ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Το παρασκήνιο της παραίτησης Χειμάρα και ο εκλογικός Απρίλης

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
05/01/2023
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Ποιοι και γιατί φοβούνται την πρώτη κάλπη

Καθαρό διάδρομο τουλάχιστον δύο μηνών έως την προκήρυξη των εθνικών εκλογών της απλής αναλογικής έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως έχει η κυβέρνηση μετά την πρωινή διευρυμένη σύσκεψη χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα τον προγραμματισμό του επόμενου χρονικού διαστήματος και τις πρωθυπουργικές περιοδείες.

Του ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ

Προς επίρρωσιν των προαναφερθέντων, κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν μετά ότι «ο πρωθυπουργός είναι συνεπής στη δέσμευσή του για εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Θα προσδιορίσει ο ίδιος ποια είναι η κατάλληλη ημερομηνία από τον Απρίλιο και μετά».

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης, ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης, ο γραμματέας προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας Χάρης Θεοχάρης, τέθηκαν επί τάπητος οι πολιτικές προτεραιότητες του αμέσως προσεχούς διαστήματος, ο τρόπος που θα επικοινωνηθεί το κυβερνητικό έργο, τα πολιτικά προτάγματα της επόμενης τετραετίας, αλλά και οι πρωθυπουργικές περιοδείες.

Έμφαση στην αύξηση των μισθών

Κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν μετά το πέρας της σύσκεψης ότι συζητήθηκαν «οι βασικές αρχές του προγράμματος για την επόμενη τετραετία με έμφαση στην αύξηση των μισθών», γεγονός που ενισχύει την ούτως ή άλλως εμπεδωμένη αίσθηση ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα επιχειρήσει να στρέψει την προεκλογική αντιπαράθεση στο γήπεδο της οικονομίας.

Related Post

Επίθεση με αυγά και συνθήματα κατά του Μάκη Βορίδη: «Δεν με φοβίζουν οι άθλιες πρακτικές»

Ν. Ταχιάος: Η ασφάλεια των πολιτών είναι πάνω από όλα

Μιχαηλίδου: Στο επίκεντρο της πολιτικής μας η στήριξη των γυναικών σε όλη την Ελλάδα

Κ. Μητσοτάκης στο Politico: Αν η άμυνα είναι το υπέρτατο ευρωπαϊκό δημόσιο αγαθό, χρειαζόμαστε ευρωπαϊκές δομές και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση

Σε κάθε περίπτωση και συν τω χρόνω οι συνεργασίες του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους στενούς του συνεργάτες πυκνώνουν, καθώς η κυβερνητική καθημερινότητα θα προσαρμόζεται ολοένα και περισσότερο στην προεκλογική προπαρασκευή.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός έχει ήδη δώσει σαφή εντολή να μην ανακοπεί επ’ ουδενί λόγω η παραγωγή του κυβερνητικού έργου, καθώς αυτό, ήτοι το πλούσιο κυβερνητικό έργο ανά τομέα, αναμένεται να είναι ένα από τα «βαριά χαρτιά» της κυβέρνησης ενόψει των εκλογών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Political», ο εκλογικός σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου δεν αλλάζει: οι τελικές αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ληφθούν κατά τα τέλη Φεβρουαρίου, αφού ενσωματωθεί και το κύμα δημοσκοπήσεων, που θα φθάσει στην πρωθυπουργική έδρα μετά τα μέσα του μήνα.

Επικρατέστερο προς ώρας μοιάζει το σενάριο να στηθούν κάλπες στις 9 Απριλίου, με τις επαναληπτικές -εφόσον αυτές απαιτηθούν- να πραγματοποιούνται στις 21 Μαΐου.

Βρέθηκε εκτός Βουλής

Παρελθόν από τη Βουλή αποτελεί από χθες ο Θέμης Χειμάρας, εξαιτίας του ασυμβιβάστου ανάμεσα στην ιδιότητα του βουλευτή και της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, παρά την ανακοινωθείσα αποχώρησή του από την εταιρεία και την πρόθεσή του, όπως την είχε κατά πληροφορίες επικοινωνήσει στο Μέγαρο Μαξίμου και το περιβάλλον του, να επιστρέψει τα «καθαρά» κέρδη από τις συμβάσεις που είχε συνάψει με ΟΤΑ την τελευταία τριετία.

Η «Political» είναι σε θέση να γνωρίζει πως ο ίδιος ο πρώην «γαλάζιος» βουλευτής είχε εξαρχής προτείνει να παραιτηθεί θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να… διευκολύνει τους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου. Αυτό και του ζητήθηκε σύμφωνα με τις πληροφορίες μας προχθές το βράδυ κατόπιν επικοινωνιών του με τους Γιάννη Μπρατάκο, Γιάννη Οικονόμου και Γιάννη Μπούγα, με την απόφαση να «επισημοποιείται» μετά τον χθεσινό πρωινό καφέ.

Κυβερνητικά στελέχη παρατηρούν πως το κλίμα είχε ήδη στο μεταξύ βαρύνει και από τα συντονισμένα πυρά που δεχόταν το κυβερνητικό στρατόπεδο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Tags: Άκης ΣκέρτσοςΓιάννης ΜπρατάκοςΠαύλος Μαρινάκης
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Μάκης Βορίδης για τα Τέμπη: Βαριά πολιτική κατηγορία η συγκάλυψη, πρέπει να την αποσείσουμε (Video)
Πολιτική

Επίθεση με αυγά και συνθήματα κατά του Μάκη Βορίδη: «Δεν με φοβίζουν οι άθλιες πρακτικές»

Περιπετειώδης ήταν η βραδινή έξοδος του Μάκη Βορίδη και της οικογένειάς του στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς δέχθηκαν επίθεση από ομάδα...

Αναρτήθηκε από Χρήστος Μυτιλινιός
26/10/2025
Το ραντεβού του Κωστή Χατζηδακη με τον Νίκο Ταχιάο στο Μετρό Θεσσαλονίκης
Πολιτική

Ν. Ταχιάος: Η ασφάλεια των πολιτών είναι πάνω από όλα

Η ασφάλεια των πολιτών ήταν το βασικό μήνυμα που ανέδειξε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, σε συνέντευξη που...

Αναρτήθηκε από Άννα Παπαδοπούλου
24/10/2025
Next Post
Χαμομήλι: 9 επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη πέρα από την ηρεμιστική του δράση

Χαμομήλι: 9 επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη πέρα από την ηρεμιστική του δράση

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Το ένστικτο αυτών των ζωδίων είναι πάντα σωστό

Ζώδια: Ποια είναι πιθανότερο να ερωτευτούν μέσα στον Οκτώβριο

Αναρτήθηκε από Άννα Παπαδοπούλου
06/10/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa