Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, υποστηρίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχει παραχωρήσει την εξουσία στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑΟΣ, το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη σχετικά με τη σύλληψη του Μαδούρο, ο κ. Τσουκαλάς χαρακτήρισε τις τοποθετήσεις αυτές «αδιανόητες». Ο ίδιος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», τόνισε ότι οι δηλώσεις υπουργών όπως οι Γεωργιάδης και Βορίδης υποδεικνύουν μια κυβέρνηση που δεν εκπροσωπεί πλέον τις παραδοσιακές αξίες της Νέας Δημοκρατίας: «Η γραμμή που προτάσσει την αδιαφορία για το διεθνές δίκαιο ελάχιστη σχέση έχει με την κλασική ΝΔ», δήλωσε. Έκανε επίσης παραλληλία με τον Καποδίστρια, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός φαίνεται να έχει χάσει την επαφή με την ιστορία και τις αξίες του εκσυγχρονιστή πολιτικού.
Προτάσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ παρουσίασε επίσης προτάσεις για την ενεργειακή πολιτική, ειδικά για τους αγρότες. Ανέφερε μια πρόταση που περιλαμβάνει ενίσχυση της τιμής της κιλοβατώρας και μείωση του παγίου στα 5 ευρώ, επισημαίνοντας τη δυνατότητα που προσφέρει η ΔΕΗ λόγω του μεγάλου αποθέματός της. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες προτάσεις για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τονίζοντας τη σημασία της μείωσης του κόστους παραγωγής για τους αγρότες, κάτι που θα επηρεάσει άμεσα και τους καταναλωτές.
Αναφορικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ο κ. Τσουκαλάς επεσήμανε ότι οι αγρότες δεν έπρεπε να αναγκαστούν να διαμαρτύρονται στους δρόμους για να ακουστούν τα αιτήματά τους. «Γιατί η κυβέρνηση δεν αντέτεινε προτάσεις νωρίτερα;», αναρωτήθηκε, αναφέροντας ότι οι αγρότες φαίνεται να θεωρούνται «αόρατοι» από την κυβέρνηση.
Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει χάσει τη νομιμοποίησή της και ότι πολλές κοινωνικές ομάδες αισθάνονται ότι τα συμφέροντά τους δεν εκπροσωπούνται. Η αλληλεγγύη που δείχνει η κοινωνία στους αγρότες, σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά, αποδεικνύει την κατανόηση του κομβικού ζητήματος της διατροφικής ασφάλειας.
«Η αξιολόγηση της Καρυστιανού θα γίνει με βάση πολιτικά κριτήρια»
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση ίδρυσης νέου κόμματος από τη Μαρία Καρυστιανού, τόνισε ότι κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να ασχολείται με τα κοινά. Ωστόσο, επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρεί την Νέα Δημοκρατία ως τον κύριο αντίπαλό του. Κλείνοντας, ανέφερε ότι η αξιολόγηση της κας Καρυστιανού θα γίνει με βάση πολιτικά κριτήρια, τονίζοντας ότι η δικαιοσύνη και η αναθεώρηση του άρθρου 86 βρίσκονται στο επίκεντρο του προγράμματός τους.
Αναφορικά με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο κ. Τσουκαλάς δήλωσε ότι η δυναμική του ΠΑΣΟΚ είναι μεγαλύτερη από πολλά άλλα κόμματα και παρόμοια με αυτήν της Νέας Δημοκρατίας. Πιστεύει ότι οι πολίτες θα επιλέξουν τελικά βάσει προτάσεων και προοπτικής, με το ΠΑΣΟΚ να είναι ο μόνος φορέας ικανός να φέρει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και κοινωνικές αλλαγές.




