Ποιος Νεοδημοκράτης παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Μυλόπουλου; - Karfitsa.gr
Karfitsomata Πολιτική

Ποιος Νεοδημοκράτης παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Μυλόπουλου;

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Προέδρου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.

thessbook3

Στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Καθηγητή, Γιάννη Μυλόπουλου – Προέδρου της Αττικό Μετρό Α.Ε.: “ΤΑ…ΑΝ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Η διέξοδος στους νεοφιλελεύθερους μονόδρομους». Μεταξύ άλλων το παρόν έδωσε και ο πρώην πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ, Δημήτρης Τσάμης.

Το βιβλίο παρουσίασαν στο κοινό της πόλης οι απόφοιτοι του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: Νίκος Παρασκευόπουλος, Καθηγητής ΑΠΘ – Υπουργός ∆ικαιοσύνης, ∆ιαφάνειας και Ανθρωπίνων ∆ικαιωµάτων με μήνυμά του, Αλέξανδρος Γαρύφαλλος, Καθηγητής ΑΠΘ –Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Πολιτικός Μηχανικός –∆ηµοτικός Σύµβουλος Θεσσαλονίκης και ο Κώστας Γουλιάµος, Πρύτανης Ευρωπαϊκού Πανεπιστηµίου Κύπρου – Πρόεδρος Συνόδου Πρυτάνεων Κυπριακών Πανεπιστηµίων.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δηµοσιογράφος και Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ, Παντελής Σαββίδης.

Κατά την ομιλία του ο κ. Μυλόπουλος τόνισε ότι «40 χρόνια μετά την αποφοίτησή μου από το Πειραματικό Σχολείο έρχομαι στον ίδιο χώρο, από όπου πήρα το απολυτήριό μου με ένα βιβλίο στα χέρια, με τη μόνη διαφορά ότι το βιβλίο σήμερα το έχω γράψει εγώ. Όπως και τότε έτσι και τώρα η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Τότε η χώρα μετρούσε τις πληγές της από την επτάχρονη Δικτατορία και αναζητούσε το δρόμο προς τη Δημοκρατία. Σήμερα, η Ελλάδα μετρά και πάλι τις πληγές της από μια περίοδο ιδιότυπης οικονομικής ομηρίας αυτή τη φορά και αναζητά το δρόμο προς την ανάπτυξη» και πρόσθεσε:  «Σήμερα υπάρχει η ελπίδα μιας αυτοδύναμης και ισόρροπης ανάπτυξης σε πείσμα της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Η ελπίδα μιας δίκαιης οικονομικής και συγχρόνως κοινωνικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης, η οποία θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, σε αντίθεση με την νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, της οποίας το αποτύπωμα σήμερα είναι οι φτωχοί να έχουν γίνουν φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι».

Ο συγγραφέας ευχαρίστησε από καρδιάς το Σύλλογο Αποφοίτων του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τις εκδόσεις Λιβάνη για τη διοργάνωση, όπως και όλους όσοι παρευρέθηκαν χθες στην παρουσίαση, μεταξύ των οποίων: ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Τζαμακλής, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo, Τάσος Τζήκας, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ, Καθηγητής, Γιάννης Κρεστενίτης και Γιάννης Παπαϊωάννου αντίστοιχα, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ. ΟΛΘ, Κωνσταντίνος Μέλλιος, η Διευθύνουσα σύμβουλος της Εγνατία Α.Ε., Καθηγήτρια Ρία Καλφακάκου, η Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Τζένη Βελένη, ο Πρόεδρος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Καθηγητής Άρης Στυλιανού, ο Αναπληρωτής Πρύτανη ΑΠΘ, Καθηγητής Νίκος Βαρσακέλης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Συμβουλίου Ιδρύματος ΑΠΘ, Καθηγητής Βασίλης Ταρλατζής, οι Γραμματείς της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Δημητριάδης και Χρήστος Ρώσσιος, ο πρώην Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, Δημήτρης Τσάμης, εκ μέρους του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη ο νομικός του Σύμβουλος, Απόστολος Σοφιαλίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, πολλοί πανεπιστημιακοί, απόφοιτοι του σχολείου και πλήθος κόσμου.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ