Αν και βουλευτής Θεσσαλονίκης δεν ρωτήθηκε για τον ΟΑΣΘ από το… κόμμα του!

Στο θέμα της εξόδου της χώρας στις αγορές αλλά και σε αυτό της κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η Ελλάδα επανέρχεται στην αγορά ομολόγων με όρους χειρότερους από το 2014. Η κυβέρνηση ομολογεί ότι θέλει να επανέλθει στο 2014. Ο κ Τσίπρας γλύφει εκεί που έφτυνε», δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αυτό που κάνει ο κ Τσίπρας είναι ότι ουσιαστικά ζητά συγγνώμη από τους Σαμαρο-Βενιζέλους, αλλά δεν έχει τη γενναιότητα να το κάνει.
Όπως είπε, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΊ, θα δούμε ποιοι πήραν αυτά τα ομόλογα αν είναι Έλληνες ή ξένοι ιδιώτες σημειώνοντας ότι έχουμε αγοράσει το μισό ομόλογο υπέρ του άρτιου με 102%. «Το 2014 το σπρεντ ήταν 437 μονάδες βάσης και τώρα 487», είπε.
«Αν ήμουν στην Βουλή θα ψήφιζα κατά της κρατικοποίησης και όχι παρών, όπως ήταν η θέση της ΔΗΣΥ. Αν και βουλευτής Θεσσαλονίκης δεν ρωτήθηκα», σημείωσε για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ακολούθως, χαρακτήρισε παλιομοδίτικη την ρύθμιση για τον ΟΑΣΘ, ενώ προειδοποίησε για κρίση που θα αφήσει την Θεσσαλονίκη για μεγάλο διάστημα χωρίς συγκοινωνίες. «Η υπηρεσία των αστικών συγκοινωνιών θυσιάζεται σε μία συμβολική πολιτική διαχείριση» είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς, τέλος, αν θα ιδρύσει κόμμα απάντησε ότι δεν ασχολείται με τέτοια θέματα. Ο ρόλος μου είναι να σκέφτομαι και να προτείνω και αυτό λειτουργεί υποβοηθητικά για το σύνολο της αντιπολίτευσης.