ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Δ. Κούβελας: «Η μεσαία τάξη βλέπει πλέον μετρήσιμη βελτίωση στο εισόδημά της»

KARFITSANEWS Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
20/09/2025
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Δ. Κούβελας: «Η μεσαία τάξη βλέπει πλέον μετρήσιμη βελτίωση στο εισόδημά της»

«Στην ουσία και στα αποτελέσματα κρίνονται οι πολιτικές δυνάμεις και τα πρόσωπα»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΦΕΝΙΑ ΚΛΙΑΤΣΗ 

Ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ μιλάει για τη φορολογική μεταρρύθμιση, τα έργα της πόλης και τον «παλιό σωτήρα» Αλέξη Τσίπρα που επιστρέφει στο πολιτικό προσκήνιο.

Για την «επιχείρηση» επανασύνδεσης της ΝΔ με τη μεσαία τάξη, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για το ενδεχόμενο επανεμφάνισης του Αλέξη Τσίπρα ως αρχηγού κόμματος, μιλάει στην «Κ» ο βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας.

Related Post

Σαμαράς στη συνάντηση με Τασούλα: «Η κυβέρνηση ξεπλένει την Τουρκία»

Άνοιξε η πλατφόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψηφιότητας για τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Σδούκου: Η κυβέρνηση προχωράει με έργο όπως η σημερινή ενεργειακή συμφωνία

Τσουκαλάς: Το δίλημμα είναι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, διαφθορά και παραγωγική υστέρηση ή πολιτική αλλαγή και πρόοδος

Ο Πρωθυπουργός, από το βήμα της 89ης ΔΕΘ, παρουσίασε έναν οδικό χάρτη της χώρας μέχρι το 2027. Πιστεύετε ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ξανασυνδεθεί με τη μεσαία τάξη;

Η μεσαία τάξη είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας και της κοινωνίας μας. Ήταν η μεγάλη χαμένη της κρίσης: υπερφορολογήθηκε, είδε τα εισοδήματά της να συρρικνώνονται και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να δοκιμάζονται σκληρά. Σήμερα, συνεχίζει να πιέζεται από την ακρίβεια, το κόστος στέγασης και την εργασιακή ανασφάλεια.

Ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ παρουσίασε έναν οδικό χάρτη με σαφείς στοχεύσεις: μόνιμες φορολογικές ελαφρύνσεις, στήριξη των νέων και των οικογενειών. Αυτά εκφράζουν και τη γενικότερη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη: την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, ώστε αυτή να αποδώσει μέρισμα στην κοινωνία. Δεν είναι τυχαίο ότι από το 2019 έχουν γίνει 72 μειώσεις φόρων, έχουν δημιουργηθεί πάνω από 500.000 θέσεις εργασίας και εφαρμόζονται στεγαστικά προγράμματα όπως το «Σπίτι μου» και η «Κοινωνική Αντιπαροχή». Από το 2026, εργαζόμενοι με μεσαία εισοδήματα θα έχουν πραγματικό ετήσιο όφελος από 1.200 έως 1.700 ευρώ.

Η τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση που εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ θα αποτελέσει τη γέφυρα για την επαναπροσέγγιση με τη μεσαία τάξη. Η επιλογή της κυβέρνησης είναι σαφής: μειώνουμε φόρους, αυξάνουμε τους καθαρούς μισθούς. Επιστρέφουμε στα νοικοκυριά τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται από το πλεόνασμα της ανάπτυξης και την αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Με αυτόν τον τρόπο, προχωρούμε σε μια μεταρρύθμιση που ελαφρύνει τα νοικοκυριά, δίνει κίνητρα στους νέους επαγγελματίες και εξασφαλίζει περισσότερη δικαιοσύνη στο φορολογικό σύστημα. Η μεσαία τάξη, που σήκωσε δυσανάλογα βάρη τα χρόνια της κρίσης, βλέπει πλέον μετρήσιμη βελτίωση στο εισόδημά της.

 Πριν λίγες ημέρες συναντηθήκατε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου μεταξύ άλλων ζητήσατε επιπλέον μέτρα στήριξης για τους πολύτεκνους.

Πράγματι, γιατί ζητούμενο είναι οι πολιτικές που ανέπτυξα παραπάνω για τη στήριξη της μεσαίας τάξης να φτάσουν στην καθημερινότητα της μέσης ελληνικής οικογένειας. Επιμένω λοιπόν, όπως είπα και στον Πρωθυπουργό, σε επιπλέον μέτρα στήριξης των πολυμελών οικογενειών, όπως: κατάργηση τελών για τρίτεκνους και πολύτεκνους, διευκολύνσεις στις φοιτητικές μετεγγραφές, συνυπηρέτηση γονέων στο Δημόσιο και εκπτώσεις στις μετακινήσεις. Έτσι, συμβάλλουμε και στην αντιμετώπιση της μεγάλης εθνικής απειλής, δηλαδή του δημογραφικού.

Τόνισα επίσης την ανάγκη να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς το έργο του Δυτικού Προαστιακού, χωρίς όμως να αποτελέσει τροχοπέδη για την αναγκαία επέκταση του μετρό προς τα δυτικά. Παλιότερα, στη Θεσσαλονίκη ακούγαμε πολλά και βλέπαμε λίγα. Τα χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη αυτό έχει αντιστραφεί. Ως βουλευτής Θεσσαλονίκης, επιμένω σταθερά τα έργα να ξεκινούν και να ολοκληρώνονται μέσα στα προγραμματισμένα χρονοδιαγράμματα.

Ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει επανέλθει στο πολιτικό σκηνικό με δηλώσεις και εμφανίσεις του. Σας ανησυχεί;

Ο κ. Τσίπρας εκπλήσσει αρνητικά, με την άνεση που επιδεικνύει να εμφανίζει τον εαυτό του ως κάτι καινούργιο που λείπει από την πολιτική ζωή του τόπου. Αντί για μια στοιχειώδη αυτοκριτική για τη «μαύρη περίοδο» 2015-2019, επιμένει να μιλάει ως «σωτήρας». Όμως, την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η χώρα έζησε capital controls, πολλούς νέους φόρους και τεράστια αβεβαιότητα.

Ενώ σε όλη την Ευρώπη «έβρεχε ανάπτυξη», εκείνος κρατούσε ομπρέλα, με αποτέλεσμα να είμαστε ουραγοί. Πιστεύω ότι η κοινωνία μας σήμερα ζητά σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα. Στην ουσία και στα αποτελέσματα κρίνονται οι πολιτικές δυνάμεις και τα πρόσωπα. Και η ουσία είναι ότι η χώρα μας σήμερα πάει μπροστά, με συγκεκριμένες πολιτικές που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών. Οι Έλληνες πλήρωσαν ακριβά τα ψέματα και τους τυχοδιωκτισμούς εκείνης της περιόδου και δεν έχουν καμία διάθεση να γυρίσουν πίσω.

Tags: βουλευτής Α΄ ΘεσσαλονίκηςΔημήτρης Κούβελας
Share219Tweet137Send

Σχετικά Άρθρα

Σαμαράς στη συνάντηση με Τασούλα: «Η κυβέρνηση ξεπλένει την Τουρκία»
Πολιτική

Σαμαράς στη συνάντηση με Τασούλα: «Η κυβέρνηση ξεπλένει την Τουρκία»

Με αιχμές κατά της κυβέρνησης, κυρίως για την εξωτερική πολιτική, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο της...

Αναρτήθηκε από Πάνος Ιωάννου
17/02/2026
Πηγές ΠΑΣΟΚ: Η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα κλήσης του Γ. Μυλωνάκη
Πολιτική

Άνοιξε η πλατφόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψηφιότητας για τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Άνοιξε η πλατφόρμα (https://digitalsociety.gr/candidate-submission/) για την εκδήλωση ενδιαφέροντος υποψηφιότητας στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «η...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
16/02/2026
Next Post
Νέο ιστορικό ρεκόρ το 2023 για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ακυρώσεις πτήσεων και καθυστερήσεις από κυβερνοεπίθεση σε Χίθροου, Βρυξέλλες και Βερολίνο

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια για αυτό το Σαββατοκύριακο

Οι αστρολογικές προβλέψεις για σήμερα Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
16/02/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa