ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Αδ. Γεωργιάδης: «Με το ρεύμα εξαντλήσαμε τα περιθώριά μας»

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
31/05/2022
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0

«Η κυβέρνηση πήρε μια τεράστια απόφαση, για μια γιγαντιαία παρέμβαση στο ρεύμα, την μεγαλύτερη που έχει γίνει σε όλη την Ευρώπη. Δεν μπορούμε κάθε εβδομάδα να παίρνουμε καινούρια μέτρα. Και με το ρεύμα εξαντλήσαμε το σύνολο των περιθωρίων μας» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αναγνωρίζουμε πλήρως ότι με τα καύσιμα υπάρχει πρόβλημα, όχι οφειλόμενο στην κυβέρνηση, επισήμανε ο υπουργός σημειώνοντας ότι χθες το πετρέλαιο έκλεισε στα 121 δολάρια, η υψηλότερη τιμή πετρελαίου στην ιστορία της χώρας μας, σύμφωνα με τον ίδιο. «Χθες είχαμε την απόφαση για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο στο 90% από την ΕΕ και είχαμε και το άνοιγμα ξανά της αγοράς της Κίνας. Δηλαδή είχαμε μεγαλύτερη ζήτηση και ταυτόχρονα λιγότερη προσφορά. Έχουμε πόλεμο στην γειτονιά μας, είναι δυνατόν η ζωή να παραμείνει όπως ήταν πριν;» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε πως βγάζοντας τους φόρους από τα καύσιμα, είμαστε στην 12η-13η θέση στην τιμή της βενζίνης σε επίπεδο Ευρώπης. «Με τους φόρους είμαστε στην 4η θέση, αλλά εκεί ήμασταν πάντα, ποτέ δεν ήμασταν σε χαμηλότερη, έχουμε υψηλούς φόρους στα καύσιμα από την δεκαετία του 1990, δεν είναι καινούριο αυτό» προσέθεσε, παραδεχόμενος ότι τον Απρίλιο τα έσοδα από τα καύσιμα ήταν λιγότερα από τον στόχο.

Σε σχέση με το κατά πόσο μια μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα θα αύξανε την κατανάλωση άρα και τα έσοδα του κράτους, ο κ. Γεωργιάδης συμφώνησε ότι υπάρχει μια τέτοια θεωρία που στέκεται σοβαρά, ωστόσο διατύπωσε και τον ισχυρό αντίλογο που έγκειται στο γεγονός ότι επειδή ο πληθωρισμός είναι γενικός και όχι μόνο στα καύσιμα, τα εισοδήματα πιέζονται και έτσι η κατανάλωση θα πέσει αναπόφευκτα, άρα δεν είναι βέβαιο ότι θα φέρει αντίστοιχη κατανάλωση. Επίσης το καύσιμο έχει και ένα μεγάλο πρόβλημα για την χώρα, συμπλήρωσε, γιατί κάθε πετρέλαιο που αγοράζουμε και φυσικό αέριο που καταναλώνουμε γράφονται στο εμπορικό μας έλλειμμα γιατί είναι εισαγόμενα, άρα δεν είναι μόνο θετική η αύξηση της κατανάλωσης, είναι και αρνητική.

Related Post

K. Mητσοτάκης: Δημιουργήσαμε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία του υπεύθυνου πατριωτισμού και της οικονομικής και της κοινωνικής προόδου

Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ παρατείνετε η θητεία των αρχηγών ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ

Η ανάρτηση του Κ. Μητσοτάκη για τα 10 χρόνια στην ηγεσία της ΝΔ με ΑΙ βίντεο

Πότε παραδίδονται το πάρκο στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και το αλιευτικό καταφύγιο στην Καλαμαριά

«Η κυβέρνηση είναι από πάνω, αν υπάρχουν περιθώρια σίγουρα θα κάνουμε κάτι, αλλά δεν είμαι από τους πολιτικούς που θα πουν παιδιά βγείτε και ξοδέψτε αλόγιστα, γιατί αυτά τα κάναμε στο παρελθόν και μας πόνεσαν πολύ, άρα πρέπει να δείξουμε στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στους γύρω μας και στην ιστορία ότι μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος» τόνισε ο υπουργός.

Απαντώντας στο σχόλιο των δημοσιογράφων ότι στις δημοσκοπήσεις οι πολίτες ζητούν πρόσθετα μέτρα, ανέφερε «είναι πολύ λογικό και εξαιρετικά θεμιτό οι πολίτες να ζητούν βοήθεια από το κράτος την ώρα που υπάρχει αυτή η πολύ μεγάλη δυσκολία. Το αν υπάρχουν περιθώρια δεν κρίνεται από μια δημοσκόπηση, κρίνεται από το αρμόδιο επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών και κυρίως από τις αγορές. Αυτή την στιγμή το επιτόκιο του 10ετούς ελληνικού ομολόγου είναι ήδη αρκετά ψηλά.

Που σημαίνει ότι οι αγορές ανησυχούν, για όλη την περιφέρεια, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα έχει το πολύ μεγάλο πρόβλημα του δημοσίου χρέους που κουβαλά από το παρελθόν. Μετά την εμπειρία του 2010 όλοι ξέρουμε ότι μια λάθος κίνηση μια κυβέρνησης η οποία για πολιτικούς λόγους δίνει την αίσθηση ότι αγνοεί τα δημοσιονομικά τελικά καταλήγει σε πολύ μεγάλο πόνο για τους πολίτες, άρα σε αυτό το θέμα πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί».

Η Ελλάδα τα δύο χρόνια της πανδημίας είχε σημαντικά μεγαλύτερο έλλειμμα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο προσέθεσε ο κ. Γεωργιάδης, «γιατί δώσαμε ως στήριξη στην κοινωνία πολύ περισσότερα χρήματα από όλους τους άλλους. Εξερχόμενοι από μια 10ετή κρίση τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι επιχειρήσεις δεν είχαν λίπος να κάψουν. Έπρεπε να διατηρήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας, πράγμα που επετεύχθη. Δεν μπορούμε 3η συνεχόμενη χρονιά να είμαστε σε έλλειμμα πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Θα υπάρξει σίγουρα πρόβλημα, άρα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δεν πρόκειται να βάλουμε σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά γιατί οι επιπτώσεις στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στους φτωχότερους από αυτούς είναι τραγικές».

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην αλυσίδα υγρών καυσίμων

Αναφορικά με την πάταξη της αισχροκέρδειας, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι στην αλυσίδα των καυσίμων δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν από κανένα άλλο υπουργό τόσο εκτεταμένος έλεγχος. «Έχουμε κάνει έλεγχο σε όλη την αλυσίδα, και στα διυλιστήρια και στις υπηρεσίες μεταφοράς και στα πρατήρια και συνεχίζουμε τους ελέγχους. Στα διυλιστήρια δεν έχει βγει ακόμα το πόρισμα, περιμένω και εγώ να το μάθω. Κάνουν έλεγχο στοιχείων από τις 23 Μαΐου. Αν υπάρξει πόρισμα που λέει ότι έχουν παραβιάσει το περιθώριο κέρδους που είχαμε θεσπίσει, δηλαδή το ίδιο περιθώριο που είχαν την 1η Σεπτεμβρίου του 2021, θα λάβουν και αυτοί πρόστιμο όπως όλοι οι άλλοι» επισήμανε.

Στην κριτική της αντιπολίτευση ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να συγκρουστεί με τα καρτέλ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε «είμαι υπερήφανος γιατί επί των ημερών μου, έχουν μπει τα μεγαλύτερα πρόστιμα για αισχροκέρδεια που έχει βάλει ποτέ το υπουργείο Εμπορίου τα τελευταία 50 χρόνια. Προκαλώ τον κ. Τσίπρα και όποιον άλλο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να μου δείξουν ένα αντίστοιχο πρόστιμο ή έναν έλεγχο έστω που έγινε σε μια εταιρεία επί των ημερών του κ. Τσίπρα. Όταν ως κυβέρνηση δεν έχεις βάλει ούτε ένα ευρώ πρόστιμο και εμείς έχουμε βάλει ήδη 7 εκατομμύρια για αισχροκέρδεια, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουμε εισπράξει, να έχεις και μια συστολή».

Εληνοτουρκικές σχέσεις

«Κάποιες προκλήσεις θα γίνουν, αλλά προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα είναι μικρότερες του 2020» ανέφερε ο υπουργός για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το σκηνικό έντασης που επιδιώκει η γείτονα. «Πρώτον η Ελλάδα είναι πολύ πιο ισχυρή, έχουμε 6 Ραφάλ, για όσους ξέρουν τι θα πει για την δύναμή μας στον αέρα είναι πολύ μεγάλη η διαφορά.

Η Τουρκία αυτή την στιγμή δεν έχει κανένα απολύτως αεροπλάνο που να μπορεί να συγκριθεί με τα Ραφάλ, άρα δεν θα ρίσκαρε εύκολα μια σύγκρουση. Δεύτερον, το διεθνές περιβάλλον είναι τέτοιο που όλη η διεθνής κοινή γνώμη είναι πολύ ευαίσθητη με ό,τι έχει να κάνει με παραβίαση εθνικής κυριαρχίας. Το 2020 έπρεπε να εξηγήσουμε στους ξένους τι συνέβαινε. Τώρα θα τρέχουν όλα τα δίκτυα εδώ και όλες οι κυβερνήσεις να δουν τι συμβαίνει. Δεν πιστεύω ότι ο Ερντογάν θα τολμήσει κάτι εξαιρετικά ακραίο, θα μας βρίζει, θα φωνάζει» εκτιμά ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: Άδωνις Γεωργιάδης
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

K. Mητσοτάκης: Δημιουργήσαμε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία του υπεύθυνου πατριωτισμού και της οικονομικής και της κοινωνικής προόδου
Πολιτική

K. Mητσοτάκης: Δημιουργήσαμε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία του υπεύθυνου πατριωτισμού και της οικονομικής και της κοινωνικής προόδου

Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό η χώρα τους πλήρωσε πολύ ακριβά στο παρελθόν «Εδώ και μία δεκαετία η Νέα Δημοκρατία...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
10/01/2026
Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ παρατείνετε η θητεία των αρχηγών ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ
Πολιτική

Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ παρατείνετε η θητεία των αρχηγών ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ

Συνεδρίασε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υφυπουργού παρά...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
10/01/2026
Next Post

Σκιάθος: Δυόμιση κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν... πεταμένα σε παραλία!

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα 3 ζώδια που θα ανταμειφθούν για τους κόπους τους!

Αυτά τα δύο ζώδια ευνοεί ο Δίας το 2026

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
08/01/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa