Ν.Ο.Π.Ε.) – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), από το 2001-2006 ενώ είναι ενεργό μέλος της ΟΝΝΕΔ Κιλκίς από το 2006 μέχρι και σήμερα και εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας της ΝΟΔΕ/ΝΔ Κιλκίς την θητεία 2010-2013.

ΝΟΔΕ ΣΕΡΡΩΝ

Ο Θόδωρος Καμπούρης, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σερρών είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Οικονομίας Τομέας Λογιστικής και δραστηριοποιείται στο χώρο της Εστίασης και της Διασκέδασης στην πόλη των Σερρών. Το 1983 έγινε μέλος της ΟΝΝΕΔ Βαλτερού Σερρών και τα επόμενα χρόνια διετέλεσε σε όλα τα αξιώματα της Τοπικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Βαλτερού. Έχει διατελέσει επίσης γραμματέας Νομαρχιακής Οργάνωσης ΟΝΝΕΔ Σερρών, πρόεδρος ΝΕΑΝ, μέλος της ΝΟ.Δ.Ε Σερρών για 2 θητείες, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.

ΝΟΔΕ ΠΕΛΛΑΣ

Πρόεδρος στη ΝΟΔΕ Πέλλας είναι ο Αθανάσιος Γίδαρης, ο οποίος γεννήθηκε το 1974. Απόφοιτος λυκείου, εργάζεται στον Οργανισμό του υπουργείου Γεωργίας ΕΛΓΟ “Δήμητρα”, με έντονη κομματική και συνδικαλιστική δράση. Είναι μέλος Δ.Σ Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών, Δ.Σ Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών, εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ Ομοσπονδίας εργαζομένων «ΕΛΓΟ» (Πέλλας) ενώ έχει διατελέσει στο παρελθόν σύμβουλος δημοτικής κοινότητας Γιαννιτσών.

ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Πρόεδρος στη ΝΟΔΕ Πιερίας είναι ο Ηλίας Τάπρας, ο οποίος  γεννήθηκε το 1967. Είναι πτυχιούχος Ψυκτικός κλιματισμού εγκαταστάσεων, καλός γνώστης της αγγλικής γλώσσας και έχει τη δική του επιχείρηση. Έχει επιδείξει πλούσια δράση στα κομματικά δρώμενα της περιοχής

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ