ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Κυρ. Μητσοτάκης από Γ.Σ. του ΟΗΕ: «Επιζητούμε διάλογο με τους γείτονές μας, αλλά δεν είμαστε αφελείς» (video)

Γιάννης Κοντογεώργος Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
26/09/2025
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Κυρ. Μητσοτάκης από Γ.Σ. του ΟΗΕ: «Επιζητούμε διάλογο με τους γείτονές μας, αλλά δεν είμαστε αφελείς» (video)

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το Βήμα του ΟΗΕ, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία, τονίζοντας ότι οι γείτονες πρέπει να ανακαλέσουν την απειλή πολέμου – casus belli, καθώς «ο δρόμος προς τα εμπρός είναι ο διάλογος και όχι η γλώσσα των όπλων».

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι το μονοπάτι της διπλωματίας είναι αυτό που μπορεί να προσφέρει λύση στην επίλυση της μοναδικής διαφοράς των δύο χωρών που είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και την αποκλειστική οικονομική ζώνη.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε μάλιστα ότι «η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων. Στηρίζουμε τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου. Επιζητούμε διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονές μας».

Related Post

Κυριάκος Μητσοτάκης: Παρακολουθούμε στενά και με ανησυχία τις εξελίξεις

ΣΥΡΙΖΑ: Καμία εμπλοκή της Ελλάδας, με κανέναν τρόπο, στα αμερικανοϊσραηλινά πολεμικά σχέδια

Ηχηρά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες εντός και εκτός ΝΔ στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα «αγκάθια» στο δρόμο προς το συνέδριο

Στάθηκε ιδιαίτερα στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι «η Κύπρος υποφέρει για 51 χρόνια».

Ανέφερε, ωστόσο, ότι «δεν είμαστε αφελείς, καθώς γνωρίζουμε τις απειλές και τις συνθήκες ασφάλειας στην ευρύτερη γειτονιάς μας». «Η ασφάλεια είναι ο θεμέλιος λίθος της ευημερίας», πρόσθεσε.

Ολόκληρη η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ:

Για Γάζα: «Καμία δικαιολογία για τη συνέχιση του πολέμου»

Σχετικά με τη Γάζα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη συνέχιση του πολέμου. Είμαστε στρατηγικοί εταίροι με το Ισραήλ, αλλά αν συνεχίσει έτσι, θα απομακρύνει τους φίλους του».

«Από την πρώτη ημέρα είμαστε υπέρ του δικαιώματος του Ισραήλ να αμυνθεί. Μιλήσαμε για απελευθέρωση ομήρων και κατάπαυση του πυρός.

Όμως, τίποτα δεν δικαιολογεί τον θάνατο χιλιάδων παιδιών και τον ανθρωπιστικό πόνο των Παλαιστινίων». Τόνισε, δε, ότι η χώρα μας παραμένει σταθερά προσανατολισμένη στη λύση των δύο κρατών.

Για την Ουκρανία: «Δε δεχόμαστε αλλαγή συνόρων με τη βία»

Όσον αφορά στο Ουκρανικό, υπογράμμισε ότι «δεν δεχόμαστε την αλλαγή συνόρων με τη βία».

«Ο πόλεμος βρίσκεται ήδη στο τέταρτο έτος. Η Ουκρανία δεν είναι μια περιφερειακή διαμάχη, είναι ο πόλεμος για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Η Ελλάδα θα συνεχίζει την υποστήριξη προς τον ουκρανικό λαό».

«Δεν μπορεί να υπάρχει φόρμουλα ειρήνης χωρίς την Ουκρανία στο τραπέζι», συμπλήρωσε.

Από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε σε παγκόσμια εγρήγορση για την κατάσταση στο Σουδάν και τον κίνδυνο που ελλοχεύει για μια μεταναστευτική κρίση.

Για Συρία και Λιβύη

Για τη Λιβύη, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «είμαστε γείτονες. Οι χώρες μας έχουν θαλάσσια σύνορα. Για αυτό είναι προς το συμφέρον μας να έχουμε μια κοινή και δίκαιη λύση οριοθέτησης σύμφωνα με το Δίκαιο της θάλασσας και τον ΟΗΕ. Η Λίβυη πρέπει να είναι ενωμένη και κυρίαρχη, χωρίς ξένη παρέμβαση».

Για τη Συρία, από την άλλη πλευρά, σχολίασε ότι μετά από 14 χρόνια αιματοχυσίας, υπάρχει νέα ελπίδα για τον λαό.

«Είδαμε αλλαγές και μια νέα ελπίδα για τον λαό της. Με σεβασμό σε κάθε θρησκεία θα βρει ευημερία η χώρα και μακριά από ξένες παρεμβάσεις. Τα ανέφερα και στον πρόεδρό της. Περιμένουμε να δράσουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας», δήλωσε.

Για την τεχνητή νοημοσύνη

Σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «στην Ελλάδα δάσκαλοι και μαθητές θα δουν στην πράξη την τεχνητή νοημοσύνη. Ωστόσο, το ΑΙ μπορεί να γίνει και επικίνδυνο (…) Να προστατευτεί η υγεία των παιδιών μας».

Υπογράμμισε, δε, ότι η ελληνική πρόταση για πανευρωπαϊκή ηλικία πρόσβασης στα social media εξετάζεται από την Κομισιόν.

«Θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για τις μελλοντικές γενιές. Πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να χτίσουμε έναν κόσμο ασφάλειας» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τα Δυτικά Βαλκάνια

Σχετικά με τα Δυτικά Βαλκάνια, ανέφερε ότι: «Έχει σημειωθεί τεράστια πρόοδος. Ο Εθνικισμός ήταν ένα φάντασμα για πολλά χρόνια».

Έπειτα, τόνισε ότι «οι ηγέτες οφείλουν να διασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες».

«Στηρίζουμε τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου. Επιζητούμε διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονές μας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ανέφερε, ωστόσο, ότι «δεν είμαστε αφελείς, καθώς γνωρίζουμε τις απειλές και τις συνθήκες ασφάλειας στην ευρύτερη γειτονιάς μας».

«Η ασφάλεια είναι ο θεμέλιος λίθος της ευημερίας», πρόσθεσε.

Σχετικά με τη Γάζα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη συνέχιση του πολέμου. Είμαστε στρατηγικοί εταίροι με το Ισραήλ, αλλά αν συνεχίσει έτσι, θα απομακρύνει τους φίλους του».

Tags: Γενική Συνέλευση ΟΗΕΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Share218Tweet136Send

Σχετικά Άρθρα

Κ. Μητσοτάκης σε υπουργικό: Η σκέψη μας στις οικογένειες των θυμάτων στα Τρίκαλα
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Παρακολουθούμε στενά και με ανησυχία τις εξελίξεις

«Παρακολουθούμε στενά και με ανησυχία τις εξελίξεις στο Ιράν και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, που επηρεάζουν άμεσα τη...

Αναρτήθηκε από Γιώργος Μυλωνάς
01/03/2026
«Παραλύει» ο ΣΥΡΙΖΑ: Οι τέσσερις που είπαν το «αντίο»
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Καμία εμπλοκή της Ελλάδας, με κανέναν τρόπο, στα αμερικανοϊσραηλινά πολεμικά σχέδια

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ανακοίνωσή του, «καταδικάζει απερίφραστα την πολεμική επιχείρηση ΗΠΑ-Ισραήλ εναντίον του Ιράν», «μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη που ανοίγει...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
28/02/2026
Next Post
Σωκράτης Φάμελλος: «Να γίνει πλήρως δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι»

Σωκράτης Φάμελλος: «Να γίνει πλήρως δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι»

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια για αυτό το Σαββατοκύριακο

Οι αστρολογικές προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
28/02/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa