«Γι’ αυτό επέλεξα τη Νοτοπούλου ως επικεφαλής του πρωθυπουργικού Γραφείου»

του Βαγγέλη Στολάκη
Τους λόγους για τους οποίους επέλεξε την Κατερίνα Νοτοπούλου ως επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη αποκάλυψε κλείνοντας την ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς της πόλης ο Αλέξης Τσίπρας.
Σύμβολο της νέας γενιάς με τα υψηλά προσόντα, μέλος τους πλούσιου ανθρώπινου δυναμικού στο οποίο μπορεί να στηριχθεί η πόλη για την ανάπτυξή της θεωρεί την 28χρονη ο πρωθυπουργός, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους κοινωνικούς της αγώνες, που δίνει εδώ και πολλά χρόνια, παρά τη νεαρή της ηλικία.
Οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πολύ συχνές πρωθυπουργικές επισκέψεις (και ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης), καθώς ο Αλ. Τσίπρας υποσχέθηκε πως θα… ανηφορίζει στη συμπρωτεύουσα κάθε 15 μέρες!

Η Ομιλία Τσίπρα στους φορείς της Θεσσαλονίκης

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να δείξουμε έμπρακτα την απόλυτη προτεραιότητα που έχει στο κυβερνητικό έργο η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η Βόρεια Ελλάδα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του προς τους φορείς της πόλης. «Η Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού –δηλαδή η διοικητική δομή που στελεχώνει το Γραφείο Πρωθυπουργού– αποκτά για πρώτη φορά ιδιαίτερο γραφείο και στην πόλη σας. Αντικείμενο του γραφείου αυτού είναι η άμεση συνεργασία των φορέων της πόλης και των κοινωνικών οργανώσεων, αλλά και όλων των κρατικών δομών με το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο. Και αυτό, πέρα, βέβαια, από τη συνήθη συνεργασία και επικοινωνία που διατηρούν όλοι αυτοί ο φορείς με τα συναρμόδια υπουργεία» διευκρίνισε ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο στόχος του εδώ Γραφείου «θα είναι η όσο το δυνατόν πιο άμεση και γρήγορη διαδικασία μεταφοράς των θεμάτων στο πιο υψηλό επίπεδο της κρατικής και κυβερνητικής διοίκησης. Θεμάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και της Βόρειας Ελλάδας. Δεν θα είναι ένα τυπικό γραφείο. Σκοπός μας είναι να είναι ένα άμεσα λειτουργικό γραφείο, όπου θα έρχομαι πολύ συχνά και εγώ ο ίδιος. Τόσο για συνεδριάσεις διϋπουργικών επιτροπών όσο και για άμεση επαφή με τους φορείς της πόλης» αποκάλυψε ο πρωθυπουργός.
«Γι’ αυτό, εγκαινιάζουμε τη λειτουργία αυτού του γραφείου σήμερα, με μια ευρεία σύσκεψη φορέων. Ώστε να προχωρήσουμε ακόμα πιο άμεσα στην καταγραφή και την επίλυση προβλημάτων, στην προώθηση των πολιτικών πρωτοβουλιών που σχετίζονται με την οικονομία, την ανάπτυξη, την ποιότητα ζωής στην πόλη» υπογράμμισε. «Η Θεσσαλονίκη πρέπει να ξαναβρεί, σε ένα άλλο βεβαίως ιστορικό και παραγωγικό πλαίσιο, τον παραγωγικό της ρυθμό. Και εκείνη την παλιά ιστορική της ταυτότητα της πολυπολιτισμικής εμπορικής και βιομηχανικής κυψέλης. Είναι ένα στοίχημα, που περνάει μέσα από την αναβάθμιση των υποδομών της πόλης. Την τόνωση της εμπορικής και παραγωγικής δραστηριότητας. Την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου. Την τουριστική και πολιτιστική της ανάδειξη».
Ο κος Τσίπρας πρόκειται να χρησιμοποιεί το τοπικό πρωθυπουργικό γραφείο για τις συναντήσεις του με τους ηγέτες των Βαλκανίων: «Στόχος μας, επίσης, είναι η αναβάθμιση της διπλωματικής παρουσίας και δραστηριότητας της κυβέρνησης στην Θεσσαλονίκη. Μια πόλη, που εκ των πραγμάτων, και όχι μόνο λόγω της ιστορίας της, έχει έναν αναβαθμισμένο ρόλο τόσο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, όσο και στην Ευρώπη».
«Τέλος, θέλω να σημειώσω ότι, σήμερα, εκτός από τις παραδοσιακές της φυσικές και οικονομικές δυνατότητες, η πόλη μπορεί να στηριχθεί σε ένα πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό. Ένα δυναμικό που προκύπτει από τα Πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα της πόλης. Από την κινητικότητα της νέας γενιάς, που δραστηριοποιείται στην καινοτομία της έρευνας και της νέας τεχνολογίας. Από τον πολιτισμό και τις πάμπολλες συλλογικότητες νέων καλλιτεχνών. Από την κοινωνική οικονομία που από εδώ στη Θεσσαλονίκη μας δίνει τα πρώτα θετικά δείγματα της δίκαιης ανάπτυξης που οραματιζόμαστε. Για το λόγο αυτό και ο συμβολισμός του προσώπου που τίθεται επικεφαλής του Γραφείου Θεσσαλονίκης: μια νέα κοπέλα, με τα υψηλά προσόντα που την συνοδεύουν –όπως συνοδεύουν και όλη τη νέα γενιά της χώρας μας– και που, παρά τη νεαρή της ηλικία, βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στην πρώτη γραμμή των κινημάτων και των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης. Η Κατερίνα Νοτοπούλου θα αναλάβει αυτόν το ρόλο: Να δείξει σε όλους μας την όρεξη της δουλειάς και την πρωτοτυπία των ιδεών ώστε να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη και όλη την περιοχή γύρω από αυτήν μια κυψέλη παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης» ανέφερε ο πρωθυπουργός και ολοκλήρωσε την ομιλία του καλωσορίζοντας την κα Νοτοπούλου.
Θυμηθείτε και:

Θεσσαλονίκη: Ποιοι υποδέχθηκαν τον Αλέξη Τσίπρα στο Διοικητήριο (ΦΩΤΟ)