, Τετάρτη
27 Σεπτεμβρίου 2023

Αύριο η σύσκεψη για τη μεταφορά μαθητών


Το σημαντικό ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών θα τεθεί για άλλη μια φορά στο τραπέζι στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο μεταξύ των δημάρχων της περιφέρειας και του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, κ. Θύμιου Σώκου.
Σύμφωνα ότι με διάταξη του «Καλλικράτη» (παρ. 18 του άρθρου 94, όπως συμπληρώθηκε μ το εδάφιο η’ παρ. 10 του άρθρου 18 του Ν. 3870/2010- ΦΕΚ 138 Α), η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών από τον τόπο διαμονής στο σχολείο φοίτησης μεταφέρθηκε μετά το πέρας της εξάμηνης μεταβατικής περιόδου (1.7.2011) από τις Περιφέρειες στους Δήμους.
Επίσης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης καλεί όλους τους δημάρχους να διατυπώσουν εγγράφως τις απόψεις και τις παρατηρήσεις τους για το σχέδιο νόμου για το Ρυθμιστικό Σχέδιο, έως την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να συμπεριληφθούν στις κοινές παρατηρήσεις της Ένωσης.
«Μετά τη λήξη και αυτής της προθεσμίας δε θα υπάρξει καμία άλλη ευκαιρία για τη διατύπωση παρατηρήσεων και προτάσεων αλλά και καμία δικαιολογία για τους δήμους για τη μη συμμετοχή τους στην προετοιμασία του σχεδίου νόμου, που αφορά το μέλλον της περιοχής μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δανιηλίδης.