ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Ν. Ανδρουλάκης: «Στόχος μου είναι να φύγει η Νέα Δημοκρατία και αυτή η πολιτική που καθηλώνει την κοινωνία»

«Είναι ήττα της κυβέρνησης όσον αφορά το τουρκολιβυκό σύμφωνο».

Γιάννης Κοντογεώργος Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
09/07/2025
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Ν. Ανδρουλάκης: «Στόχος μου είναι να φύγει η Νέα Δημοκρατία και αυτή η πολιτική που καθηλώνει την κοινωνία»

«Είναι ήττα της κυβέρνησης όσον αφορά το τουρκολιβυκό σύμφωνο. Και είναι ήττα και της Ευρώπης για το θέμα προσφυγικό/μεταναστευτικό. Φοβάμαι ότι έχουμε μπει σε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια. Θα γίνουν πολλά παιχνίδια κάτω από το τραπέζι, θα έπρεπε να έχουμε προνοήσει για να μη φτάσουμε η Κρήτη -που είναι η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού-, να πλήττεται κατ’ αυτόν τον τρόπο».

Έτσι σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, την έξαρση των μεταναστευτικών ροών από τη Λιβύη και την άρνηση να συναντήσει ο Στρατάρχης Χαφτάρ την Ευρωπαϊκή Αντιπροσωπεία χθες στη Βεγγάζη.

Μιλώντας νωρίτερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ ο κ. Ανδρουλάκης θύμισε ότι το 2020 ο Χαφτάρ ήρθε στην Ελλάδα ως στρατηγικός σύμμαχος και «τον εμφάνισαν ως τεράστια επιτυχία Δένδια-Μητσοτάκη». «Ξαφνικά η μεγάλη στρατηγική επιτυχία του Πρωθυπουργού γίνεται “Ταλιμπάν” του Ερντογάν, θέλει να υπάρξει επέκταση του τουρκολιβυκού συμφώνου συγχρόνως εκβιάζει τη χώρα μας. Στην Κρήτη αυτό που συμβαίνει, δεν έχει ξανασυμβεί – να στέλνει καραβιές μεταναστών και προσφύγων για να μας εκβιάσει. Πηγαίνει επίσημη αντιπροσωπεία με υπουργούς της Ελλάδας, της Μάλτας, της Ιταλίας και τον Ευρωπαίο Επίτροπο και τους πετάει εκτός της χώρας!», ανέφερε συγκεκριμένα.

Αναφερόμενος στην εμπλοκή της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή άμυνα, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Ο κ. Πιερρακάκης πανηγύριζε χθες για τη ρήτρα διαφυγής. Δηλαδή, ποια είναι η επιτυχία Πιερρακάκη; Ότι θα πάρουμε δάνεια για εξοπλισμούς; Μα είμαστε σοβαροί; Επιτυχία θα ήταν να μη συμμετάσχει η Τουρκία μέσω των ιδιωτικών εξοπλιστικών εταιρειών της στα ευρωπαϊκά προγράμματα». «Τι θα έκανα, αν ήμουν στη θέση του κ. Μητσοτάκη; Θα έλεγα όχι. Να γίνει ειδικό πρόγραμμα με χρήματα των ευρωπαϊκών χωρών, ώστε να μην ανέβουν στο 5% αλλά να δώσουν πολύ λιγότερα χρήματα -0,2% ή 0,3%-, και να κάνουμε πρόγραμμα επιδοτήσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων μόνο για τις χώρες της περιφέρειας. Και όχι με νέα δάνεια που πανηγυρίζει ο κ.Πιερρακάκης, άρα νέο χρέος. Μεγάλη επιτυχία!» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Related Post

Νέα σύσκεψη για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Κ. Μητσοτάκης: Το δύσκολο έργο της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης προωθείται με πείσμα και με επιμονή

Αλ. Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης μετατρέπει τη Βουλή σε πολιτικό καφενείο – Προσωπικό σόου για να συσπειρώσει την κυβέρνηση

Πιερρακάκης: «Η Ελλάδα επέστρεψε με αυτοπεποίθηση, μεταρρυθμίσεις και ανοιχτή οικονομία»

Μίλησε για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής στη χώρα και τόνισε πως «ο μόνος τρόπος για να φύγει η ΝΔ είναι το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές. Αν δεν είναι πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει κυβέρνηση». «Δεν υπάρχει άλλο κόμμα που να έχει ένα συγκροτημένο πρόγραμμα για να κυβερνήσει με ένα ιδεολογικό πλαίσιο» σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ για τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Όλα τα υπόλοιπα είναι σενάριο για αυτούς που, δυστυχώς, δεν τα κατάφεραν και ψάχνουν σωσίβιο. Δεν είναι στόχος μου να δώσω σωσίβιο σε κάποιους, που δεν τα κατάφεραν. Στόχος μου είναι να φύγει η Νέα Δημοκρατία και αυτή η πολιτική η οποία καθηλώνει την κοινωνία».

Τοποθετούμενος στη δημόσια συζήτηση για τα πρακτικά του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών το καλοκαίρι του 2015, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται. Ο κ. Τσίπρας εκλέχθηκε πρωθυπουργός γνωρίζοντας ότι λέει ψέματα στον ελληνικό λαό υποσχόμενος ότι θα καταργήσει το μνημόνιο με έναν νόμο και με ένα άρθρο. Γνώριζε ότι αυτό δεν θα γίνει και το είπε για να πάρει τη δυσαρέσκεια των πολιτών και να γίνει Πρωθυπουργός. Μετά έκανε το δημοψήφισμα, μία σκηνοθεσία για να φέρει μνημόνιο παραμένοντας ο ίδιος πρωθυπουργός. Αυτά τα δύο δεν μπορούμε να τα ξεγράψουν ούτε ισχυροί, ούτε μίντια, ούτε ο ίδιος, ούτε κανείς. Είναι η ιστορική πραγματικότητα της χώρας».

«Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ να ξεκινήσει εθνικός διάλογος για το εθνικό απολυτήριο και το νέο Λύκειο, έγινε δεκτή με μεγάλη διακομματική συναίνεση» επισήμανε και πρόσθεσε ότι «πρέπει το Λύκειο να πάψει να είναι ένα εξεταστικό κέντρο, να αποκτήσει ξανά μια εκπαιδευτική δυναμική. Αυτό θα βοηθήσει και το παιδί να φύγει από το άγχος των εφάπαξ εξετάσεων και της πίεσης, αλλά θα βοηθήσει και την οικογένεια. Στην Ευρώπη δίνεται κατά μέσο όρο το 1% του εισοδήματος για φροντιστήρια και ξένες γλώσσες, ενώ στην Ελλάδα το 3,4%» πρόσθεσε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στο σκάνδαλο διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ σημείωσε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής βάσει της δικογραφίας.

«Η δικογραφία περιγράφει συγκεκριμένα εγκλήματα και μιλάει για δύο υπουργούς. Επειδή δεν θέλω να δώσω καμία διέξοδο διαφυγής στη Νέα Δημοκρατία, θα πάμε by the book της δικογραφίας. Για να καταλάβει ο λαός ότι δεν θέλουν διερεύνηση. Αν θέλουν διερεύνηση, θα ψηφίσουν την προανακριτική του ΠΑΣΟΚ. Αλλιώς, ας καταθέσουν τη δική τους άμεσα. Βάσει της δικογραφίας όμως, όχι όπως στην περίπτωση Καραμανλή που επινόησαν ένα δικό τους έγκλημα που δεν είχε σχέση με τη δικογραφία για να τον απαλλάξουν» επισήμανε.

«Έχουμε μία εγκληματική οργάνωση, που “τρώει” λεφτά, που παρανομεί συνεχώς υπό την προστασία υπουργών της Νέας Δημοκρατίας. Πάνε οι διοικητές του ΟΠΕΚΕΠΕ και τους προειδοποιούν: “προσέξτε, συμβαίνει αυτό” και δεν κάνουν τίποτα. Από τη γραμμή ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ανήξερος, μετά τα email Σημανδράκου στο Μαξίμου που δείχνουν ότι ο άνθρωπος είχε πει ότι τον πιέζουν να παραιτηθεί, μπλοκαρίστηκαν τα email για να μη βγει δημοσίως ο Σημανδράκος να τους εξευτελίσει. Μετά “τρώνε” τον Σημανδράκο -υπάρχει συνέντευξη Αυγενάκη που λέει δημοσίως “τον πιέζω να παραιτηθεί”-, παραιτείται και τα ΑΦΜ ξεμπλοκάρονται. Όλα αυτά δεν τα ήξερε ο κ. Μητσοτάκης; Τα ήξερε και τα επέτρεψε» τόνισε.

«Κυβερνούν, έπιασαν κολλητούς του κ. Μητσοτάκη και κουμπάρους τους με εγκληματική οργάνωση. Με κάλυψη υπουργών. Έχουν “φάει” εκατομμύρια, -τα λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Δεν είναι όλοι κλέφτες στη Νέα Δημοκρατία. Κάποιοι συγκεκριμένοι είναι, τους περιλαμβάνει η δικογραφία. Στον απλό κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, λέω: δεν σας αξίζουν. Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό είτε ψηφίζει Νέα Δημοκρατία, είτε ΣΥΡΙΖΑ, είτε ΠΑΣΟΚ, είτε οποιοδήποτε άλλο κόμμα, να έχουμε περάσει δεκαπέντε χρόνια οικονομικής κρίσης, να έχουν χαθεί περιουσίες, να έχουμε “κόκκινα” δάνεια και χιλιάδες ελληνόπουλα στο εξωτερικό, και κάποιοι να παραμένουν αμετανόητοι και να στήνουν ένα πελατειακό κράτος εις βάρος του δημοσίου, που φέρνει μνημόνιο στον πρωτογενή τομέα. Όπως ο κ.Καραμανλής με τις δημοσιονομικές αστοχίες έφερε το μνημόνιο στη χώρα, έτσι ο κ. Μητσοτάκης φέρνει μνημόνιο με περικοπές στις επιδοτήσεις» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Tags: Νίκος ΑνδρουλάκηςΠΑΣΟΚ-Κίνημα ΑλλαγήςΤουρκολιβυκό Μνημόνιο
Share217Tweet136Send

Σχετικά Άρθρα

Νέα σύσκεψη για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου
Πολιτική

Νέα σύσκεψη για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Συνάντηση μεταξύ των ρυθμιστικών Αρχών Ελλάδας και Κύπρου (ΡΑΑΕΥ και ΡΑΕΚ) και του ΑΔΜΗΕ, παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Τσάφου...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
17/10/2025
Κ. Μητσοτάκης: Το δύσκολο έργο της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης προωθείται με πείσμα και με επιμονή
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Το δύσκολο έργο της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης προωθείται με πείσμα και με επιμονή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της περιφερειακής έδρας Περιστερίου του Πρωτοδικείου Αθηνών, τόνισε μεταξύ άλλων ότι...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
17/10/2025
Next Post
Παρατείνεται έως την Παρασκευή (11/7) η απαγόρευση διέλευσης στο Σέιχ Σου

Παρατείνεται έως την Παρασκευή (11/7) η απαγόρευση διέλευσης στο Σέιχ Σου

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Το ένστικτο αυτών των ζωδίων είναι πάντα σωστό

Ζώδια: Ποια είναι πιθανότερο να ερωτευτούν μέσα στον Οκτώβριο

Αναρτήθηκε από Άννα Παπαδοπούλου
06/10/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa