ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

ΡΑΑΕΥ: Τι αλλάζει στα τιμολόγια ρεύματος – Αυτό είναι το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
23/04/2025
Οικονομία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Νέο ωράριο για το «νυχτερινό» ρεύμα

Η ΡΑΑΕΥ έβγαλε σε δημόσια διαβούλευση μια παλαιότερη πρόταση από το 2020 για τα τιμολόγια ρεύματος.

Στόχος είναι να παγιώσει τον πετυχημένο ήδη χρωματικό κώδικα και να κάνει πιο σαφή τα χαρακτηριστικά και τους όρους των σταθερών και των κυμαινόμενων τιμολογίων, είπε στο ΕΡΤNEWS ο αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) Δημήτρης Φούρλαρης.

Όπως είπε, «Από την 1/1/2024 έγινε η εφαρμογή του χρωματικού κώδικα κι έχουμε την κατηγοριοποίηση των τιμολογίων σε σταθερά με μπλε χρώμα, σε κυμαινόμενα, όπου γνωρίζουμε την τιμή εκ των προτέρων, όπως είναι το πράσινο τιμολόγιο, τα κίτρινα κυμαινόμενα τιμολόγια τα οποία έχουν μια διαφοροποίηση: υπάρχουν κίτρινα τιμολόγια με τους καταναλωτές να την γνωρίζουν στην 1η κάθε μήνα την τιμή που θα πληρώσουν την κιλοβατώρα τον επόμενο μήνα και με άλλα τα οποία θα γνωρίζουν στο τέλος του μήνα τι θα πληρώσουν.
Τελευταία είναι τα καινούργια τιμολόγια τα οποία θα προκύψουν μετά την είσοδο των έξυπνων μετρητών που είναι τα πορτοκαλί ή τα δυναμικά τιμολόγια.

  • Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία του 2024, οι περισσότεροι καταναλωτές, περίπου το 88,8%, εντάσσονται στην κατηγορία των πράσινων τιμολογίων.
  • Στα κίτρινα κυμαινόμενα τιμολόγια εντάχθηκε το 8,4% ενώ στα σταθερά (μπλε) ούτε το 3%.

Σήμερα, μετά από ένα χρόνο βλέπουμε ότι υπάρχει μια μετάβαση των καταναλωτών προς τα μπλε τιμολόγια, που από το 3% πήγαν στο 14% και προς τα κίτρινα τιμολόγια, που από το 8% πήγαν στα 14%.

Βλέπουμε ότι στα μπλε τιμολόγια, επειδή οι προμηθευτές πρόσφεραν εκπτώσεις συνέπειας, εκεί πήγαν και εντάχθηκαν οι πιο καλοπληρωτές».

Related Post

Νωρίτερα φέτος η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων

Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση από το επίδομα θέρμανσης 2025-2026

Πρωτογενές πλεόνασμα 10,3 δισ. στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου

Δ. Μακεδονία: «Hydrogen-ready» ο πρώτος αγωγός φυσικού αερίου υψηλής πίεσης – 84,3 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ

Ως συμβουλή είπε ότι «ο κάθε καταναλωτής πρέπει να δει τι ταιριάζει στο προφίλ του, δηλαδή ποια είναι η κατανάλωσή του και τι τιμολόγια υπάρχουν και προσφέρονται.                      

Με την καινούργια πρόταση που κάναμε εμείς ως Ρυθμιστική Αρχή, όλο αυτό το διάστημα παρουσιάστηκαν 72 διαφορετικά τιμολόγια.

  • Είναι αδύνατο να παρακολουθήσει ένας καταναλωτής αυτή την εξέλιξη, οπότε εμείς προσπαθούμε με αυτή την πρόταση να μαζέψουμε τα τιμολόγια ούτως ώστε να υπάρχει καταρχήν βελτίωση στη διαφάνεια της λειτουργίας της λιανικής και ενίσχυση της κατανόησης των συμβολαίων.

Για αυτό θα υπάρχει ένα μικρό έντυπο το οποίο θα έχει την περίληψη του συμβολαίου, θα λέει την διάρκεια, το χρώμα, τις εκπτώσεις.

Αυτό το έντυπο θα το λαμβάνουν οι καταναλωτές πριν την υπογραφή της συμβάσεως και σε αυτό θα υπάρχει η περίληψη της σύμβασης με όλα τα χαρακτηριστικά και τους όρους του συμβολαίου και ο καταναλωτής θα καταλάβει αν αυτό ταιριάζει στο προφίλ του.

Αυτό που προσπαθούμε να μαζέψουμε είναι οι διαφημίσεις των τιμολογίων. Θέλουμε οι διαφημίσεις που θα γίνονται από τον κάθε προμηθευτή να είναι σαφείς ούτως ώστε να μην μπερδεύουν τον καταναλωτή, για να μπορεί έστω και μέσω της διαφήμισης να επιλέξει το τιμολόγιο που του ταιριάζει.

  • Σε κάθε διαφήμιση θα πρέπει να υπάρχει η τιμή του παγίου, η βασική τιμή προμήθειας και η έκπτωση.

Η δημόσια διαβούλευση τελειώνει την Δευτέρα 28/4, οπότε μετά θα πάρουμε τα σχόλια, θα μιλήσουμε με τους φορείς οι οποίοι έχουν κάνει τους σχολιασμούς και από κει και πέρα θα προχωρήσουμε στην τελική αναμόρφωση της παλιάς απόφασης του 2020 της Ρυθμιστικής Αρχής, ούτως ώστε να διευκολύνουμε τον καταναλωτή να μην πελαγώσει και να μην μπερδεύεται.

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Η ακρίβεια τρώει το εισόδημα – και οι προσδοκίες μετατίθενται στο μέλλον
Οικονομία

Νωρίτερα φέτος η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων

Νωρίτερα από κάθε προηγούμενη χρονιά αναμένεται φέτος η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα. Παρότι η επίσημη...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
18/11/2025
Ξανά πιο… ζεστό για την τσέπη το φυσικό αέριο
Οικονομία

Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση από το επίδομα θέρμανσης 2025-2026

                                       ...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
17/11/2025
Next Post
Την Παρασκευή η αυτόματη υποβολή των προσυμπληρωμένων δηλώσεων από την ΑΑΔΕ

Την Παρασκευή η αυτόματη υποβολή των προσυμπληρωμένων δηλώσεων από την ΑΑΔΕ

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Αυτό εiναι το πıο χειρıστıκό ζώδıο από όλα

Αυτό εiναι το πıο χειρıστıκό ζώδıο από όλα

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
14/11/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa