Αρωγό στα ζητήματα εξωστρέφειας χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Σίμος Διαμαντίδης, ο οποίος συμμετείχε στη μεγάλη σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κτίριο διοίκησης (ΥΜΑΘ) με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ και Β’ εκλογική περιφέρεια της πόλης αλλά και παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας.
Ο κ. Διαμαντίδης εξέφρασε τα ζητήματα της επιχειρηματικότητας και των εξαγωγών στον πρωθυπουργό. Όπως επεσήμανε: «Θέσαμε στον πρωθυπουργό τα θέματα της επιχειρηματικότητας, της εξωστρέφειας και της πόλης.
Ο πρωθυπουργός γνώριζε όλα τα θέματα, κατέγραψε τις προτάσεις μας και άμεσα θα δώσει λύσεις. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι μελέτες για το στρατόπεδο Γκόνου και στους επόμενους μήνες θα γίνει ο διαγωνισμός παραχώρησης ώστε να γίνει στη Θεσσαλονίκη ένα logistics center, πολύ σημαντικό για την πόλη»
Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ υπογράμμισε πως μπορούν να γίνουν εξαγωγές της τάξης των 120 δις ευρώ, καλύπτοντας έτσι το 60% του ΑΕΠ. Μάλιστα σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να σταθεί δίπλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την ανάπτυξή τους.





