ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

ΝΔ: Νέα πρόσωπα μπαίνουν στα ψηφοδέλτια για τις εκλογές

Σκρέκας, Σμυρλής και Νέζης, καταγράφουν τους ενδιαφερόμενους σε όλη την επικράτεια

Γιάννης Κοντογεώργος Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
18/03/2026
Πολιτική, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
ΝΔ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες της Νέας Δημοκρατίας για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, με το επιτελείο να εργάζεται πυρετωδώς για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, τόσο στην Αττική όσο και σε άλλες περιφέρειες.

Κατά την πρώτη συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας, την οποία παρακολούθησε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις για την ανάπτυξη των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, δεν έχει γίνει ακόμα ονοματολογία, με το κύριο μήνυμα να είναι η δημιουργία «ισχυρών και ανταγωνιστικών ψηφοδελτίων», αποφεύγοντας τον καταμερισμό με βάση τις τοπικές ισορροπίες.

Μια ολόκληρη ομάδα, γνωστή και ως «τριανδρία», αποτελούμενη από τους Κώστα Σκρέκα, Γιάννη Σμυρλή και Θανάση Νέζη, εργάζεται για την αποτύπωση του ενδιαφέροντος σε όλη τη χώρα. Εστιάζουν κυρίως στις περιφέρειες όπου η ΝΔ φαίνεται να έχει μειωμένη δυναμική, σε σύγκριση με τις εκλογές του 2023. Η έρευνα τους περιλαμβάνει αναζήτηση υποψηφίων που θα μπορούσαν να φέρουν θετική απήχηση στις τοπικές κοινωνίες, είτε λόγω της επαγγελματικής τους πορείας είτε λόγω της παρουσίας τους σε τοπικές οργανώσεις και αυτοδιοικητικούς φορείς.

Στο επίπεδο των προσώπων, αναμένονται οι τελικές αποφάσεις από τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς της κυβέρνησης. Η συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών στην εκλογική διαδικασία θα μπορούσε να ανατρέψει τις ισορροπίες στις εκλογικές περιφέρειες.

Related Post

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Την προστασία της πρώτης κατοικίας εξήγγειλε ο Πιερρακάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Ράπτη: Ξεκινάει το Πάσχα η καθολική εφαρμογή «Νταντάδες της γειτονιάς»

Χρυσοχοΐδης: Μηδενική ανοχή στην πώληση αλκοόλ και καπνού σε ανηλίκους

Τα σενάρια

Η περίπτωση του Σταύρου Παπασταύρου, υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που εξετάζει την υποψηφιότητά του στην Α’ Αθήνας, προσθέτει μια παράμετρο στη ήδη σφιχτή αυτή εκλογική περιφέρεια. Από την άλλη, η απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη να διεκδικήσει ξανά το Δήμο Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2028 προσφέρει μια ορισμένη σαφήνεια, ενώ το ενδεχόμενο συμμετοχής του Θανάση Κοντογεώργη στην ίδια περιφέρεια φαίνεται να είναι περισσότερο αβέβαιο.

Αξιοσημείωτες είναι οι περιπτώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη και του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, με τον πρώτο να αποκλείει την υποψηφιότητά του στην Α’ Θεσσαλονίκης και τον δεύτερο να παραμένει σε στάδιο σκέψης για την εκλογική του κάθοδο στα Τρίκαλα.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης, εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, φαίνεται να έχει αποφασίσει να μη συμμετάσχει στον εκλογικό αγώνα, σε αντίθεση με τον υφυπουργό Παιδείας, Νίκο Παπαϊωάννου, ο οποίος είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει την ψήφο των κατοίκων της περιοχής. Στην ίδια περιφέρεια, το όνομα του πρώην επιτρόπου της ΕΕ, Μαργαρίτη Σχοινά, συζητείται επίσης.

Στα Γρεβενά η Αλεξάνδρα Σδούκου

Στη δυτική Ελλάδα, η υποψηφιότητα της Αλεξάνδρας Σδούκου, εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, στην εκλογική περιφέρεια των Γρεβενών θεωρείται σχεδόν σίγουρη, ενώ οι υποψήφιοι περιλαμβάνουν και τον εν ενεργεία βουλευτή, Θανάση Σταυρόπουλο.

Οι υποψήφιοι αυτοδιοικητικοί

Εν τω μεταξύ, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναδεικνύεται ως βασική πηγή νέων υποψηφίων, με τον πρώην δήμαρχο Πύλου, Δημήτρη Καφαντάρη και τον δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου, να εξετάζουν σοβαρά την υποψηφιότητά τους. Επίσης, ενδιαφέρον εκδηλώνεται από τον αντιδήμαρχο Καλαμάτας, Αναστάσιο Σκοπετέα για τη Μεσσηνία, καθώς και από άλλους αυτοδιοικητικούς παράγοντες σε διάφορες περιοχές.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, αναμένεται να διαδραματίσει κομβικό ρόλο, προτείνοντας νέα πρόσωπα για την ανανέωση των ψηφοδελτίων, αν και φαίνεται ότι δεν θα είναι υποψήφιος στον Έβρο. Από την άλλη πλευρά, αρκετοί νέοι υποψήφιοι εξετάζουν τη συμμετοχή τους, μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, Ζώης Σταυρόπουλος και άλλοι επαγγελματίες με ισχυρή παρουσία στην εκλογική τους περιφέρεια.

Αξιοσημείωτο παραμένει ότι η πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, παραμένει στο ψηφοδέλτιο των Χανίων, ενώ εν ενεργεία βουλευτές όπως ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος και ο Διονύσης Χατζηδάκης δεν αναμένεται να είναι ξανά υποψήφιοι. Το σενάριο να διαδεχθεί η κόρη του Αργυρώ Τραγάκη τον βετεράνο βουλευτή στο ψηφοδέλτιο της Β’ Πειραιά παραμένει ανοιχτό.

Tags: Εθνικές ΕκλογέςΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΝέα Δημοκρατία
Share213Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Ώρα για λύσεις
Οικονομία

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Την προστασία της πρώτης κατοικίας εξήγγειλε ο Πιερρακάκης

Μια σημαντική εξέλιξη στον τομέα του εξωδικαστικού μηχανισμού για την προστασία της πρώτης κατοικίας ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης....

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
18/03/2026
Γενική Συνέλευση ΟΗΕ: Σήμερα τ’ απόγευμα η άφιξη του Κυρ. Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται καθοδόν προς τις Βρυξέλλες, όπου σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχει στην εκδήλωση που σηματοδοτεί...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
18/03/2026
Next Post
Μετρό Θεσσαλονίκης: Ποιοι σταθμοί θα είναι εκτός λειτουργίας την Πέμπη 18 Σεπτεμβρίου

Νίκος Ταχιάος: Έτοιμη έως το καλοκαίρι η επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά

 

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

H σεξουαλική πρακτική που τετραπλασιάζει τις πιθανότητες καρκίνου

Θέλεις τέλεια χημεία στο κρεβάτι; Δες ποιο ζώδιο σου ταιριάζει!

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
16/03/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa