ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Μ. Βορίδης: Ο Κ. Μητσοτάκης έχει όλη την ατζέντα της Δεξιάς

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
11/02/2024
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0

Η ισότητα στον πολιτικό γάμο και οι διαφωνίες, το αγροτικό και το εκπαιδευτικό μέτωπο κυριαρχούν στη συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στο «Πρώτο Θέμα», με τον υπουργό Επικρατείας να αναλύει διεξοδικώς το «γιατί» της πολιτικής ηγεμονίας του πρωθυπουργού.

Αναλυτικώς, επαναλαμβάνοντας την απόφασή του να απέχει από την ψηφοφορία στη Βουλή, για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, ο Μ. Βορίδης δηλώνει ότι το εν λόγω θέμα είναι «και το μόνο στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής μας που δίχασε την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα -και όχι μόνο τη δική μας».

Όμως, συμπληρώνει, «ο πρωθυπουργός χειρίστηκε το θέμα εξαιρετικά. Γιατί αναγνώρισε τις διαφορετικές ευαισθησίες και τις διαφορετικές προσεγγίσεις», με την ταυτόχρονη επισήμανση, «δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι έρχεται μια νομοθετική πρωτοβουλία και βγαίνει ο πρωθυπουργός και λέει στους δικούς του, “ψηφίστε κατά συνείδηση και θεωρώ ότι η αποχή είναι μια αξιοπρεπής στάση γι’ αυτούς που διαφωνούν”. ‘Αρα, δίνει και μια κατεύθυνση για τους διαφωνούντες».

Και, ο υπουργός Επικρατείας συνεχίζει: «Προφανώς η παραμονή μου στην κυβέρνηση ή όχι είναι κάτι το οποίο το αποφασίζει ο πρωθυπουργός. Και προφανώς ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι αρκετά σύνηθες στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, να υπάρχουν τέτοιου είδους διαφωνίες ακόμα και ενδοκυβερνητικές».

Όπως, όμως, διευκρινίζει εν συνεχεία, «οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση, μόνο που κομμάτι της συνειδησιακής τους απόφασης και συγκρότησης είναι και να μην τραυματίζουν την παράταξή τους. Κι αυτό είναι κομμάτι της στάθμισης».

Related Post

Θεσσαλονίκη: Παρουσίαση του βιβλίου ΙΘΑΚΗ του Αλέξη Τσίπρα (photo+video)

Δένδιας: Οι ΕΔ περνάνε σε μια νέα εποχή συνολικής αντιμετώπισης των κινδύνων και ολιστικής αντιμετώπισης των προκλήσεων

Τσουκαλάς: Η ΝΔ με την πολιτική της έχει επιτεθεί σε όλες τις κοινωνικές ομάδες

ΠτΔ από φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ»: Σήμερα είμαστε μάρτυρες μίας εθνικής κατάκτησης

Στο ερώτημα αν… φλερτάρει με την ιδέα να φύγει από τη Νέα Δημοκρατία και να τεθεί επικεφαλής ενός κόμματος στα δεξιά του κυβερνώντος κόμματος απαντά αρνητικά. Και, αφού επαναλαμβάνει τη θέση του ότι, σήμερα, «πολιτικό Κέντρο δεν υπάρχει!, δεν υφίσταται», ξεδιπλώνει την επιχειρηματολογία του:

«Ο Μητσοτάκης, ο οποίος είναι ένας ρεαλιστής πολιτικός, πάρα πολύ ικανός και επιτυχημένος σε αυτό, ανοίγει και προσεγγίζει και πείθει αυτό το εκλογικό σώμα, αλλά με μια ατζέντα που όλες τις ευαισθησίες της Δεξιάς τις καλύπτει», ήτοι: «Μεταναστευτικό. Οικονομική πολιτική: μείωση της φορολογίας, εμπιστοσύνη στην επιχειρηματικότητα, προσέλκυση επενδύσεων, βελτίωση σημαντική στις σχέσεις του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. Εξοπλισμοί, φρεγάτες, Rafale, F-35, αποτελεσματική και υπερήφανη εξωτερική πολιτική. Νόμος – τάξη: αυστηρός Ποινικός Κώδικας και τώρα περαιτέρω αυστηροποίησή του. Ιδιωτικά πανεπιστήμια. Δηλαδή την ατζέντα της Δεξιάς την έχει όλη».

Και, εν κατακλείδι, «δεν υπάρχει μια πλατφόρμα σοβαρής λογικής υπεύθυνης και συγκροτημένης Δεξιάς εκτός της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί δεν υπάρχει; Γιατί την έχει καλύψει όλη ο Μητσοτάκης […] Κι αυτό είναι που φτιάχνει τους όρους ηγεμονίας της Νέας Δημοκρατίας».

Για το αγροτικό ζήτημα, ο υπουργός Επικρατείας επισημαίνει εν πρώτοις ότι «μετά από πάρα πολλά χρόνια έχουμε πλεονασματικό αγροτικό ισοζύγιο […] Η Ελλάδα όχι απλώς παράγει, αλλά εξάγει. Και εξάγει περισσότερο απ ό,τι εισάγει».

Και, στο «δια ταύτα», «εμείς θέλουμε να κάνουμε διάλογο, αλλά υπάρχει μία προϋπόθεση: ανοιχτοί δρόμοι. Εγώ νομίζω ότι η σχέση που έχει οικοδομηθεί μεταξύ της ΝΔ και της αγροτικής τάξης είναι μια σχέση στενή και μια σχέση εμπιστοσύνης. Και τους ακούμε και μας ακούνε. Και παρακολουθούμε τα αιτήματά τους και προσπαθούμε να τα ικανοποιήσουμε».

Αλλά, σπεύδει να διευκρινίσει, «να ξέρουν ότι εμείς έχουμε και δημοσιονομικούς περιορισμούς, έτσι; Να ξέρουν ότι εμείς έχουμε έναν Προϋπολογισμό που τον τηρούμε – αυτά δεν είναι χρήματα που βγάζουμε από το κεφάλι μας ή από την τσέπη μας ή, όπως είπε ωραία ο πρωθυπουργός, δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα -, έχουμε και περιορισμούς».

Ερωτηθείς, ειδικώς, για το κλείσιμο των δρόμων, απαντά ότι «αυτό δεν πρέπει να το κάνουν. Εγώ δεν υποδεικνύω ποτέ σε καμία ομάδα τι πρέπει να κάνει, αλλά το να κλείσεις τον δρόμο, δηλαδή παρακώλυση συγκοινωνιών, είναι σοβαρό πράγμα, είναι πολύ κακή πρακτική, είναι κάτι που αποδυναμώνει το επιχείρημα τους, δεν το ενισχύει».

Και για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τέλος, «τι προσπαθούμε να προστατέψουμε; Τις οικογένειες, αυτές που θέλουν, αυτές που θα επιλέξουν, να πάνε σε ένα πανεπιστήμιο στη γειτονιά τους αντί να πρέπει να πάνε να πληρώνουν νοίκια στον Ολλανδό, αεροπορικά εισιτήρια στον Κύπριο και φαγητό στη Μεγάλη Βρετανία. Αυτό κάνουμε στις οικογένειες, δεν κάνουμε τίποτε άλλο. Τίποτε άλλο δεν προστατεύουμε».

‘Αλλωστε, προσθέτει, «τα παιδιά με πτυχία από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια τα αλλοδαπά έρχονται εδώ και δουλεύουν κανονικά, με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα». Και «αυτό είναι ένας αναχρονισμός της Αριστεράς, μια ιδεολογική αγκύλωση άνευ περιεχομένου», υποστηρίζει και, κλείνοντας, διερωτάται: «Υποβαθμίζεται το δημόσιο Λύκειο, επειδή υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία;»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΜάκης Βορίδης
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Θεσσαλονίκη: Παρουσίαση του βιβλίου ΙΘΑΚΗ του Αλέξη Τσίπρα (photo+video)
Πολιτική

Θεσσαλονίκη: Παρουσίαση του βιβλίου ΙΘΑΚΗ του Αλέξη Τσίπρα (photo+video)

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 17 Ιανουαρίου, στο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης η παρουσίαση του βιβλίου ΙΘΑΚΗ και η ομιλία του...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
17/01/2026
Δένδιας: Οι ΕΔ περνάνε σε μια νέα εποχή συνολικής αντιμετώπισης των κινδύνων και ολιστικής αντιμετώπισης των προκλήσεων
Πολιτική

Δένδιας: Οι ΕΔ περνάνε σε μια νέα εποχή συνολικής αντιμετώπισης των κινδύνων και ολιστικής αντιμετώπισης των προκλήσεων

Παρακολουθούμε σήμερα το πέρασμα σε μια νέα εποχή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, με την «Ατζέντα 2030», μετατρέπονται από...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
15/01/2026
Next Post

Πρόλαβαν μαφιόζικο χτύπημα οι αρχές – Συνεχίζονται οι έρευνες

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα 3 ζώδια που θα ανταμειφθούν για τους κόπους τους!

Αυτά τα δύο ζώδια ευνοεί ο Δίας το 2026

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
08/01/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa