ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Πόσο θα κοστίσει φέτος το πασχαλινό τραπέζι

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
12/04/2025
Οικονομία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Πόσο θα κοστίσει φέτος το πασχαλινό τραπέζι

Ο παραδοσιακός οβελίας και τα προϊόντα με πρώτη ύλη τη σοκολάτα, ανεβάζουν φέτος το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού, την ίδια στιγμή που σε άλλες βασικές κατηγορίες τροφίμων – όπως το ελαιόλαδο- οι οποίες πέρσι οδηγούσαν την κούρσα των ανατιμήσεων, οι τιμές αποκλιμακώνονται.

Ο πληθωρισμός συνολικά στα είδη διατροφής, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Μάρτιο του 2025 διαμορφώθηκε στο 2,2%. Οι τιμές, σε ετήσια βάση αυξήθηκαν σε: άλλα προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής (5,7%), κρέατα (4,9%), νωπά ψάρια (7,3%), άλλα βρώσιμα έλαια (9,7%), φρούτα (6,7%), λαχανικά (4,1%), ζάχαρη- σοκολάτες-γλυκά-παγωτά (6%), καφές-κακάο-τσάι (8,5%), μεταλλικό νερό-αναψυκτικά-χυμοί φρούτων 6%). Στον αντίποδα μειώθηκαν σε: τυριά (-1,3%), ελαιόλαδο (-23,3%).

Η παραπάνω εικόνα, αναμένεται να αποτυπωθεί και στο φετινό κόστος του πασχαλινού τραπεζιού, το οποίο πάντως, όπως κάθε χρόνο διαμορφώνεται και από τις επιλογές που κάνουν οι καταναλωτές στις αγορές τους, π.χ., το είδος των προϊόντων ή τα καταστήματα που επιλέγουν.

Από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης, με στόχο τη συγκράτηση των τιμών σε βασικά αγαθά με αυξημένη εποχική ζήτηση, εφαρμόζεται και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στα σούπερ μάρκετ το «Καλάθι του Πάσχα», το οποίο περιλαμβάνει: αρνί- κατσίκι, τσουρέκι, σοκολατένια αυγά – σοκολατοειδή προϊόντα.

Γιατί είναι ακριβότερα φέτος τα αμνοερίφια

Όπως προκύπτει, τόσο από τις λίστες που ανήρτησαν οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην πλατφόρμα e-katanalotis, όσο και από τα κρεοπωλεία της χώρας, οι τιμές στον παραδοσιακό οβελία εμφανίζονται αυξημένες σε σχέση με πέρσι.

Related Post

Ελληνικός Χρυσός και Μεταλλεία Θράκης στην 89η ΔΕΘ

Παπαστράτος στη ΔΕΘ: Συζήτηση για το παράνομο εμπόριο καπνικών προϊόντων – Επιπτώσεις και Προκλήσεις

Στο my.gov.gr τα μηνιαία ενημερωτικά συντάξεων

Αυξήσεις στις συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2026 – Τι ισχύει για τον κατώτατο μισθό

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει στo CNN Greece, o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σάββας Κεσίδης, η μειωμένη προσφορά σε αμνοερίφια τη φετινή χρονιά, έχει οδηγήσει σε άνοδο των τιμών τους ενόψει Πάσχα. Αυτό, όπως εξηγεί ο κ. Κεσίδης, αποδίδεται αφενός στις απώλειες των κτηνοτρόφων σε ζωικό κεφάλαιο από την φονική κακοκαιρία «Daniel», οι οποίες δεν αναπληρώθηκαν, αφετέρου στις ασθένειες των αιγοπροβάτων (πανώλη – ευλογιά) κατά το προηγούμενο έτος.

Οι τιμές στο αρνί, στα κρεοπωλεία της χώρας, διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή περί τα 17 ευρώ το κιλό – λίγο ακριβότερα πωλείται το κατσίκι – με τον κ. Κεσίδη να επισημαίνει πως εφόσον δεν υπάρξει ενίσχυση στην αγορά μέσω εισαγωγών και η ζήτηση αυξηθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα ανέβουν περαιτέρω. Ο ίδιος πάντως επισημαίνει πως παρά τις αυξημένες τιμές, δεν υπάρχει κέρδος για τους επαγγελματίες του κλάδου.

Στα σούπερ μάρκετ όπου εφαρμόζεται το «Καλάθι του Πάσχα» οι τιμές στις μεγάλες αλυσίδες με βάση τα στοιχεία του e-katanalotis, διαμορφώνονται: στο αρνί από 11,5 ευρώ το κιλό έως 12,95 ευρώ το κιλό (για αρνάκι γάλακτος ελληνικό) και στο κατσίκι, από 11,9 ευρώ το κιλό έως 13,95 ευρώ το κιλό. Αυξημένες και σε αυτή την περίπτωση, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό πασχαλινό «Καλάθι».

Το «ράλι» της σοκολάτας ανεβάζει τις τιμές στα πασχαλινά αυγά

Σε ό,τι αφορά τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά, που κατά κύριο λόγο αγοράζουν οι νονοί και οι νονές στα βαφτιστήρια τους, οι τιμές στα ζαχαροπλαστεία της χώρας εμφανίζονται φέτος αυξημένες κατά 30-40%, σύμφωνα με όσα επισημαίνει στο CNN Greece o κ. Iωάννης Γλύκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ζαχαροπλαστών Ελλάδος.

Κύρια αιτία των ανατιμήσεων, είναι η εκτόξευση της διεθνούς τιμής του κακάο την προηγούμενη χρονιά, η οποία μάλιστα έφτασε σε ιστορικό υψηλό τον Δεκέμβριο του 2024. Παρά το γεγονός ότι από τις αρχές του 2025 παρατηρείται μία αποκλιμάκωση, αυτή, σύμφωνα με τον κ. Γλύκο, δεν έχει ακόμη αποτυπωθεί στις τιμές που προμηθεύονται οι επαγγελματίες το προϊόν.

Στα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τις πρώτες λίστες που αναρτήθηκαν στο e-katanalotis, τα σοκολατένια αυγά στις μεγάλες αλυσίδες ξεκινούν από 6,9 ευρώ (43,13 ευρώ το κιλό) και φτάνουν μέχρι και 11,99 ευρώ (79,93 ευρώ το κιλό). Σε χαμηλότερες των 6,9 ευρώ τιμές, βρίσκουν οι καταναλωτές πασχαλινά αυγά με «απομίμηση σοκολάτας».

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα πασχαλινά εδέσματα που πωλούνται στα ζαχαροπλαστεία, ο κ. Γλύκος σημειώνει πως κυμαίνονται περίπου στα περσινά επίπεδα, 12-14 ευρώ στα τσουρέκια και 12-13 ευρώ στα πασχαλινά κουλουράκια.

Tags: Πάσχα
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Ελληνικός Χρυσός και Μεταλλεία Θράκης στην 89η ΔΕΘ
Οικονομία

Ελληνικός Χρυσός και Μεταλλεία Θράκης στην 89η ΔΕΘ

Οι θυγατρικές εταιρείες της Eldorado Gold στην Ελλάδα, Ελληνικός Χρυσός και Μεταλλεία Θράκης, συμμετέχουν στην 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Hall...

Αναρτήθηκε από Γεωργία Ντούνη
11/09/2025
Παπαστράτος στη ΔΕΘ: Συζήτηση για το παράνομο εμπόριο καπνικών προϊόντων – Επιπτώσεις και Προκλήσεις
Οικονομία

Παπαστράτος στη ΔΕΘ: Συζήτηση για το παράνομο εμπόριο καπνικών προϊόντων – Επιπτώσεις και Προκλήσεις

Στο πλαίσιο της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση - στο εταιρικό περίπτερο της Παπαστράτος - με θέμα «Παράνομο εμπόριο...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
10/09/2025
Next Post
Είναι σωστό να αλλάζω τα λάστιχα του αυτοκινήτου μπρος-πίσω; -Οι ειδικοί απαντούν

Είναι σωστό να αλλάζω τα λάστιχα του αυτοκινήτου μπρος-πίσω; -Οι ειδικοί απαντούν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κουτσούμπας στην 89 ΔΕΘ: Πραγματικά νέο παραγωγικό μοντέλο, είναι η εργατική εξουσία, ο σοσιαλισμός

Θύμα 42χρονου παραγωγού αισθησιακών ταινιών: «Έπεσα στα δίχτυα του όταν ήμουν 16 χρονών» (video)

Παπαστράτος: 700.000 οι χρήστες IQOS στην Ελλάδα – Ζωντανή επίδειξη των επιπτώσεων του τσιγάρου στη ΔΕΘ (ΦΩΤΟ+Video)

Νέα δημοσκόπηση δείχνει κυριαρχία Κ. Μητσοτάκη – Κρατάει τη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ

Αυτός είναι ο δολοφόνος του Τσάρλι Κερκ – Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του (photo)

Ενέργεια, κυκλική οικονομία και λύσεις για τους καταναλωτές στην 89η ΔΕΘ

Σκέρτσος: 18 θετικές αλλαγές στην εκπαίδευση

Βρέθηκε το όπλο του δολοφόνου του Τσάρλι Κερκ – Το βίντεο που έχει το FBI

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026 – Πότε θα ξεκινήσουν

Σ. Φάμελλος: Πολύτιμο κεφάλαιο και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την Ελλάδα ο Αλ. Τσίπρας

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα 3 ζώδια που θα ανταμειφθούν για τους κόπους τους!

Αυτά θα είναι τα τρία πιο τυχερά ζώδια του Σεπτεμβρίου

Αναρτήθηκε από Άννα Παπαδοπούλου
09/09/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa