Ποιος βουλευτής της ΝΔ λέει… «Ως εδώ και μη παρέκει» - Karfitsa.gr
Πολιτική

Ποιος βουλευτής της ΝΔ λέει… «Ως εδώ και μη παρέκει»

"Δεν υπάρχουν άλλες αντοχές στην κοινωνία μας"

Την πεποίθησή του ότι νέα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων ή αύξησης της φορολογίας δεν θα υπερψηφιστούν από το Κοινοβούλιο, εξέφρασε καλεσμένος σε εκπομπή, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Θεόδωρος Καράογλου ανέφερε ότι μετά από 2,5 χρόνια θυσιών, αλλά και πραγματικά ισχυρής υποστήριξης από την κυβερνητική πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, δεν υπάρχουν περιθώρια επιβολής νέων μέτρων, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: «Ως εδώ και μη παρέκει. Δεν υπάρχουν άλλες αντοχές στην κοινωνία μας».

«Όλοι οι Έλληνες», συνέχισε, «έχουν κάνει υπερβολικές θυσίες, περισσότερες από όσες θα έπρεπε και έχουν φτάσει σε ένα σημείο οριακό. Από την άλλη πλευρά αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος ότι η πολιτική που μας ζήτησαν οι πιστωτές μας να ακολουθήσουμε ήταν λάθος. Έτσι, εγώ λέω ξεκάθαρα ότι μέτρα τα οποία, για ακόμη μια φορά, θα αποβλέπουν στη μείωση μισθών και συντάξεων ή ενδεχόμενα στην αύξηση της φορολογίας, προφανώς δεν πρόκειται να περάσουν από το συγκεκριμένο Κοινοβούλιο. Αντίθετα, μέτρα τα οποία είναι στη σωστή κατεύθυνση, όπως ο περιορισμός των σπαταλών του Δημοσίου, η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου ή η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 62 χρόνια, προφανώς και θα περάσουν. Ένα είναι το σίγουρο, στην ίδια πολιτική δεν μπορούμε να κινηθούμε».

Αναφερόμενος στην ανάγκη εμπέδωσης του κλίματος πολιτικής σταθερότητας, ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι ο πολιτικός κόσμος οφείλει να κάθεται στο τραπέζι του διαλόγου χωρίς προαπαιτούμενα και όρους, ιδίως από τη στιγμή που σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο βρίσκονται σε εξέλιξη πολύ σοβαρά ζητήματα.

Όπως είπε: «Το μέγιστο ζήτημα που έπρεπε να είχε κλείσει από… χθες, είναι η συμφωνία με την Τρόικα, ώστε να εξασφαλίσουμε τη γραμμή της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και να υπάρχει απόθεμα ώστε, εάν χρειαστεί, να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ως Κράτος. Το δεύτερο είναι να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για την Συνταγματική Αναθεώρηση, γιατί όλοι παραδεχόμαστε ότι το Σύνταγμά μας χρειάζεται αλλαγές και βελτιώσεις και πως το Πολίτευμά μας πρέπει να γίνει πιο ουσιαστικό. Τρίτον, πρέπει να προχωρήσουμε στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Το μόνο που δεν χρειάζεται η πατρίδα μας είναι εκλογές. Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, συνέχιση των πολιτικών ανάπτυξης και να αντιμετωπιστεί το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας» κατέληξε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ