Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ΕΡΤnews άσκησε σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του, κατηγορώντας τον για «πολιτική υποκρισία και εξουσιομανία».
Αναφερόμενος στη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα και στις δηλώσεις του περί «σοκ εντιμότητας, δικαιοσύνης και δημοκρατίας», ο κ. Γεωργιάδης απάντησε αιχμηρά: «Ήρθε στο μυαλό μου η σκευωρία Novartis. Τώρα ξέρουμε ότι οι μάρτυρες που είχε χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση Τσίπρα έχουν καταδικαστεί ως ψευδομάρτυρες. Ο κ. Τσίπρας οφείλει μια συγγνώμη σε όλους εμάς που ταλαιπώρησε».
Ο υπουργός Υγείας συνέχισε την επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα που παραιτήθηκε πρόσφατα από βουλευτής λέγοντας: «Ο πρωθυπουργός της σκευωρίας Novartis, που όλοι έχουν πέσει στα δικαστήρια, θα μας μιλήσει για εντιμότητα και δημοκρατία; Έλα Χριστέ και Παναγιά». Παράλληλα, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας «αποδείχθηκε υπερβολικά εξουσιομανής». Ειδικότερα, όπως είπε, «δεν άφησε ποτέ το κόμμα του να σταθεί στα πόδια του. Από τη στιγμή που παραιτήθηκε, ανακατεύεται διαρκώς. Με μεθοδευμένες κινήσεις τύπου Ρασπούτιν, έχει καταστρέψει κάθε πιθανό διάδοχό του – την Αχτσιόγλου, τον Κασσελάκη, τον Φάμελλο. Τώρα περιμένει να τον δοξάσουν για να επιστρέψει», δήλωσε μεταξύ άλλων.
Σε ερώτηση για το αν θεωρεί τον Τσίπρα απειλή για τη Νέα Δημοκρατία, απάντησε: «Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν κεντρώο που θα ψήφιζε τον κ. Τσίπρα. Τον γνωρίζουν πια όλοι. Υπήρξε ένας εξαιρετικά αυταρχικός πρωθυπουργός, που είπε ψέματα και συγκυβέρνησε με τους ΑΝΕΛ».
Ερωτηθείς για την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από πρόσφατη εκδήλωση, όπου παρευρέθησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, ο κ. Γεωργιάδης απέφυγε να σχολιάσει λέγοντας ότι «θα ήταν όμορφο να ήταν εκεί και ο κ. Σαμαράς. Αποφάσισε να μην είναι. Δεν ξέρω γιατί, δεν έχει κάνει δήλωση. Είναι προσωπική του απόφαση».
Όσον αφορά την κριτική που δέχεται ότι «τσακώνεται συνέχεια στη Βουλή», ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Οι τηλεθεατές να με κρίνουν. Είμαι υπερήφανος για το έργο μου στη Βουλή. Ανέδειξα τις ανακολουθίες της αντιπολίτευσης. Η αντιπαράθεση με την κα Πέρκα για το πλοίο στη Γάζα είχε τεράστια απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που δείχνει ότι οι Έλληνες καταλαβαίνουν ποιος τους δουλεύει».
Μιλώντας για τους Έλληνες ακτιβιστές που συμμετείχαν στον στολίσκο για τη Γάζα και συνελήφθησαν από τις ισραηλινές δυνάμεις χαρακτήρισε την «υπόθεση αυτή ήταν εθνικά επικίνδυνη και βαθιά υποκριτική. Ηταν μια κίνηση εντυπωσιασμού».
Δείτε την συνέντευξη