ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Βέλγικος τύπος: Απόλυτη νίκη του Κ.Μητσοτάκη – Ανησυχητική άνοδος τριών μικρών ακροδεξιών κομμάτων

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
26/06/2023
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Εκλογές2023 – ΕΛΚ: Οι Έλληνες εξέφρασαν ηχηρά την υποστήριξή τους στη ΝΔ και τον Μητσοτάκη

Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Κυριακή 25 Ιουνίου 2023 (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Για απόλυτη νίκη της Δεξιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη που επιτρέπει το σχηματισμό μιας «σταθερής κυβέρνησης στην Ελλάδα», κάνει λόγο ο βελγικός Τύπος, επισημαίνοντας παράλληλα την ανησυχητική άνοδο τριών μικρών ακροδεξιών κομμάτων.

«Βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα: η χώρα στρίβει πολύ δεξιά», έχει τίτλο σημερινό δημοσίευμα της γαλλόφωνης εφημερίδας «Le Soir», αναφέροντας ότι μετά τις εκλογές, που κέρδισε ο απερχόμενος πρωθυπουργός και αρχηγός του συντηρητικού δεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, «η Ελλάδα στράφηκε λίγο πιο σκληρά στα δεξιά».

«Τρία μικρά ακροδεξιά κόμματα συγκεντρώνουν το 13% των ψήφων, συμπεριλαμβανομένων των Σπαρτιατών, που υποστηρίζονται από τον Ηλία Κασιδιάρη, πρώην στέλεχος του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή», επισημαίνει η «Soir».

H «Soir» παρατηρεί, επίσης, ότι για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια, κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στο τέλος μιας θητείας που ολοκληρώθηκε. Τονίζει, επίσης, ότι η Νέα Δημοκρατία, κέρδισε έδρες σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου, οι οποίες, με την πλήρη αναλογική, δεν κατέστησαν δυνατή την επίτευξη πλειοψηφίας ή τον σχηματισμό συνασπισμού.

«Πίσω από τα χαμόγελα, όμως, η Ελλάδα και η δεξιά έχουν κάποιους λόγους να ανησυχούν», σχολιάζει η «Soir», εξηγώντας ότι το ποσοστό της αποχής αυξήθηκε κατακόρυφα – μόνο το 52,75% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων πήγε να ψηφίσει, έναντι 61,10% στις 21 Μαΐου και επιπλέον γιατί τρία μικρά ακροδεξιά κόμματα συγκεντρώνουν το 13% των ψήφων.

Related Post

Θεσσαλονίκη: Παρουσίαση του βιβλίου ΙΘΑΚΗ του Αλέξη Τσίπρα (photo+video)

Δένδιας: Οι ΕΔ περνάνε σε μια νέα εποχή συνολικής αντιμετώπισης των κινδύνων και ολιστικής αντιμετώπισης των προκλήσεων

Τσουκαλάς: Η ΝΔ με την πολιτική της έχει επιτεθεί σε όλες τις κοινωνικές ομάδες

ΠτΔ από φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ»: Σήμερα είμαστε μάρτυρες μίας εθνικής κατάκτησης

H εφημερίδα «L’ECHO”, με τίτλο «Η Δεξιά του Μητσοτάκη κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές», αναδημοσιεύει τηλεγράφημα του βελγικού πρακτορείου BELGA, επισημαίνοντας ότι ο ηγέτης της Δεξιάς, Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία που θα επιτρέψει το σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης και μια νέα πρωθυπουργική θητεία για τον ίδιο.

Σημειώνει, επίσης, ότι η ΝΔ που βρίσκεται στην εξουσία από το 2019, συγκέντρωσε το 40,5% των ψήφων, «ποσοστό υπερδιπλάσιο από αυτό του κύριου αντιπάλου της, του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ». Το πρακτορείο BELGA κάνει επίσης λόγο για «βαριά ήττα» του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ που υπέστη μια «απογοητευτική οπισθοδρόμηση» με μόλις το 17,8% των ψήφων.

«Ελλάδα: με απόλυτη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές νέος πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης», έχει τίτλο η «La Libre» , κάνοντας λόγο για «μεγάλη νίκη» της Δεξιάς και μια απόλυτη πλειοψηφία. Αναδημοσιεύοντας τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου AFP, η «La Libre» αναφέρει ότι στη Βουλή των Ελλήνων περνούν οχτώ κόμματα, «συμπεριλαμβανομένου του ακροδεξιού κόμματος “Σπαρτιάτες”, που υποστηρίζεται από ένα πρώην στέλεχος του νεοναζιστικού σχηματισμού της Χρυσής Αυγής, τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος εκτίει βαριά ποινή φυλάκισης».

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε κερδίσει μια μεγάλη νίκη πριν από πέντε εβδομάδες με το 40,79% των ψήφων – δύο φορές υψηλότερο ποσοστό από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το ποσοστό αυτό δεν του έδινε την απόλυτη πλειοψηφία για να σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς να χρειαστεί να σχηματίσει συμμαχία, όμως αυτή τη φορά το εκλογικό σύστημα δίνει στο κόμμα που βγήκε στην κορυφή ένα «μπόνους» έως και 50 εδρών.

«Ελλάδα: Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας συντηρητικός που έχει ποντάρει τα πάντα στην οικονομική ανάκαμψη», είναι ο τίτλος της «Derniere Heure» η οποία επίσης αναδημοσιεύει τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου AFP. Επισημαίνει ότι ο 55χρονος Κυρ. Μητσοτάκης, υποσχέθηκε αυξήσεις μισθών, ενώ το κόστος ζωής και τα χαμηλά εισοδήματα παραμένουν το κύριο μέλημα των Ελλήνων. Επιπλέον, σημειώνεται ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί να πραγματοποιήσει μαζικές προσλήψεις στον τομέα της δημόσιας υγείας που υποφέρει από τεράστια έλλειψη πόρων μετά την κρίση. «Η πρώτη του θητεία σημαδεύτηκε από την αναβίωση μιας ακόμα αναρρωτικής οικονομίας όταν ανέλαβε την εξουσία το 2019 μετά από χρόνια δραστικών σχεδίων λιτότητας κατά τη διάρκεια των οποίων η χώρα έχασε το ένα τέταρτο του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ)», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ σημειώνεται ότι πέρυσι η οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα έφτασε στο 5,9%.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: Εκλογες 2023ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΝέα ΔημοκρατίαΣπαρτιάτες
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Θεσσαλονίκη: Παρουσίαση του βιβλίου ΙΘΑΚΗ του Αλέξη Τσίπρα (photo+video)
Πολιτική

Θεσσαλονίκη: Παρουσίαση του βιβλίου ΙΘΑΚΗ του Αλέξη Τσίπρα (photo+video)

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 17 Ιανουαρίου, στο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης η παρουσίαση του βιβλίου ΙΘΑΚΗ και η ομιλία του...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
17/01/2026
Δένδιας: Οι ΕΔ περνάνε σε μια νέα εποχή συνολικής αντιμετώπισης των κινδύνων και ολιστικής αντιμετώπισης των προκλήσεων
Πολιτική

Δένδιας: Οι ΕΔ περνάνε σε μια νέα εποχή συνολικής αντιμετώπισης των κινδύνων και ολιστικής αντιμετώπισης των προκλήσεων

Παρακολουθούμε σήμερα το πέρασμα σε μια νέα εποχή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, με την «Ατζέντα 2030», μετατρέπονται από...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
15/01/2026
Next Post
ΟΗΕ: Ανησυχία για την εξάπλωση των συνθετικών ναρκωτικών σε παγκόσμια κλίμακα

ΟΗΕ: Ανησυχία για την εξάπλωση των συνθετικών ναρκωτικών σε παγκόσμια κλίμακα

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα 3 ζώδια που θα ανταμειφθούν για τους κόπους τους!

Αυτά τα δύο ζώδια ευνοεί ο Δίας το 2026

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
08/01/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa