ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Μαζικά πυρά σε Κασσελάκη για την έξοδο Τζάκρη και Πούλου – Νέο κύμα αποχωρήσεων βλέπουν οι Κασσελίστας (ΦΩΤΟ)

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
21/11/2024
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά
0
ΣΥΡΙΖΑ: Μαζικά πυρά σε Κασσελάκη για την έξοδο Τζάκρη και Πούλου – Νέο κύμα αποχωρήσεων βλέπουν οι Κασσελίστας (ΦΩΤΟ)

Related Post

Μητσοτάκης στη Βουλή: «Αποκλιμάκωση τώρα στη Μέση Ανατολή – Η Ελλάδα σε ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα»

Χρυσή Αυγή: Ένοχοι και στο Εφετείο οι 42 κατηγορούμενοι της εγκληματικής οργάνωσης

Παπασταύρου: Η κυβέρνηση θα στηρίξει εάν χρειαστεί τους πολίτες

Φάμελλος: Η Ελλάδα μπορούσε και όφειλε να ενεργήσει στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης και της σταθερότητας

Μαζικά πυρά από άλλοτε κομματικούς συντρόφους τους δέχονται οι ανεξάρτητες πλέον βουλεύτριες, Θεοδώρα Τζάκρη και Γιώτα Πούλου, μετά την επιλογή τους να αποχωρήσουν σήμερα το πρωί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ρίχνοντας το κόμμα στην τρίτη θέση ως προς τη δύναμή του, εντός Βουλής.

Σε «πολεμικούς» τόνους, «η στέρηση αυτού του ρόλου από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι μια καθαρή θεσμική εκτροπή» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, επισημαίνοντας ότι «για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας νοθεύεται και παραβιάζεται κατάφωρα η βούληση του ελληνικού λαού», με βάση το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας νοθεύεται και παραβιάζεται κατάφωρα η βούληση του ελληνικού λαού για αξιωματική αντιπολίτευση, όπως εκφράστηκε στις εθνικές εκλογές.

Η στέρηση αυτού του ρόλου από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι μια καθαρή θεσμική εκτροπή.

Υλοποιείται από κάποιον που προσπαθεί -μάταια- να καταστρέψει αυτό που θεωρούσε ως προσωπικό περιουσιακό του στοιχείο. Αποφασίζοντας ο ίδιος, και καλώντας όσους τον ακολουθούν, να παραδώσουν στο ΠΑΣΟΚ, την εντολή για αξιωματική αντιπολίτευση, που έδωσαν οι Έλληνες πολίτες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι προφανές ότι η επιτυχία του χτεσινού ντιμπέιτ τους ενόχλησε και για αυτό διάλεξαν τη σημερινή ημέρα για να κάνουν πρεμιέρα της κακοστημένης παράστασής τους.

Όσο για την ομάδα των «πρόθυμων» να εκτελέσουν τα σχέδια της διαπλοκής, του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου και της ΝΔ, επιδεικνύει σήμερα μια στάση απόλυτης πολιτικής και προσωπικής αναξιοπρέπειας και ατιμίας. Να είναι βέβαιοι ότι θα μείνουν στην Ιστορία, με τα πιο μελανά χρώματα.

Ο αριστερός, προοδευτικός, δημοκρατικός κόσμος, έχει και μνήμη και κρίση. Η θεσμική εκτροπή θα τον πεισμώσει ακόμα περισσότερο. Και θα δώσει την απάντηση που τους αξίζει, στα αθύρματα της διαπλοκής και των παραθεσμικών κέντρων, με τη δυναμική και μαζική του παρουσία στις κάλπες της Κυριακής.

«Τα σχέδια της διαπλοκής και του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου θα πέσουν ξανά στο κενό»

Την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου αναπαρήγαγαν πολλά από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα κοινωνικά δίκτυα, όπου παρενέβη και η Γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου.

«Τα σχέδια της διαπλοκής και του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου θα πέσουν ξανά στο κενό. Ο αριστερός, προοδευτικός κόσμος θα απαντήσει ηχηρά σε όσους παραβίασαν τη βούλησή του. Με τη μαζική παρουσία του στις κάλπες της Κυριακής και στην πρώτη γραμμή για έναν ισχυρό, ανασυγκροτημένο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» ανέφερε η κυρία Σβίγκου, την επομένη του ντιμπέιτ των υποψήφιων Προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Τα σχέδια της διαπλοκής και του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου θα πέσουν ξανά στο κενό.Ο αριστερός, προοδευτικός κόσμος θα απαντήσει ηχηρά σε όσους παραβίασαν τη βούλησή του.
Με τη μαζική παρουσία του στις κάλπες της Κυριακής και στην πρώτη γραμμή για έναν ισχυρό,ανασυγκροτημένο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

— Ράνια Σβίγκου/Rania Svigkou (@rania_sv) November 21, 2024

Πολάκης: Προσωρινή απώλεια

«Με εντολή του εξωχώριου Κασσελάκη, Τζάκρη και Πούλου στέρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Αυτό το στίγμα για τις δύο κυρίες, που τις στήριξα σε πολλές φάσεις, θα είναι παντοτινό!» τόνισε, σε ανάρτησή του, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Παύλος Πολάκης, λέγοντας ακόμη πως «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή θα αντιδράσει και θα απαντήσει με ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις κάλπες για εκλογή προέδρου. Το σχέδιο ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!». «ΥΓ: Η απώλεια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από τη σημερινή αποστασία των δύο βουλευτριών ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ!!!!», κατέληξε.

«Η ανεξαρτητοποίηση της Θεοδώρας Τζάκρη και της Γιώτας Πούλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πράξη σύγχρονης πολιτικής αποστασίας, πλήττοντας ευθέως την Αριστερά και την τη δημοκρατική λειτουργία και την Λαϊκή Ετυμηγορία ακυρώνοντας τη Βούλησης των Πολιτών. Η ιστορία θα τους κρίνει και θα τους κατατάξει δίπλα στους αποστάτες του 1965 και τον Συμπιλίδη» παρατήρησε σε παρέμβασή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Γιάννης Μπουλέκος, μέλος των «87» και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, συμπληρώνοντας ότι «την απάντηση στην εκτροπή θα την δώσει ο ίδιος ο λαός του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με την μαζική του συμμετοχή την Κυριακή στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου!».

Αιχμηρός εμφανίστηκε και ο Κώστας Ζαχαριάδης αντιδρώντας ακαριαία, αφού ανέφερε πως «είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που αλλάζει χωρίς εκλογές το κόμμα που εκλέγεται αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι ο ορισμός του βιασμού της ψήφου και της λαϊκής ετυμηγορίας». «Η προσπάθεια της διαπλοκής και της Δεξιάς να διαλύσουν μέσω του Στέφανου Κασσελάκη και των ακoλούθων του, το κόμμα που τους εξέλεξε και τους ανέδειξε είναι άθλια και ντροπιαστική για την Δημοκτρατία, τον Κοινοβουλευτισμό, την Αριστερά» σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης, για να προσθέσει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, η απάντηση θα έρθει την Κυριακή από την μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας μας. Απο Δευτέρα θα στήσουμε ξανά το σπίτι μας, θα ανασυγκροτήσουμε το κόμμα μας και το χώρο μας».

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που αλλάζει χωρίς εκλογές το κόμμα που εκλέγεται αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι ο ορισμός του βιασμού της ψήφου και της λαϊκής ετυμηγορίας. Η προσπάθεια της διαπλοκής και της Δεξιάς να διαλύσουν μέσω του Στέφανου Κασσελάκη και των…

— Costas Zachariadis (@CZachariadis) November 21, 2024

Κασσελάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε από μέσα του την δημοκρατία»

Εν τω μεταξύ, ο Στέφανος Κασσελάκης παρακολούθησε τη λειτουργία για τα Εισόδια της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λιβαδειά, όπου τον βρήκε η είδηση της ανεξαρτητοποίησης της τοπικής βουλευτή.

Μετά τη λειτουργία, ο κ. Κασσελάκης συμμετείχε στη λιτανεία της εικόνας, όπου πλήθος κόσμου τον χαιρέτησε και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις πολιτικές του προσπάθειες και στο νέο του πολιτικό κίνημα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μιλώντας με τον κόσμο, τόνισε να «προσέχουν τη Γιώτα σαν τα μάτια τους», αναφερόμενος στην ανεξάρτητη βουλευτή Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου, για την οποία εξέφρασε την εκτίμηση και την υποστήριξή του.

Στη συνέχεια, «νομίζω ότι αυτό δεν αντικατοπτρίζει αυτό που έχει συμβεί στη χώρα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε από μέσα του την δημοκρατία. Ένα κόμμα που δεν είναι δημοκρατικό προφανώς δεν μπορεί να εκπροσωπεί ένα δημοκρατικό λαό είναι απλό. Άρα μην μπλέκουμε σε επικεφαλίδες που δεν δείχνουν την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι περάσαμε από αντικαταστατικές εκτροπές από ένα αντιδημοκρατικό συνέδριο αποκλεισμού όπου ο ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε τη δημοκρατία από μέσα του και συνεπώς πρέπει όλοι μας να προχωρήσουμε μπροστά οι δημοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοκράτες βουλευτές ανεξάρτητα μπροστά. Είναι ξεκάθαρο: Δεν φύγαμε επειδή χάσαμε, μας έδιωξαν επειδή κερδίσαμε», κατέληξε ο κ. Κασσελάκης.

Συνέχεια την επόμενη εβδομάδα

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε το protothema.gr, το μήνυμα που εκπέμπεται τις επόμενες ώρες είναι ότι επίκειται «νέο κύμα αποχωρήσεων», ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι πολιτικές παρουσίες στην εκδήλωση για την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος Κασσελάκη, το ερχόμενο Σάββατο, στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Με τους ανεξάρτητους βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ να ανέρχονται αισίως στους έξι:

1. Ραλλία Χρηστίδου

2. Αλέξανδρος Αυλωνίτης

3. Κυριακή Μάλαμα

4. Πέτρος Παππάς

5. Θεοδώρα Τζάκρη

6. Γιώτα Πούλου

Οι προβολείς πέφτουν μοιραία στους Γιώργο Γαβρήλο και Γιάννη Σαρακιώτη. Ο μεν βουλευτής Αργολίδας δήλωσε χθες στην ΕΡΤ πως «τις επόμενες μέρες θα πάρω τις αποφάσεις μου» αναφορικά με την παραμονή του ή όχι πλέον στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ ο κ. Σαρακιώτης απουσίαζε στο εξωτερικό, όταν οι περισσότεροι βουλευτές που στηρίζουν τον κ. Κασσελάκη παρακάθισαν σε γεύμα στον Ταύρο, την περασμένη Πέμπτη.

Πηγή: Protothema.gr

Tags: ΣΥΡΙΖΑ
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Κ. Μητσοτάκης: Στην ενέργεια τα πήγαμε καλύτερα, τα πήγαμε χειρότερα στα ενοίκια
Πολιτική

Μητσοτάκης στη Βουλή: «Αποκλιμάκωση τώρα στη Μέση Ανατολή – Η Ελλάδα σε ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα»

Με εκτενή αναφορά στις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο...

Αναρτήθηκε από Πάνος Ιωάννου
04/03/2026
Χρυσή Αυγή: Ένοχοι και στο Εφετείο οι 42 κατηγορούμενοι της εγκληματικής οργάνωσης
Πολιτική

Χρυσή Αυγή: Ένοχοι και στο Εφετείο οι 42 κατηγορούμενοι της εγκληματικής οργάνωσης

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έκρινε σήμερα ένοχους, όπως και πρωτόδικα, τους 42 κατηγορούμενους για την υπόθεση της Χρυσή...

Αναρτήθηκε από Πάνος Ιωάννου
04/03/2026
Next Post
Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Η στιγμή που οδηγείται στο αυτόφωρο (ΦΩΤΟ+Video)

Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Η στιγμή που οδηγείται στο αυτόφωρο (ΦΩΤΟ+Video)

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια για αυτό το Σαββατοκύριακο

Οι αστρολογικές προβλέψεις για σήμερα Τετάρτη 4 Μαρτίου

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
04/03/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa