Με την απάντηση στο…καυτό πολιτικό ερώτημα του 2023, τον χρόνο, δηλαδή, της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης, να είναι αυτή που συγκεντρώνει επάνω της τα βλέμματα κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο Φεβρουάριος μετατρέπεται σε κομβικό ορόσημο για την ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας.
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΑΤΣΙΟΥ
Η τριανδρία Μπρατάκου-Μαρινάκη-Νέζη έχει ολοκληρώσει το έργο της και, πλέον, αυτό που αναμένεται είναι το τελικό…ραντεβού με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα πρόσωπα που θα μπουν στημάχη του σταυρού. Τα κενά που μένει να καλυφθούν στις «γαλάζιες» λίστες είναι ελάχιστα, με τον τόνο να έχει δώσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από λίγα εικοσιτετράωρα.
«Το σημαντικό για εμένα δεν είναι τόσο η κομματική “ταμπέλα” όσο το προφίλ των ανθρώπων οι οποίοι στελεχώνουν τα ψηφοδέλτιά μας. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια και τώρα να ανανεώσουμε ακόμα περισσότερο τα ψηφοδέλτιά μας. Είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον νέων ανθρώπων να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Κάνουμε μια σοβαρή δουλειά τα ψηφοδέλτια να είναι αντιπροσωπευτικά και μια πολύ αυστηρή αξιολόγηση των υποψηφίων, ώστε να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος», έχει τονίσει ο πρωθυπουργός, με την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων να τοποθετείται, σύμφωνα με πληροφορίες, τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.
Υποψήφιος σε ΔυτικόΤομέα της Β’ Αθηνών και Έβρο
Στον απόηχο της δημοσιοποίησης των προθέσεων του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να ολοκληρώσει μια κοινοβουλευτική πορεία τριών δεκαετιών, η προσοχή της οδού Πειραιώς είναι εστιασμένη και στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της πρώτης περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Η αποχώρηση του πρώην πρωθυπουργού από το ψηφοδέλτιο του κόμματος αφήνει μεγάλο κενό. Ως εκ τούτου, για λόγους συμβολικούς και πολιτικούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να ηγηθεί ο ίδιος του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην πρώτη περιφέρεια της συμπρωτεύουσας.
Τα δεδομένα μέχρι τώρα έχουν ως εξής: Ο πρωθυπουργός θα είναι υποψήφιος στον Έβρο και στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών και εκκρεμεί η τρίτη περιφέρεια. Και η απάντηση στο τι θα επιλέξει να πράξει ο κ. Μητσοτάκης είναι πιθανό να δοθεί στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι προγραμματισμένη για τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.
Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, στην Α’ Θεσσαλονίκης νέοι υποψήφιοι θα είναι οι Διαμαντής Γκολιδάκης, Παναγιώτης Κοκκόρης, Μάριος Δράμαλης, Νίκος Καραγιαννακίδης, Γιάννης Ταχματζίδης, Σωκράτης Δημητριάδης, Φωτεινή Πεσματζόγλου, Αφροδίτη Νέστορα, Σμάρω Μανιάτη και Τάνια Κιουμουρτζίδου. Στη Β’ Θεσσαλονίκης νέοι υποψήφιοι θα είναι οι Φάνης Παπάς, Νίκος Βιδάλης, Παναγιώτης Θεοδώρου, Χριστίνα Πλάρα, Κατερίνα Σιούτα, Άρτεμις Αγαθοκλέους, Μαρία Γιαννακοπούλου και Σοφία Λαβασά.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL





