ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Μπαράζ ελέγχων στην αγορά ενόψει Πάσχα – Αυγενάκης: «Στόχος μας η προστασία παραγωγών και καταναλωτών»

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
27/04/2024
Οικονομία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Μπαράζ ελέγχων στην αγορά ενόψει Πάσχα – Αυγενάκης: «Στόχος μας η προστασία παραγωγών και καταναλωτών»

EUROKINISSI

Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζονται από τα μικτά κλιμάκια οι έλεγχοι στα σημεία εισόδου της χώρας ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

Από την αρχή του 2024 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης είχε δώσει εντολή να ενταθούν οι έλεγχοι για να προστατευθούν τόσο οι καταναλωτές όσο και τα εγχώρια αγροδιατροφικά προϊόντα από τη «μάστιγα» των «ελληνοποιήσεων». Η αρχή έγινε με ελέγχους στα γαλακτοκομικά, τα οπωροκηπευτικά, το ελαιόλαδο, το μέλι αλλά και ΠΟΠ προϊόντα, ενώ το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται σε κρέας και αυγά.

«Απομένουν λίγες ημέρες μέχρι τη μεγάλη μέρα της χριστιανοσύνης, την Ανάσταση. Θέλω να απευθύνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: Κανένας παραγωγός, επαγγελματίας ή μεταποιητής που τηρεί το νόμο και τους κανόνες, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Αυγενάκης και προσέθεσε: «Θέλω άπαντες να γνωρίζουν ότι κανένα συμφέρον δεν θα σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια που κάνουμε για την προστασία των ελληνικών προϊόντων».

Στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «είναι να μπει τάξη στην αγορά και να προστατεύσουμε τους παραγωγούς, τους καταναλωτές και τους έντιμους μεταποιητές. Αυτό πράττουμε – και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε- με απόλυτη συνέπεια».

Οι εισαγωγές

Τα μικτά κλιμάκια πραγματοποιούν ελέγχους σε σημεία εισόδου της χώρας, όπως τελωνεία και συνοριακοί σταθμοί, στο οδικό δίκτυο, διόδια, λιμάνια, στις κεντρικές αγορές, σε σφαγεία, σε συσκευαστήρια, μεταποιητικές επιχειρήσεις, ψυκτικές αποθήκες, στη λιανική και στη βιομηχανία.

Related Post

Στο 7,7% υποχώρησε η ανεργία τον Ιανουάριο

Eurostat: Στο 1,9% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο στην ευρωζώνη – Στο 3% στην Ελλάδα

Παπαθανάσης: Με πόρους του ΕΣΠΑ, ύψους 6 εκατ. ευρώ, η αναβάθμιση της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων

Πόλεμος στη Μ. Ανατολή: Νέο άλμα άνω του 30% στην τιμή του ευρωπαϊκού αερίου

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, από την 1η Απριλίου έως και την Πέμπτη 25 Απριλίου, η Ελλάδα εισήγαγε από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί τα 45.000 αμνοερίφια (ζώντα ζώα). Από αυτά, έχουν σφαχθεί και πουληθεί περίπου 12.500.

Επίσης, από τις 5 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 22 Απριλίου έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τρίτες χώρες μέσω των Σταθμών Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου (ΣΥΚΕ) Ευζώνων και Ν. Καυκάσου συνολικά 106.510 κιλά σφάγια αρνιών.

Τι έδειξαν οι έλεγχοι

Το διάστημα μεταξύ 18 Απριλίου-22 Απριλίου, τα αρμόδια ελεγκτικά κλιμάκια πραγματοποίησαν συνολικά 777 ελέγχους. Διαπιστώθηκαν 15 παραβάσεις οι οποίες αφορούσαν σε μη έκδοση και κατοχή παραστατικών και κατάσχεση.

Επίσης, κατασχέθηκαν συνολικά 1.155 κιλά κρέατος και παρασκευασμάτων κρέατος λόγω έλλειψης επισήμανσης, παρελθούσας ημερομηνία ανάλωσης, χρήσης μη επιτρεπόμενων πρόσθετων, μη σύννομης διαδικασίας κατάψυξης. Σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις περιπτώσεις αυτές έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Πάντως, όπως αναφέρει από τον πλευρά του το ΥΠΑΑΤ, ο πραγματικός αριθμός των ελέγχων είναι αρκετά μεγαλύτερος μιας και βρίσκονται σε εξέλιξη. «Λόγω φόρτου εργασίας δεν έχουν στείλει όλες οι Υπηρεσίες τα στοιχεία των ελέγχων όπως ΔΑΟΚ ΠΕ, ΕΛΓΟ Δήμητρα» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι οι αρμόδιες αρχές που πραγματοποιούν ελέγχους είτε σε μικτά κλιμάκια, είτε μεμονωμένα με βάση τον προγραμματισμό.

Υπό το συντονισμό του ΥΠΑΑΤ είναι η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του υπουργείου, ο ΕΦΕΤ, ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η Οικονομική Αστυνομία, η Γενική Διεύθυνση Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), οι Γενικές Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών και οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων, η Ελληνική Αστυνομία, η Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Λειτουργιών της ΑΑΔΕ μέσω των Υπηρεσιών Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ), η Διεύθυνση Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων και Παραβάσεων της Α.Α.Δ.Ε., η Λιμενική Αστυνομία.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Στο 7,7% υποχώρησε η ανεργία τον Ιανουάριο
Οικονομία

Στο 7,7% υποχώρησε η ανεργία τον Ιανουάριο

Στο 7,7% υποχώρησε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Ιανουάριο εφέτος, έναντι του αναθεωρημένου προς τα πάνω 9,8% τον...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
03/03/2026
Eurostat: Στο 1,9% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο στην ευρωζώνη – Στο 3% στην Ελλάδα
Οικονομία

Eurostat: Στο 1,9% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο στην ευρωζώνη – Στο 3% στην Ελλάδα

Ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,9% τον Φεβρουάριο του 2026, από 1,7% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
03/03/2026
Next Post
Με βροντερό αρχηγό τον Σλούκα με 29 πόντους ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Μακάμπι στο ΟΑΚΑ! – Δείτε βίντεο

Αυτή είναι η αμαξάρα του Σλούκα - Τελική πάνω από τα 300 χλμ! - Δείτε φωτογραφία

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια για αυτό το Σαββατοκύριακο

Οι αστρολογικές προβλέψεις για σήμερα Πέμπτη 5 Μαρτίου

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
05/03/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa