ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Μιχαηλίδου για ΟΠΕΚΑ: Δεν κρύβουμε προβλήματα κάτω από το χαλί

Ελεάνα Ζαμπάρα Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
19/02/2026
Πολιτική, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Δόμνα Μιχαηλίδου - Ψηφιακό σύστημα για τις πολιτικές ισότητας στον ιδιωτικό τομέα

Όταν υπάρχουν ενδείξεις, προχωράμε σε έλεγχο και πλήρη διερεύνηση

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΑ αποκαλύφθηκε μετά από ελέγχους που ξεκίνησαν με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας, μόλις εντοπίστηκαν ενδείξεις παρατυπιών το 2023, όπως ανέφερε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Η υπουργός σημείωσε ότι ο διοικητής του ΟΠΕΚΑ διέταξε άμεσα εσωτερικό έλεγχο, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση. Η έρευνα διήρκεσε λίγους μήνες και στα πρώτα ευρήματα εντοπίστηκαν περίπου 80 φάκελοι με σοβαρές ενδείξεις παρανομιών και κακοδιαχείρισης.

Τόνισε, δε, ότι πρόκειται για ζημία στον Οργανισμό και για καταχρηστική συμπεριφορά από δημόσιο λειτουργό, επισημαίνοντας πως «η Πολιτεία παρεμβαίνει άμεσα και εντοπίζει τέτοιες πρακτικές». Παράλληλα, διευκρίνισε ότι, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η υπόθεση φαίνεται να συνδέεται κυρίως με δύο υπαλλήλους.

Related Post

Γεωργιάδης για τα επεισόδια έξω από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Κινδύνευσε η σωματική μου ακεραιότητα

Φάμελλος στο ΜΠΛΟΚ 15: Τιμή και δόξα στους Έλληνες και τις Ελληνίδες που έδωσαν τη ζωή τους

Μαρινάκης: Η συνεργασία με την Ινδία διευρύνεται σε ασφάλεια, επενδύσεις, επιστήμη, εκπαίδευση, πολιτισμό, τουρισμό και γεωργία

Στο επίκεντρο της συνάντησης Κ. Μητσοτάκη – M. Kratsios οι προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ στον τομέα της τεχνολογίας

Η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα με πρωτοβουλία της διοίκησης, υπογραμμίζοντας: «Δεν κρύβουμε προβλήματα κάτω από το χαλί. Όταν υπάρχουν ενδείξεις, προχωράμε σε έλεγχο και πλήρη διερεύνηση. Δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ των πολιτών».

Όπως ανέφερε, το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, λόγω του αντικειμένου του και της διαχείρισης ιδιαίτερα ευαίσθητων κοινωνικών πολιτικών, πλέον έχει αναπτύξει ισχυρούς μηχανισμούς άμεσης αναφοράς και διερεύνησης καταγγελιών, από ζητήματα που αφορούν δομές κοινωνικής φροντίδας έως περιπτώσεις κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης δημόσιων πόρων.

Σημείωσε, δε, ότι η ίδια προσέγγιση εφαρμόστηκε και σε άλλες περιπτώσεις, όπου οι έλεγχοι ξεκίνησαν με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας και των υπηρεσιών.

Ειδικότερα, στο πρόγραμμα Μετεγκατάστασης στον Έβρο, από περίπου 600 αιτήσεις που εξετάστηκαν πάνω από 580 απορρίφθηκαν, καθώς εντοπίστηκαν παρατυπίες, ενώ στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Νοικιάζω» προχώρησαν περίπου 3.000 ανακλήσεις σε όλη τη χώρα -εκ των οποίων 1.200 στην Ηλεία- αποτρέποντας σημαντική ζημία για το Δημόσιο.

Η υπουργός τόνισε ότι αυτοί οι έλεγχοι αποδεικνύουν πως η Πολιτεία δεν ακολουθεί απλώς τις εξελίξεις, αλλά παρεμβαίνει ενεργά όταν εντοπίζονται προβλήματα, και επεσήμανε: «Υπάρχει ένα άτυπο κοινωνικό συμβόλαιο που οφείλουμε να τηρούμε όλοι. Η πολιτική ηγεσία, οι δημόσιοι λειτουργοί και οι πολίτες πρέπει να κάνουμε σωστά ο καθένας τη δουλειά μας. Όταν αυτό συμβαίνει, προστατεύονται οι πόροι των πολιτών και ενισχύεται η εμπιστοσύνη στο κράτος».

Το πόρισμα έχει διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, ενώ ο νέος διοικητής του ΟΠΕΚΑ έχει λάβει σαφείς εντολές για πλήρη θωράκιση του συστήματος χορήγησης επιδομάτων.

Εξάλλου, η υπουργός, αναφερόμενη στο πρόγραμμα Μετεγκατάστασης, επεσήμανε ότι ξεκίνησε πιλοτικά στον Έβρο, σε μία περιοχή με ιδιαίτερες δυσκολίες, ώστε να εντοπιστούν στην πράξη τα σημεία βελτίωσης. Όπως εξήγησε, το πρόγραμμα γίνεται, πλέον, πιο ευέλικτο, καθώς δεν απαιτείται να υπάρχει ήδη εργασία πριν τη μετακίνηση, αλλά να αποδεικνύεται ότι οι δικαιούχοι έχουν εγκατασταθεί πραγματικά στην περιοχή.

Η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι το πρόγραμμα διευρύνεται σε περισσότερες περιοχές της χώρας και αφορά, πλέον, ευρύτερες κατηγορίες πολιτών όπως φοιτητές, συνταξιούχους και Έλληνες του εξωτερικού που επιστρέφουν.

Στο σκέλος της στεγαστικής πολιτικής, αναφέρθηκε στα προγράμματα ανακαίνισης κατοικιών, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι η αύξηση της προσφοράς στέγης, ώστε να περιοριστούν οι πιέσεις στις τιμές. «Όσο αυξάνεται η προσφορά κατοικιών, μειώνονται οι πιέσεις στις τιμές. Γι’ αυτό ανοίγουμε κλειστά σπίτια και τα φέρνουμε ξανά στην αγορά», πρόσθεσε.

Για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Νοικιάζω» είπε ότι παρέχεται επιδότηση έως 8.100 ευρώ για την ανακαίνιση κλειστών ακινήτων που διατίθενται στη μακροχρόνια μίσθωση, ενώ αναφέρθηκε και στο νέο ενισχυμένο πρόγραμμα ανακαίνισης, όπου για οικογένειες με δύο παιδιά η ενίσχυση μπορεί να φτάσει έως και τις 46.000 ευρώ.

Τέλος, τόνισε ότι οι πολιτικές στέγασης κινούνται ταυτόχρονα σε δύο κατευθύνσεις -ενίσχυση της ζήτησης και αύξηση της προσφοράς- με στόχο περισσότεροι νέοι και οικογένειες να αποκτούν πρόσβαση σε προσιτή κατοικία.

Tags: Δόμνα ΜιχαηλίδουΟΠΕΚΑΥπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Share214Tweet134Send

Σχετικά Άρθρα

Γεωργιάδης για τα επεισόδια έξω από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Κινδύνευσε η σωματική μου ακεραιότητα
Πολιτική

Γεωργιάδης για τα επεισόδια έξω από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Κινδύνευσε η σωματική μου ακεραιότητα

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και εργαζόμενους, κατά την...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
19/02/2026
Φάμελλος στο ΜΠΛΟΚ 15: Τιμή και δόξα στους Έλληνες και τις Ελληνίδες που έδωσαν τη ζωή τους
Πολιτική

Φάμελλος στο ΜΠΛΟΚ 15: Τιμή και δόξα στους Έλληνες και τις Ελληνίδες που έδωσαν τη ζωή τους

Επίσκεψη στο ΜΠΛΟΚ 15, στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, τόπο μαρτυρίου την περίοδο της ναζιστικής Κατοχής, πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
19/02/2026
Next Post
Το ΠΑΣΟΚ ανοίγει στην κοινωνία ενόψει συνεδρίου

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια για αυτό το Σαββατοκύριακο

Οι αστρολογικές προβλέψεις για σήμερα Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
19/02/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa