ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

86η ΔΕΘ – Αδ. Γεωργιάδης: «To Thess INTEC θα αλλάξει εντελώς τη μοίρα της Θεσσαλονίκης»

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
11/09/2022
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0

«To Thess INTEC θα αλλάξει εντελώς τη μοίρα της Θεσσαλονίκης και σε ένα μεγάλο βαθμό και της Ελλάδας. H Θεσσαλονίκη θα μπορέσει να προσελκύσει χρήματα και ανθρώπινο δυναμικό και ιδέες που θα αλλάξουν την πόλη και θα την οδηγήσουν στο να είναι πρωταγωνίστρια στον 21ο αιώνα» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Συμμετέχοντας σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην 86η ΔΕΘ με θέμα το Thess INTEC – Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς 760 στρεμμάτων στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Ευρώπη, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αισθάνεται περηφάνια που συνέβαλε να γίνει πραγματικότητα και ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Thess INTEC, Νίκο Ευθυμιάδη που τον έκανε τμήμα της ιστορίας του έργου.

Υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το έργο στην πρώτη του ομιλία στη ΔΕΘ, το 2019, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι «τρία χρόνια μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού το Thess INTEC είναι ήδη πραγματικότητα».

«Στα τρία αυτά χρόνια σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών λύσαμε όλα τα εκκρεμή γραφειοκρατικά ζητήματα, παραχωρήσαμε τον χώρο, ένα από τα ωραιότερα οικόπεδα που μπορεί να βρει κανείς στην Ελλάδα, πάνω στη θάλασσα, δίπλα στο αεροδρόμιο.

«Ήδη το κράτος ολοκλήρωσε όλες τις πολεοδομικές αδειοδοτήσεις, το οικόπεδο είναι έτοιμο για το χτίσιμο των κτιρίων και ενέταξε το Thess INTEC στο Ταμείο Ανάκαμψης του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας με ένα μεγάλο ποσό ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ» είπε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι τα υπόλοιπα κεφάλαια θα μπουν από την αγορά, από τις εταιρείες που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Thess INTEC.

Related Post

O ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς χτύπησε δημοσιογράφο

ΣΥΡΙΖΑ για ΕΛΓΑ: «Το φιάσκο που συνέβη είναι το αποτέλεσμα της ανικανότητας και πλήρους αδιαφορίας της κυβέρνησης»

Κ. Τσουκαλάς: Ο εμπαιγμός στους αγρότες συνεχίζεται

Κ. Μητσοτάκης σε Κ. Τασούλα: «Πιστεύω ότι οι αγρότες θα απομακρυνθούν σύντομα από τα μπλόκα»

«Το Thess INTEC εκτός της εικόνας της καινοτομίας και της έρευνας και της σύνδεσης της έρευνας με την αγορά είναι από μόνο για τα ελληνικά δεδομένα μία καινοτομία, επειδή είναι η απόλυτη σύμπραξη δημόσιου – ιδιωτικού τομέα με σκοπό το επιχειρείν με τρόπο που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά μέχρι σήμερα στην Ελλάδα» τόνισε και πρόσθεσε ότι είναι εξαιρετικά υπερήφανος που επί θητείας του η Θεσσαλονίκη μπόρεσε να προσελκύσει τα τελευταία τρία χρόνια μεγάλες επενδύσεις στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας και της υψηλής εξειδίκευσης.

«Μία σειρά εταιρειών έχουν ήδη επιλέξει τη Θεσσαλονίκη, έχουν δημιουργήσει θέσεις εργασίας, έχουν συμβάλει στο brain gain και έχουν προσελκύσει ανθρώπους από άλλες χώρες στη Θεσσαλονίκη. Αυτή η μεγέθυνση της οικονομίας και αυτή η κατεύθυνση της πόλης θα πολλαπλασιαστεί εις το άπειρο με το Thess INTEC» εκτίμησε.

«Είμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε την ένταξη του Thess INTEC επίσημως και ονομαστικώς στο Ταμείο Ανάκαμψης με μία χρηματική ενίσχυση της τάξης των 35 εκατ. ευρώ» τόνισε η γενική γραμματεία Βιομηχανίας, Θέμις Ευτυχίδου.

Με αυτή τη λαμπρή ευκαιρία η Θεσσαλονίκη μπορεί να αποτελέσει τον διεθνή κόμβο έρευνας και καινοτομίας και μάλιστα με το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που φαίνεται να εκδηλώνεται στο εξωτερικό για το Thess INTEC θεωρούμε πως θα δημιουργηθεί η απαραίτητη βάση για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και νέας τεχνολογίας, αλλά και αντίστροφα και η Ελλάδα θα δώσει το μήνυμα προς τα έξω ότι μέσω αυτών των οικοσυστημάτων μπορεί να γίνει ικανή να μεταλαμπαδεύσει γνώσεις πάνω στην τεχνολογία, συμπλήρωσε.

Τόνισε ακόμη ότι με κρατική ενίσχυση 65 εκατομμύρια ευρώ θα χρηματοδοτηθούν νέα επιχειρηματικά, βιομηχανικά πάρκα και η αναβάθμιση υφιστάμενων, καθώς και την αναβάθμιση των υποσταθμών ενέργειας εντός των Βιομηχανικών Πάρκων και ότι θα διοχετευθούν 73 εκατ. ευρώ στην έξυπνη μεταποίηση.

«Τα τελευταία τρία χρόνια απενοχοποιήσαμε τη σύνδεση του πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας» είπε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου τονίζοντας ότι το Πανεπιστήμιο συμμετέχει ενεργά στο έργο και ότι καθηγητές της Πολυτεχνικής Σχολής έχουν υπογράψει συμβάσεις με την οντότητα Thess INTEC.

«Το Thess INTEC θα είναι ένα οικοσύστημα που θα δημιουργήσει συγκριτικό πλεονέκτημα στη βιομηχανία της Βόρειας Ελλάδας, θα δημιουργήσει ανθρώπινο δυναμικό με γνώσεις και τεχνογνωσία» είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) Αθανάσιος Σαββάκης. Ο ΣΒΕ επένδυσε, πιστεύει και υποστηρίζει το εγχείρημα, ανέφερε.

Σε δύο χρόνια θα εργάζονται 1.000 άτομα μέσα στο Πάρκο

Μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα, ώστε τον Μάρτιο να αρχίσουν οι εκσκαφές, είπε ο πρόεδρός του Thess INTEC Νίκος Ευθυμιάδης τονίζοντας ότι σε δύο χρόνια θα εργάζονται 1.000 άτομα μέσα στο Πάρκο.

Χαρακτηρίζοντας το Thess INTEC επιταχυντή της μεταφοράς τεχνολογίας στην Ελλάδα, ανέφερε ότι είναι ένα μοναδικό μοντέλο, που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στην Ελλάδα με την ιδιωτική πρωτοβουλία να προσελκύει τον δημόσιο τομέα, να συνεργάζεται στενά με τον δημόσιο τομέα (Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, δήμο Θερμαϊκού, πανεπιστήμια).

Στόχος του Thess INTEC είναι η σύνδεση της επιχειρηματικότητας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της πολιτείας, επισήμανε διευκρινίζοντας ότι δύο χρόνια πριν από την έναρξη του έργου, συμμετέχουν ήδη η ακαδημαϊκή κοινότητα με τρία εργαστήρια, η ερευνητική κοινότητα με πέντε ινστιτούτα και 75 επιχειρήσεις που έχουν δηλώσει ότι θέλουν να εγκατασταθούν στο Πάρκο.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες εκπρόσωποι του Τεχνολογικού Πάρκου Beer Sheva του Ισραήλ που θα συμμετάσχει στο Thess Intec.

Tags: Άδωνις ΓεωργιάδηςΔΕΘΘεσσαλονίκη
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Νίκος Παππάς: Νέο ηχητικό με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - «Αγράμματο σκουπίδι θα κλαίει η μάνα σου η βρωμιάρα»
Πολιτική

O ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς χτύπησε δημοσιογράφο

Σοβαρό επεισόδιο με καταγγελία σωματικής επίθεσης σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Στρασβούργο, με εμπλεκόμενο τον ευρωβουλευτή Νίκο Παππά και...

Αναρτήθηκε από pioan
17/12/2025
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπό το βάρος της αλήθειας, αναγκάζεται να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή ο Μυλωνάκης
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για ΕΛΓΑ: «Το φιάσκο που συνέβη είναι το αποτέλεσμα της ανικανότητας και πλήρους αδιαφορίας της κυβέρνησης»

Για «φιάσκο» και «εμπαιγμό» των αγροτών κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αιχμή την ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης...

Αναρτήθηκε από pioan
17/12/2025
Next Post
Μ. Ξενογιαννακοπούλου: «Οι αυξήσεις στις συντάξεις το 2023 προβλέπονται από ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017»

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: «Οι αυξήσεις στις συντάξεις το 2023 προβλέπονται από ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017»

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Αυτό εiναι το πıο χειρıστıκό ζώδıο από όλα

Αυτό εiναι το πıο χειρıστıκό ζώδıο από όλα

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
14/11/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa