Ποιος κατηγορεί τον Μπουτάρη ότι είναι... "Βασιλικότερος του βασιλέως"; - Karfitsa.gr
Karfitsomata Πολιτική

Ποιος κατηγορεί τον Μπουτάρη ότι είναι… “Βασιλικότερος του βασιλέως”;

Αφορμή στάθηκε η υπόθεση του Νίκου Ρωμανού και η άποψη ότι...

Anoixti poli

Το γεγονός ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης τάχθηκε κατά του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού να τού χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια  προκειμένου να σπουδάσει στο ΤΕΙ Αθήνας, σχολιάζει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη”. Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρουν:

“Ο κ. Μπουτάρης ξεπερνώντας σε έλλειψη ανθρωπιάς ακόμα και τους «Πόντιους Πιλάτους» της συγκυβέρνησης, τάχθηκε κατά του δικαιώματος του 20χρονου κρατούμενου Νίκο Ρωμανού να σπουδάσει, τη στιγμή μάλιστα που κινδυνεύει η ζωή του από την απεργία πείνας.

O Νίκος Ρωμανός, μόλις στα 14 χρόνια του, βίωσε την τραυματική εμπειρία της δολοφονίας του φίλου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, και την αστυνομική βία κατά τη σύλληψή του για ληστεία στο Βελβεντό.

Η απαγόρευση να σπουδάσει είναι έξω από κάθε έννοια ανθρωπιστικής και επανορθωτικής λειτουργίας του σωφρονιστικού συστήματος και του κράτους δικαίου, αλλά και παραβιάζει την ευρωπαϊκή παράδοση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Απευθύνουμε δημόσια έκκληση προς κάθε αρμόδιο θεσμικό φορέα να λάβει τώρα όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να αποτραπεί ο θάνατος ενός νέου παιδιού και να μη θυσιαστεί στο βωμό της επιβίωσης ενός αδίστακτου συστήματος εξουσίας. Η ανθρώπινη ζωή είναι υπέρτατη αξία.”

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ